جهان اقتصاد گزارش می دهد؛

مصائب سفرهای نوروزی؛از آسفالت‌های ناهموار تا بلیت‌های نایاب

رضا پورحسین گروه زیربنایی

شناسه خبر: 178598
مصائب سفرهای نوروزی؛از آسفالت‌های ناهموار تا بلیت‌های نایاب

 

جهان اقتصاد: کافیست یک بار با خودروی خود از مسیر قم به سمت کاشان و سپس اصفهان حرکت کنید تا قید سفر خودرویی به استان های جنوبی کشور را بزنید. جاده ای که تقریبا در‌ تمامی قسمت های آن ناهمواری به وضوح دیده می شود و اگر خودتان جان سالم از این سفر به در ببرید، خودروی شما دیگر آن خودروی سابق نخواهد بود. این یک مثال ساده و دم دستی از وضعیت جاده های کشور است که نه نور دارند و نه آسفالت و نه علامت های ایمنی کافی.

شاید دیگر نیاز نباشد از وضعیت جاده های سیستان و بلوچستان، لرستان، کردستان و شمال کشور بگوییم که صحبت از بدیهیات است.

با وجود این شرایط ناایمن جاده ها اگر قصد دارید از وسایل عمومی برای سفر استفاده کنید باید گفت که از آن طریق هم نمی توان سفری راحت را تجربه کرد زیرا با وجود افزایش قیمت ها نه خبری از بلیت های هوایی است و نه قطاری برای سفر پیدا می شود.

در حالی که طبق اعلام قبلی راه‌آهن، امکان خرید بلیط قطارهای مسافری به‌صورت اینترنتی و حضوری از اواخر بهمن ماه فراهم شده اما بلیت قطارهای 3 و 4 ستاره که قیمت مناسب‌تری نسبت به قطارهای 5 ستاره دارند، از همان ابتدای صبح روز پیش فروش در دسترس نبود و دلیل این موضوع هنوز مشخص نشده است و لازم است مسئولان راه‌آهن دراین‌باره شفاف‌سازی کنند.

از سوی دیگر قیمت بلیط قطارهای 5 ستاره در نرخ‌گذاری جدید به یک میلیون و 590 هزار تومان افزایش یافته است. در پیش فروش قبلی، این نرخ برای هر نفر یک میلیون و 280 هزار تومان بود.

قطارهای اتوبوسی نیز به‌دلیل محدودیت‌هایی مربوط به استراحت و راحتی مسافران، چندان مورد توجه مردم، به‌ویژه مسافران مسیر تهران ـ مشهد، نیستند.

یکی از اصلی‌ترین گلایه‌های مردم نسبت به پیش فروش بلیت قطارهای مسافری، شفاف‌ نبودن فرآیند آن است، در حالی که بسیاری از مسافران امکان خرید بلیت را ندارند، آژانس‌ها به‌راحتی تعداد بالایی بلیت خریداری می‌کنند، ازاین‌رو ضروری است مسئولان راه‌آهن در این زمینه شفاف‌سازی کنند و از تداوم برخی اتفاقات خاص در حوزه حمل‌ونقل ریلی جلوگیری شود.

از سوی دیگر، کمبود بلیت هواپیما در ایران به مسئله‌ای جدی تبدیل شده که مسافران را به ویژه در زمان‌های پرتقاضا با مشکلاتی مواجه می‌کند. این چالش نه تنها به دلیل افزایش تقاضا، بلکه به دلیل مشکلات ساختاری و محدودیت‌های موجود در صنعت هوایی کشور است.

تعداد زیادی از پروازها به دلیل نبود هواپیماهای کافی یا مشکلات فنی لغو می‌شوند و از سوی دیگر، محدودیت‌های اقتصادی و تحریم‌های بین‌المللی بر دسترسی به قطعات یدکی و خرید هواپیماهای جدید تأثیر گذاشته‌اند.

بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی با مشکلات جدی در نوسازی و نگهداری هواپیماهای خود مواجه هستند. این مسئله به دلیل تحریم‌های بین‌المللی است که دسترسی به قطعات یدکی و تجهیزات فنی را برای ایران محدود کرده است.

همچنین، هواپیماهای قدیمی به دلایل ایمنی از سرویس خارج شده‌اند یا نیازمند تعمیرات طولانی هستند که باعث کاهش تعداد پروازهای در دسترس می‌شود. این کاهش در ناوگان هوایی تاثیر مستقیم بر تعداد بلیت های قابل عرضه دارد.

مشخصا صنعت هوایی یکی از صنایعی است که به شدت تحت تأثیر هزینه‌های بالای سوخت و تعمیر و نگهداری قرار دارد. با افزایش قیمت جهانی سوخت و مشکلات اقتصادی داخلی، هزینه‌های عملیاتی شرکت‌های هواپیمایی در ایران به شکل قابل توجهی افزایش یافته است. این مسئله منجر به کاهش تعداد پروازهای برنامه‌ریزی شده یا افزایش قیمت بلیت های موجود شده که هر دو عامل به کمبود بلیت دامن می‌زنند.

ماحصل تمامی این داده ها حاکی از این است که مردم سفرهای نوروزی راحتی در پیش ندارند و مصائب متعددی را در این عرصه در پیش دارند.

 

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار