حمیدرضا رستگار در کارگروه تخصصی شرح وظایف هیات مدیره اتحادیه ها در قانون نظام صنفی پیرامون اهمیت آموزش گفت:
مادامی که قدرت و مسئولیت خود را نشناسیم نمی توانیم تصمیمات صحیح و اثربخش اتخاذ کنیم
پایگاه اطلاع رسانی اتاق اصناف تهران| کارگروه تخصصی شرح وظایف هیات مدیره اتحادیه ها در قانون نظام صنفی روز یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 با حضور 30 تن از روسا، هیات مدیره و بازرسان اتحادیه های صنفی تهران، کارشناسان و نماینده دبیرخانه هیات مقررات زدایی و بهبود محیط کسب و کار و در معیت و تحت راهبردهای صنفی حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران، برگزار شد. رئیس اتاق اصناف تهران در تشریح اهمیت بحث آموزش و آگاهی بخشی نسبت به شرح وظایف این بخش مهم، اثرگذار و پرتعداد جامعه به این نکته اشاره کرد مادامی که ظرفیت ها، قدرت و توانمندی و به دنبال آن وظایف و مسئولیت های خود را نشناسیم، نمی توانیم تصمیمات درست و صحیحی اتخاذ کنیم.
حمیدرضا رستگار، رئیس اتاق اصناف تهران، در کارگاه تخصصی شرح وظایف هیات مدیره اتحادیه ها در قانون نظام صنفی، تصریح کرد که اتاق اصناف تهران به عنوان بزرگترین تشکل مردمی و صنوف به عنوان بزرگترین جمعیت کشور در امور اقتصادی، نقش قابل توجه و با اهمیتی را در تصمیم گیری ها و تصمیمی سازی ها ایفا می کنند لذا در این تشکل بزرگ نیاز به این است که ظرفیت ها و جایگاه خود را بشناسیم و به آن آگاه باشیم.
رئیس اتاق اصناف تهران، تصریح کرد که اعضای صنوف ما در تهران بر اساس انتخاباتی کاملا آزاد و مردمی و رقابتی برگزیده می شوند؛ این انتخابات می تواند برای بسیاری از تشکل های سیاسی قابل تامل و توجه باشد. به گفته رستگار اگر هر چهار سال یکبار در کشور انتخاباتی صورت می گیرد ما به عنوان جمعیت صنفی چندین سال است که درگیر این انتخابات هستیم و انتخابات ما صرفا انتخابات اقتصادی است.
رئیس اتاق اصناف تهران در خصوص آگاهی بر شرح وظایف اتحادیه ها هم توضیح داد که باید توجه داشته باشیم بخش مهمی از جامعه با امید و برنامه خاصی افرادی را انتخاب کرده و امورات صنفی خود یعنی شغل و درآمد و موضوعات مهم دیگر این حوزه را به افرادی می سپارند که باید وظایف خود، شرح وظایف و نحوه تعامل خود را درون سازمان و نیز ارتباط برون سازمانی را بشناسند و همه این ها نشان دهنده بحث آموزش است و ما تا قدرت و مسئولیت خود را نشناسیم نمی توانیم تصمیم دقیق و صحیحی بگیریم.
به گفته او در تشکل های مختلف ابهاماتی ممکن است باشد که به جایی کشیده می شود که می تواند یک صنف را مختل کند.
رئیس اتاق اصناف تهران، تصریح کرد که برآیند این جلسات و بعضا نظرات ارائه شده می تواند یک راهکار برای ما بوده و بعضا در اصلاح قوانین هم موثر باشند؛ به گفته او همانطور که کسب و کارها طی سالیان مختلف متغیر بوده و بعضا برخی از آن ها به دلیل شرایط کشور پایداری کمتری داشته باشند، می توان و باید از بخش خصوص کمک گرفت؛ همانطور که هوش مصنوعی بخشی از موضوعات را راهبری می کند در اقتصاد هم بخش خصوصی می تواند نقش مهمی در رفع چالش های اقتصادی در بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط داشته باشد.
رستگار، خطاب به اعضای هیات مدیره اتحادیه های صنفی، گفت: شما و صنوف و اتحادیه ها به عنوان شریان ها و پویایی جریانات واقعی زندگی اقتصادی، بزرگترین نقش را دارید و با همراهی و همدلی شما می توانیم این کارگاه ها را در موارد دیگری هم پیش ببریم.
رئیس اتاق اصناف تهران به عنوان کسی که چندین سال در موضوعات اقتصادی فعالیت داشته، تاکید کرد که این قانون نظام صنفی که اصلاح شد کافی و وافی است و بعضا اشکالاتی هم ممکن است وجود داشته باشد اما ما به آن به عنوان الگوی رفتاری در چارچوب قانون پذیرش مسئولیت اتکاء کرده، رفتار ما بر مبنای قانون بوده و خروجی کارهای مان هم باید قانون مدار و قانونی باشد.
حمیدرضا رستگار؛ با توجه به واقعیت هایی که در جامعه صنوفمان داریم باید اصلاحاتی در قانون انجام می شد و ما در پی این هستیم که از اتحادیه های صنفی خود به عنوان نماینده های بخش خصوصی استفاده کنیم.
با عنایت به آنچه ذیل بند ماده ۳۷ قانون نظام صنفی و الگوی آیین نامه ای که در ذیل ماده ۲۱ قانون نظام صنفی آمده، شرح وظیفه و اساسنامه اتحادیه ها در تمام موضوعات اداری و موضوعات مرتبط، مشخص شده؛ تعداد اعضای هیات مدیره، تعداد کمیسیون هایی که می توانند یا باید فعالیت داشته باشند، تشریفاتی که در اتحادیه ها جاری است، نحوه برگزاری جلسات هیات مدیره ها، نحوه مرخصی رفتن اعضاء و روسای هیات مدیره ها و تمام جریانات اداری و مالی در اساسنامه ذکر شده است.
صادق فیض آبادی مشاور ریاست اتاق اصناف تهران، ضمن شرح و بسط آنچه در شرح وظایف هیات رئیسه آمده، پیش از زمان تنفس و صحبت های کارشناس هیات مقررات زدایی به ایراد توضیحاتی پرداخت.
گفتنی ست هیات رئیسه اتاق اصناف تهران همواره سعی خود را بر آن داشته که اهتمام کامل در زمینه آموزش خصوصا آموزش صنفی را در راس برنامه های کاری خود قرار داده و در این زمینه دوره های کامل و جامع را برگزار کند.
کارگروه تخصصی شرح وظایف هیات مدیره اتحادیه ها در قانون نظام صنفی با هدف روشنگری درباره شرح وظایف دقیق هر یک از اعضای هیات مدیره اتحادیه ها طراحی شده است؛ در طی این دوره به صورت گام به گام و با جزئیات کامل، نقش ها و مسئولیت های هر عضو از رئیس اتحادیه، نواب رئیس، دبیر، خزانه دار و بازرسان را بررسی خواهد کرد.
هدف این دوره شفاف سازی کامل حدود اختیارات و وظایف قانونی هر پست، آموزش شیوه های اجرای صحیح مسئولیت ها بر مبنای اساسنامه و قوانین جاری، شیوه ای از تداخلات احتمالی در عملکرد هیات مدیره، ارتقاء کارآیی مجموعه از طریق تقسیم کار دقیق و حرفه ای خواهد بود.
این کارگاه از طریق آموزش و به صورت تخصصی برگزار شده و امید که این کارگاه چراغ راهی برای عملکرد منسجم و حرفه ای هیات مدیره باشد. آگاهی دقیق از شرح وظایف، نخستین گام برای مدیریت اثربخش و پیشگیری از چالش های احتمالی است؛ لازم به ذکر است که بعد از اتمام دوره گواهی شرکت کننده ها صادر و به اتحادیه ارسال خواهد شد.