راهبردهای سیمیدکو در مسیر ارزشآفرینی
در سالهای اخیر فعالیت صنایع در بخش معدن و صنایع معدنی با چالشهای متعددی همراه بوده است. از این رو، فعالان بخش معدن و صنایع معدنی رویکردهای مختلفی را با هدف حفظ پایداری تولید و افزایش درآمدها و سودآوری خود اتخاذ کردهاند.
یکی از مهمترین رویکردهایی که در شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد به عنوان یکی از بزرگترین نقشآفرینان زنجیره فولاد کشور در سالهای اخیر دنبال شده، حرکت در جهت تکمیل زنجیره بوده که به معنای توسعه سبد محصول و خلق ارزش افزوده بیشتر است. نگاهی به عملکرد کسب درآمدهای عملیاتی در شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد، مهر تاییدی بر اثربخشی قابل توجه راهبرد یادشده در رشد درآمدهای این شرکت محسوب میشود.
شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد(سیمیدکو) نیز از جمله نقشآفرینان برجسته زنجیره ارزش فولاد کشور در حوزه بالادست است که موفق شده تا در سالهای اخیر همواره با بهرهگیری از مزیتهای رقابتی خود، نقش پررنگی را در تامین مواد اولیه صنعت فولاد ایفا کند.
این شرکت در چشماندازی که برای سال ۱۴۰۶ خود تعیین کرده، افزایش ظرفیت تولید کنسانتره و گندله هر یک تا پنج میلیون تن، تولید آهناسفنجی به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن و تولید شمش به ظرفیت یک میلیون تن را هدفگذاری کرده است. این دورنما در واقع به معنای حرکت سیمیدکو در مسیر تکمیل زنجیره فولاد از معدن تا شمش و خلق ارزش مضاعف و حداکثری است. علاوه بر آن، سیمیدکو که در حال حاضر از ظرفیت تولید کنسانتره و گندله هر یک به میزان ۲.۵ میلیون تن برخوردار است، سهم ۲۵ درصدی از تامین مواد اولیه شرکت فولاد خوزستان را به عنوان هلدینگ مادر دارد. بنابراین میتوان انتظار داشت که افزایش دو برابری ظرفیت تولید کنسانتره و گندله در سیمیدکو، چه تاثیر بسزایی بر پررنگتر شدن نقش این شرکت در تامین خوراک کارخانههای فولادی، توسعه بازارها و به تبع آن افزایش درآمدهای این شرکت داشته باشد.
حرکت به سمت حلقههای میانی زنجیره فولاد، از یکسو به معنای متنوعسازی سبد محصول و از سوی دیگر خلق ارزش افزوده بالاتر و به تبع آن رشد درآمدهای عملیاتی این شرکت است. نمود بارز این موضوع را در رشد بیش از ۲ برابری درآمدهای عملیاتی سیمیدکو در سال گذشته میتوان نظاره کرد، بهطوری که درآمدهای عملیاتی این شرکت که در سال ۱۴۰۱ برابر با ۷۰ هزار و ۴۸۳ میلیارد ریال بوده، در سال ۱۴۰۲ به بیش از ۱۵۱ هزار و ۸۲۲ میلیارد ریال افزایش یافته است. گفتنی است که درآمدهای حاصل از فروش محصول آهناسفنجی در این شرکت از ۱۱ هزار و ۸۳۷ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۱ با رشد بیش از ۷ برابری به بیش از ۸۸ هزار و ۲۲۳ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
ناترازی انرژی که در سالهای اخیر در محدودیت تامین برق و گاز صنایع در فصول گرم و سرد سال نمود پیدا کرده، عملکرد تولید صنایع مختلف و بهطور خاص صنایع معدنی را بهشدت تحت تاثیر قرار داده است. از طرف دیگر، تامین پایدار آب نیز به دغدغهای جدی در کشور تبدیل شده است. بدیهی است که اختلال در تامین انرژی و آب با تاثیر مستقیم بر عملکرد تولید صنایع، میتواند بهطور زنجیرهواری بر عملکرد فروش، کسب درآمد و سودآوری آنها نیز تاثیر بگذارد.
در همین راستا، سیمیدکو نسبت به احداث نیروگاه گازی ۲۵ مگاواتی اقدام کرده است تا از این طریق، گامی در راستای تولید پایدار و رشد درآمدهای خود برداشته باشد. این شرکت همچنین با اجرای طرحهای بزرگی در زمینه توسعه زیرساختهای تصفیه و انتقال آب در راستای تامین پایدار آب و حفظ پایداری تولید حرکت کرده است تا به این ترتیب آب مورد نیاز خطوط تولید خود را به بهترین شکل تامین کند.