اسلوب مصرف

رضا پدیدار عضو اتاق بازرگانی تهران

شناسه خبر: 178690
اسلوب مصرف

سال گذشته ناترازی ما محدود بود و فقط جلوی صادرات بنزین که در سال های اخیر به افغانستان، ترکمنستان، ارمنستان، عراق و ترکیه بود، گرفته شد. 

 در ۱۴۰۲ پیش بینی رشد 6 درصدی مصرف بنزین را داشتیم ولی به 12 درصد رسید اگر با همین رویه مصرف بنزین افزایش داشته باشد مساله وارد کردن بنزین جدی تر می شود. 

 ناترازی در تولید و مصرف بنزین یک هشدار است. میانگین ضریب مصرف سوخت خودروها در ایران 10 درصد، در اروپا 6 درصد، در ژاپن 4 و نیم درصد و در کره 4 و نیم درصد است، در واقع آنها نصف ما مصرف دارند. 

 در تابستان دو روز بالای 130 میلیون لیتر بنزین مصرف کردیم. ولی به طور میانگین 2 و نیم برابر کشورهای پیشرفته و صنعتی دنیا بنزین مصرف می کنیم که مصرف فوق العاده بالایی است. به عبارتی نزدیک به 100 میلیارد دلار در سال بد مصرفی در حوزه تمام انرژی ها داریم.

 اگر مصرف سوخت CNG  را در خودروها بالا ببریم. خیلی به ما کمک کننده خواهد بود. فاز 4 پالایشگاه ستاره خلیج فارس به بهره برداری رسیده و به کمک آن نیز تا حدودی مشکل ناترازی حل خواهد شد.  از سوی دیگر راندمان تولید پالایشگاه ها برای تولید بنزین هم پایین است و این راندمان پایین موجب افزایش عجیب مصرف بنزین و گاز شده است.

به هر حال در لبه پرتگاه ناترازی بنزین قرار داریم و باید مقداری این مصرف متعادل شود. مردم باید تشویق به مصرف بهینه شوند.

در راستای بهبود این وضعیت، اقداماتی مانند جلوگیری از تولید برخی خودروهای پرمصرف نظیر پژو پارس انجام شده است. این اقدامات نشان‌دهنده تلاش برای کاهش ناترازی مصرف سوخت و بهبود استانداردهای خودروهای داخلی است. با این حال، هنوز بیش از ۵۰ درصد خودروهای تولیدی کشور با استانداردهای جهانی مطابقت ندارند.

خودروهای قدیمی و پرمصرف نه تنها باعث افزایش مصرف سوخت می‌شوند، بلکه خسارات اقتصادی و زیست‌محیطی فراوانی نیز به همراه دارند. به‌روزرسانی تکنولوژی خودروها، تولید خودروهای کم‌مصرف و استاندارد، و همچنین ترویج استفاده از سوخت‌های جایگزین نظیر CNG، می‌تواند گام‌های موثری در جهت کاهش ناترازی مصرف سوخت و بهبود وضعیت کلی انرژی در کشور باشد.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار