رسانه زرد مجلس از چه پیامی خبر میدهد؟
رسانه زرد مجلس از چه پیامی خبر میدهد؟
سعید تقیپور
نمایندگان مجلس شورای اسلامی دیروز گردهمآمدند تا درباره پرسش تعدادی از نمایندگان از وزیر مظلوم فرهنگ و ارشاد اسلامی و پاسخهای علی جنتی، ارزیابی و تصمیمیمگیری کنند.
مسعود میرکاظمی طراح سوال از وزیر نفت بود که در سخنان مفصلی از تحمیل اراده دولت بر سازمان صداو سیما شکوه کرد و مطالبی را که اغلب آنها از حوزه اختیارات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج بود را مطرح کرد و اتهامهایی را نه به علی جنتی بلکه به دولت تدبیر و امید نسبت داد که به طور طبیعی علی جنتی نه میتوانست و نه میبایست به آنها پاسخ دهد. اما در لابهلای اعتراضها و سخنان مسعود میرکاظمی پیامهایی مشاهده و شنیده میشد که میتوان از ارزیابی و تحلیل آنها به پیام اصلی این پرسش و پاسخ و کشادن آن به صحن مجلس و در آخر کار نشان دادن کارت زرد مجلس به این وزیر مظلوم (به تعبیر آیتالله سید حسن خمینی) پی برد.
وزر نفت دولت احمدینژاد از ابلاغ مصوبه شورای امنیت ملی در باره قرارداد کرسنت به رسانهها به عنوان ایجاد محدودیت در اطلاعرسانی یاد کرد در حالی که بیژن زنگنه وزیر نفت چندی پیش به طور تفصیلی درباره اثر گفتارهای نسنجیده و مغرضانه در باره قرارداد کرسنت (که اغلب آنها نیز از سوی مسعود میرکاظمی که پیشتر در این پرونده سمت رسمی داشته ، مطرح شده است) بر ادعاهای طرف اماراتی و مستند قراردادن این گفتارها برای طرح ادعای بیش از ۱۳ میلیارد دلاری در نشستهای غیر رسمی به مدیران رسانهها توضیح داده بود و همین امر نیز در لابهلای سخنان میرکاظمی مشهود بود. او دولت را متهم به فشار بر همه رسانهها از جمله صداو سیما برای عدم انتشار مطالب او متهم کرد. در حالی که اجماع همه رسانهها از همه طیفها به ویژه سازمان صدا و سیما فقط و فقط در شرایطی ممکن است که پای منافع ملی در میان باشد. هرچند در این ماجرا هم رسانههایی که خود را مفسر منافع ملی و امنیت ملی میدانند از تصمیم و دستور شورای امنیت ملی تبعیت نکردند و دولت و وزارت ارشاد با مسامحه از کنار این تخلف عبور کردند. این رسانهها در گزارش جلسه دیروز مجلس هم فقط به انتشار سخنان میرکاظمی و نتیجه رأی مجلس اکتفا کردند و شاهدی شدند بر این که این پرسش برای شنیدن پاسخ مطرح نشده است و انتظارات دیگری از طرح آن دنبال میشده است.
باز از لابهلای سخنان میرکاظمی میتوان فهمید که سناریوی این سخنان تند و آتشین اما بیربط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با چه هدفی نوشته شده است. او ادعا کرده است که سال گذشته نیز در همین ایام فضاسازیها علیه وی از سوی وزارت نفت موجب شد تا در انتخابات داخلی کمیسیون انرژی از انتخاب شدن به عنوان رییس کمیسیون انرژی باز بماند اما چرا به جای هجوم علیه بیژن زنگنه وزیر نفت به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رو کرده و سخنرانی میکند؟ این یک احمال جدی است که مسعود میرکاظمی نمیتواند در مقابل زنگنه که قرارداد کرسنت را امضا کرده است و بر تمام منافع و درآمدهای این قرارداد برای کشور آگاه است، از عملکرد خود در باره پیروی از جنجال آفرینیهای گروههای بحرانزی که زمانی (که او ظاهرا وزیر نفت بود) اختیارات وزیر را هم در وزارت نفت از او گرفته بودند، به اعضای کمیسیون انرژی و یا تمامی نمایندگان مجلس دفاع کند.
پس چاره در گریز از روبه رو شدن با واقعیت است و باید رسانهها را همچون دیگر مراسم عزا و عروسی در حضور مدافع آنان -وزیر مظلوم فرهنگ و ارشاد اسلامی- سربرید و به خطبه خواندن علیه رسانهها فضاسازی کرد و مجلس را هم به جایگاهی برای عرضه مطالب رسانههای زرد وطنی بدل کرد تا با نشان دادن دوازدهمین کارت زرد مجلس به دولتیان تفسیر تازه ای از همدلی و همزبانی را برای مردم باین کنند.
در پایان این نوشتار بیمناسبت نمیدانم در چند فراز کوتاه به کارنامه مسعود میرکاظمی داشتهباشم تا به یادآوریم که چرا او از وزیر ارشاد میخواهد که پرسشهای او را پاسخ دهد؟
۱- آمارهای بانک مرکزی ایران حاکی است که در طول دو سال فعالیت میرکاظمی در وزارت نفت، تولید نفت خام ایران، حدود ۳۵۵ هزار بشکه کاهش یافته است و حتی احمد قلعهبانی مدیرعامل وقت منصوب خود او در شرکت ملی نفت ایران نیز، در نشستی با خبرنگاران، این کاهش تولید را تایید کرد. این کاهش تولید در زمانی رقم خورده است، که همزمان با کاهش شدید تزریق گاز، هیچگونه مصوبه یا قطعنامهای نیز از سوی ایالات متحده، برای تحریم نفت ایران صادر نشده بود.
۲- به دنبال بالاگرفتن انتقادها به آلوده بودن بنزین تولید شده در مجتمعهای پتروشیمی در دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد که به آلودگی شدید هوای شهرهای بزرگ ایران در سالهای اخیر انجامید، سه وکیل دادگستریدر خرداد ماه ۹۳ از محمود احمدی نژاد شکایت کردند که در نهایت مسعود میرکاظمی بعنوانِ وزیر نفت به دادسرا احضار شد. کارشناسان معتقدند که عوارض ناشی از مصرف این بنزین موجب تولید گازهای خطرناک سرطانزا شده و سلامت شهروندان را به خطر انداخته استوی برای مقابله با تحریم احتمالی فروش بنزین به ایران، طرح تولید بنزین در مجمتعهای پتروشیمی را به اجرا گذاشته بود .
۳- در دوران وزارت میرکاظمی قرارداد هشت فاز پارس جنوبی در قالب طرحهای ۳۵ ماهه، با تبلیغات گستردهای امضا شد و این قرارداد در حالی امضا شد، که وزارت نفت تا پایاین عمر دولت (خدود پنجاه ماه از زمان انعقاد قراردادها) موفق به راهاندازی فازهای ۱۳ تا ۱۸ پارسجنوبی نشده و اکثر طرحهای نفت و گاز و حتی سه فاز قدیمیتر هم با مشکلات متعدد مالی روبهرو بودند . ثمره قراردادهای مذکور -که به شرکتهایی تازهتاسیس داده شد- این بود، که تا پایان عمر دولت دهم بهدلیل تقسیم نامتناسب منابع مالی در ۱۱ فاز، عملاً هیچیک از طرحهای جدید پارسجنوبی به ثمر ننشستند و همچنان شاهد یکهتازی قطریها در این مخزن عظیم گازی هستیم.
۴- در پی کاهش تولید نفت و گاز، و برخی حرف ناشنویهای مسعود میرکاظمی از احمدی نژاد به ویزه درباره جابجایی های مدیران نفتی، محمود احمدینژاد با تمهیداتی وی را از وزارت نفت برکنار نمود.