این حرفها را درباره ضدآفتاب باور نکنید
یکی از بزرگترین باورهای اشتباهی که ما درباره ضدآفتابها داریم این است که فکر میکنیم هرچه SPF یک ضدآفتاب بیشتر باشد، آن ضدآفتاب محافظت بیشتری از پوست ما میکند.
همواره باورهایی اشتباه در ذهن ما وجود دارند که یا اجازه نمیدهند از ضدآفتاب استفاده کنیم یا ما را ملزم به این کار نمیکنند. حالا ما روزهایی طولانی و سرشار از آفتاب را پیش رو داریم، در حالی که آفتاب دارد ذره ذره پوست ما را از بین میبرد و ما هیچ اقدامی برای جلوگیری از این اتفاق نمیکنیم!
در این میان ما اطلاع نداریم که ملانوم میتواند منجر به سرطان پوست شود، پس ما مراقبتهایمان را شروع نمیکنیم و باورهای نادرستمان را دور نمیریزیم. در این مطلب ۵ تا از باورهای اشتباه درباره ضدآفتاب را با شما در میان میگذاریم تا زودتر دست به کار شوید.
۱. هرچقدر SPF بیشتر باشه، ضدآفتاب محافظت بیشتری داره!
یکی از بزرگترین باورهای اشتباهی که ما درباره ضدآفتابها داریم این است که فکر میکنیم هرچه SPF یک ضدآفتاب بیشتر باشد، آن ضدآفتاب محافظت بیشتری از پوست ما میکند. درواقع بهتر است بدانیم که هیچ ضدآفتابی نمیتواند از پوست ما محافظت ۱۰۰ درصدی کند. اگر شما ضدآفتابی با SPF ۳۰ تهیه کنید و آن بتواند تقریبا ۹۶ درصد اشعههای مضر را از پوست ما دور کند، کرم ضدآفتابهایی با SPF بالاتر تنها ممکن است نیم تا یک درصد بیشتر بتوانند برخورد این اشعهها به پوست را مسدود کنند. پس هزینههای خیلی زیاد را به هوای محافظت ۱۰۰ درصدی متحمل نشوید و به ضدآفتابها SPF۳۰ اکتفا کنید.
۲. اگر کرم ضدآفتاب بزنیم کمبود ویتامین D میگیریم!
اگر از کسی شنیدید که میگوید استفاده از ضدآفتاب میتواند منجر به ویتامین D شود، مطمئن باشید که آن فرد تنها نیست و افراد زیادی چنین باور اشتباهی را در ذهن دارند. اما، نباید فراموش کرد که کرمهای ضدآفتاب، تنها ورود اشعههای مضر را به پوست مسدود میکنند، نه ویتامین D موجود در نور خورشید را. داستان از این قرار است که وقتی پوست در مقابل نور خورشید ویتامین D تولید کند، هنوز فعال نیست، اما، وقتی با UVB آفتاب ترکیب شود، فعال یا تبدیل به ویتامین D۳ میشود. این در حالی است که هیچ یک از ضدآفتابها نمیتوانند به شکل صد در صدی این فرایند را مسدود کنند.
۳. روزهای ابری نیازی به ضدآفتاب نیست!
چه کسی به ما گفته است که ابرها نور خورشید را خاموش میکنند؟ درواقع همه میگویند که خورشید پشت ابر قرار گرفته و این یعنی ما هنوز با اشعههای خورشید سر و کار داریم. پس حتی اگر هوا ابری باشد باید از کرمهای ضدآفتاب استفاده کنیم و مراقبتهای پوستیمان را انجام دهیم.
۴. لوازم آرایشم SFP دارن!
بله! ممکن است لوازم آرایشهای زیرساز مثل کرم پودر و کانسیلر حاوی SPF بوده یا خاصیت ضدآفتابی داشته باشند. اما، حتی گرانترین نوع آنها نیز نمیتوانند به شکل کامل از پوست ما در برابر اشعه مضر خورشید محافظت کنند. بنابراین بهتر است پیش از استفاده از پرایمر حتما ضدآفتاب بزنیم. ضمنا زیر گلو، گوش . بخشهای دیگری از صورت هستند که نیازی به کرم پودر ندارند بنابراین باید از ضدآفتاب در آن بخشها استفاده کنیم.
۵. پوستم تیره است، اشعه رو جذب نمیکنه!
این جا است که باید بگوییم؛ «چه ربطیییی دارهههه!». شاید پوستهایی با رنگ تیره به سرعت پوستهایی با رنگ روشن نسوزند، اما این به معنای آن نیست که اشعههای مضر آفتاب را جذب نمیکنند. بنابراین بسیاری از کارشناسان، محققان و پزشکان توصیه و تاکید کردهاند که در هر سن، جنس، نژاد و شرایطی که هستید بهتر است از ضدآفتاب استفاده کنید چراکه سرطان پوست هیچ یک از این موارد را نمیشناسد!