در گفت و گو با عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بررسی شد؛

تاثیر برگزاری نمایشگاه‌ معدن در پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور

ذاکر گفت: نمایشگاه ها می توانند بستری برای تبادل تجربیات و اطلاعات بین فعالان داخلی و خارجی فراهم کنند.

شناسه خبر: 180098
تاثیر برگزاری نمایشگاه‌ معدن در پیشرفت صنعت و اقتصاد کشور

با توجه به برگزاری نوزدهمین نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی، ماشین آلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته (کانماین ۲۰۲۵) به عنوان یکی از بزرگ ترین نمایشگاه های معدن و صنایع معدنی ایران و منطقه در سال جاری، در این راستا با سید سلمان ذاکر، نماینده مردم ارومیه و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، گفت وگویی در خصوص نقش این نوع رویدادها در پیشرفت صنعت معدن و تاثیر آن بر اقتصاد کشور انجام دادیم. ذاکر معتقد است که برگزاری نمایشگاه های تخصصی معدن می تواند تحولی عظیم در کاهش خام فروشی و بهره برداری بهینه از منابع معدنی کشور داشته باشد.

 

فرهنگ سازی در خصوص صنعت معدن و نقش آن در اقتصاد کشور

 

سید سلمان ذاکر در این گفت و گو تاکید کرد: برگزاری نمایشگاه های تخصصی معدن باید به یک فرهنگ تبدیل شود تا هم مردم و هم سرمایه گذاران بخش خصوصی درک بهتری از نقش این صنعت در اداره کشور پیدا کنند.

 وی افزود: در سالی که مقام معظم رهبری، سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری کرده اند، ضروری است که به فرهنگ سازی در خصوص اهمیت این نمایشگاه ها پرداخته شود. این رویدادها می توانند نقشی کلیدی در جلوگیری از خام فروشی داشته باشند و منابع معدنی کشور را به طور بهینه در مسیر تولید و ارزش افزوده قرار دهند.

 

 

 

نقش معادن ایران در اقتصاد جهانی

 

نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به منابع غنی معدنی کشور، گفت: ایران اسلامی سرشار از موهبت های الهی است و معادن آن در بسیاری از استان ها دارای پتانسیل های عظیم و منحصر به فردی هستند. با در اختیار داشتن ۸ درصد از معادن دنیا، ایران می تواند جایگزین نفت در اقتصاد جهانی باشد. متاسفانه تاکنون از این ظرفیت به طور کامل بهره برداری نشده است.

 

حضور خارجی ها و جذب سرمایه گذاری

 

ذاکر ادامه داد: حضور شرکت های خارجی در نمایشگاه های معدن می تواند به جذب سرمایه گذاری و انتقال تکنولوژی های جدید به کشور کمک کند. به جای اینکه مواد معدنی ما به صورت خام به خارج صادر شوند و فرآوری آن در دیگر کشورها انجام گیرد، باید شرایطی فراهم شود که این سرمایه ها در داخل کشور به کار گرفته شوند. این امر نه تنها موجب اشتغال زایی می شود، بلکه باعث کاهش واردات از دیگر کشورها نیز خواهد شد.

 

پتانسیل معادن ایران برای اشتغال زایی و درآمدزایی

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان افزود: این نمایشگاه ها می توانند بستری برای تبادل تجربیات و اطلاعات بین فعالان داخلی و خارجی فراهم کنند. ایران با منابع معدنی عظیم خود می تواند یک قطب مهم صنعتی و تجاری در دنیا شود، به شرطی که از ظرفیت های آن به بهترین نحو استفاده کنیم.

 

به گزارش تیتر کوتاه این سخنان، نشانه ای از اهمیت برگزاری نمایشگاه هایی مانند نمایشگاه بین المللی معدن، صنایع معدنی،ماشین آلات و تجهیزات معدن، راهسازی و صنایع وابسته (کانماین ۲۰۲۵) در رشد اقتصادی کشور و بهره برداری بهینه از منابع معدنی است که می تواند به رونق صنعت، اشتغال زایی و کاهش وابستگی به نفت کمک کند.

 

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار