جهان اقتصاد گزارش می دهد؛

روی خوش سرمایه‌گذاران به بازار رمزارز

گروه زیربنایی رضا پورحسین

شناسه خبر: 179286

جهان اقتصاد: با ورود به سال جدید شمسی نگاه ها به بازارهای متعدد همراه با شک و تردید است و بسیاری در حالت سردرگمی به سر می برند. در این میان به نظر می رسد برخی همچنان بازار رمزارز را مسیری بهتر برای سرمایه گذاری می دانند و برخی نیز با دیده تردید به آن می نگرند.

در دو سال گذشته، تغییرات قابل توجهی در نحوه تخصیص سرمایه‌گذاری‌ها به بیت کوین و سایر دارایی‌های دیجیتال مشاهده شده است. رئیس سرمایه‌گذاری یک صادرکننده ETF بیت کوین استاندارد در پست وبلاگی اعلام کرد که در گذشته، مشتریان Bitwise به طور متوسط حدود 1 درصد از پرتفوی خود را به بیت کوین اختصاص می‌دادند اما اکنون این رقم به 3 درصد افزایش یافته است. به نظر می‌رسد که این عدد در آینده نزدیک به 5 درصد و حتی بیشتر نیز برسد.

به گفته کوین او لری، ستاره برنامه سرمایه‌گذاری «Shark Tank»، او در سال 2021 سه درصد از پرتفوی خود را به بیت کوین اختصاص داد و سال بعد این رقم را به 5 درصد افزایش داد. این تغییرات نشان‌دهنده تمایل فزاینده سرمایه‌گذاران بزرگ به ورود به بازار بیت کوین است. در سال 2025، پیش‌بینی می‌شود که این روند ادامه یابد و قیمت بیت کوین به رشد خود ادامه دهد.

در این میان باید توجه داشت که یکی از مهم‌ترین ریسک‌هایی که بازار ارزهای دیجیتال را تهدید می‌کند، افزایش تعرفه‌های تجاری آمریکا علیه برخی کشورها است که وارد مرحله اجرایی شد. این اقدام می‌تواند منجر به افزایش تورم در ماه‌های آینده شود، موضوعی که سرمایه‌گذاران را در وضعیت نامعلومی قرار داده است.

اگر آمارهای تورمی در ماه‌های آینده افزایشی باشد، فشار فروش در بازارهای پرریسک مانند ارزهای دیجیتال بیشتر خواهد شد. در چنین شرایطی، بیت‌کوین می‌تواند به اعداد پایین‌تری از جمله ۶۳۰۰۰ دلار نیز سقوط کند. از طرف دیگر، اگر نرخ تورم کنترل شود یا فدرال رزرو سیاست‌های انبساطی در پیش بگیرد، می‌توان انتظار داشت که بازار رمزارزها بار دیگر قدرت بگیرد.

نباید فراموش کرد که بیت کوین از یک دارایی خاص به یک ابزار مالی اصلی سرمایه گذاری تبدیل شده که میلیون‌ها نفر در سراسر قاره‌های مختلف جهان آن را پذیرفته‌اند. بیت کوین با توجه به عواملی مانند پوشش تورمی، نیاز‌های حواله، نوآوری‌های پرداخت دیجیتال و بی اعتمادی فزاینده به سیستم‌های مالی سنتی، جایگاه قابل توجهی در بازار‌های نوظهور و توسعه یافته پیدا کرده است. بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از ژانویه ۲۰۲۵ میلادی نوعی رمز ارز دیجیتال در اختیار دارند که بیت کوین در میان آن‌ها بیش‌ترین استفاده را در مقایسه با سایر رمزارز‌های دیجیتال داشته است. براساس گزارشی منتشر شده در سال ۲۰۲۴ میلادی، نتایج ارزیابی نشان می‌داد که کشور‌های آسیا، آمریکای لاتین و آفریقا در استفاده مردمی بیت کوین حرکت قوی خاصی از خود نشان داده‌اند، در حالی که آمریکای شمالی و اروپا کماکان در زمینه پذیرش نهادی و تجاری آن رمزارز دیجیتال تسلط دارند. دو کشور پرجمعیت جهان یعنی هند و چین که همراه با یکدیگر نیمی از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند، تقریبا نیمی از پایگاه کاربران کریپتو در جهان را در اختیار دارند.

 آمریکای لاتین و آفریقا به عنوان کانون‌های پذیرش بیت کوین، به طور خاص برای حواله ها، پرداخت‌های فرامرزی و حفاظت از تورم ظاهر شده‌اند. نیجریه، آرژانتین و ویتنام برخی از بالاترین نرخ‌های پذیرش سرانه رمزارز دیجیتال را با حجم تراکنش‌های همتا به همتا و افزایش استفاده از کیف پول تلفن همراه گزارش داده‌اند. پذیرش بیت کوین در غرب اروپا و شرق آسیا با سرعت ثابتی در حال رشد است، البته عمدتا بر روی مبادلات تنظیم شده، پذیرش از سوی بازرگانان و موارد استفاده نهادی متمرکز شده است.

ارسال نظر