دو کلمه با استیضاح بازان

هلنا موسوی

شناسه خبر: 177575

تا جائیکه ما به خاطر می آوریم از دولت اول اقای روحانی تا به امروز، تقریبا همیشه صحبت از استیضاح وزیر صمت به خاطر ضعف درکنترل بازارو جهش سنگین قیمت ها مطرح بوده است. بنابراین، آنهایی که گاه و بیگاه خبر از استیضاح و یا جایگزینی قریب الوقوع آقای اتابک می زنند، مراقب باشند که حرف جدیدی نمی زنند و یا به عبارتی بازی نخ نمایی را تکرار می کنند. 

 

دورییس جمهورقبل از پزشکیان ، بلااستثنا همگی معتقد بودند که برای نظارت بیشتر بربازار باید وزارت بازرگانی سابق درکشور احیا شودتابتوان کمی دراین مهم پیشرفت داشت اما مجالس قبلی حاضربه همکاری بادولت های مذکور نبودند ولذا وزارت بازرگانی ابترماند ودولت هاناکام.!! هر چند که اکنون سخن از احیای مجدد وزارت بازرگانی، اول گرفتاری است و بهتر است که در این دولت برای همیشه مسکوت بماند که خیر و نتیجه ای در ان نیست. حداقل اکنون نیست.

 

افراد مبلغ و یا متمایل به استیضاح وزیرصمت دولت چهاردهم چرا نمی خواهندبپذیرند که افزایش لجام گسیخته قیمت هادرهمه زمینه ها به وزارت صمت مرتبط نیست واتابک نمی تواند کاری ازپیش ببرد وقتی کنترل ارز دراختیار او نیست، وقتی سیاست های بانکی وگمرکی وپولی در وزارتخانه های دیگر طراحی وبه مرحله اجرا درمی آید وزیرصمت چگونه وباکدام اهرم نظارتی وتضمینی می توانداین سیاست های رابایکوت وراکدکند؟ 

 

دوستان فکرنمی کنند اگردلار اسما ۸۰هزارتومان هست ولی این عدد به دست تولیدکننده نمی رسد بلکه قیمت ارز بامحاسبه همه حواشی وهزینه های تولید به رقمی بالای ۱۵۰هزارتومان بالغ می شود!!! هزینه هایی همچون حقوق ودستمزد، حق بیمه، مالیات، هزینه های انبارداری، استهلاک تجهیزات و غیره ...

 

وقتی اینها را درعملیات حسابداری لحاظ کنید می بینید رقم ۸۰هزارتومان به ۱۵۰هزارتومان افزایش پیدامی کند!! حال هرچقدرقیمت ارزبیشترشود قطعا قیمت هزینه های سربارتولید نیزافزایش می یابد، حال دراین وضعیت وزیرصمت چه کاری می تواند انجام دهد؟ کدامیک ازاین هزینه های تولید با فشار ویا تدبیر اتابک قابل حل هست؟ 

 

وقتی که صنعت فولاد ومعدن وسیمان کشور شش ماه ازسال برق وگازندارند وعملا تعطیل هستند وزیرصمت چگونه می تواند معضل انرژی صنایع راحل کند و بازار این صنایع را کنترل کند؟ 

 

جالب اینجاست، کسانی که به بحث استیضاح دامن می زنند بعضا خودازسیاستگذاران وتصمیم گیرندگان کشور هستند و بانیان همین وضع به حساب می آیند. ودر اکنون چنان خود را عقب کشیده اند که انگار اینها در این مملکت زندگی نمی کنند و با ادبیات تورم و گرانی بیگانه اند

 

دوستان استیضاح کنندگان بهتراست به موضوعات مطرح شده فوق پاسخ دهند که کدامیک ازمشکلات مطرح شده درراستای وظایف وزیرصمت تعریف شده است؟! 

 

مثلا پاسخ دهند که آیا سکان وزارت نیرو وطرح سیاست های خاموشی دراختیاروزیرصمت است؟ 

 

آیا وقتی درزمستان گازصنایع مهم وزیربنایی قطع می شود، اتابک چقدرمی تواند دراموروزارت نفت دخالت کند ومانع ازتعطیلی کارخانجات شود؟! 

 

حالا به فرض که اتابک استیضاح وبرکنار شود و فرد دیگری جایگزین شود، او به جز همین میراث ناترازی ها که به اتابک و دولت چهاردهم رسیده است، با چه برنامه و سرمایه ای می تواند کارخانه های بدون گاز و برق را اداره کند و وقتی روند تولید دچار اختلال است، چگونه می تواند بر کمبود عرضه و افزایش تورم غلبه کند؟!

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار