رئيس اتحاديه فروشندگان چرم و لوازم کفش و کيف تهران: نبايد تنها از توليدکنندگان و مردم انتظار عملياتي شدن شعار سال را داشته باشيم
به گزارش جهان اقتصاد به نقل از روابط عمومی اتاق اصناف تهران، سعيد حياتي، رئيس اتحاديه فروشندگان چرم و لوازم کفش و کيف تهراناظهار داشت: توليدکنندگان در راستاي تحقق امر رهبري تمام تلاش خود را طي تمام سال هايي که موکداً شعار سال بر توليد بوده، انجام داده اند، اما نمي توانيم تنها از توليدکنندگان و مردم انتظار عملياتي شدن شعار را داشته باشيم. متاسفانه مسئوليني که در اين راستا بايد در به هدف رسيدن توليدکنندگان هميار و همراه باشند همکاري نمي کنند و به جاي پشتيباني با قرار دادن موانعي از توليد و انگيزه توليدکننده جلو گيري مي کنند .
حياتي در ادامه تاکيد کرد: براي توليد اوليه و مهمترين نکته سرمايه و ابزار است. ما نيازمند تکنولوژي روز هستيم. بايد همگام با دنيا پيش برويم. مگر بدون مواد اوليه و دستگاه ها و ماشين آلات و ابزار توليد مي توانيم در مسير توليد باشيم؟ مبرهن است که غير ممکن است. نمونه آن ممانعت از واردات به اندازه کافي و مورد نياز است. به واردکننده مقدار مواد اوليه اعلام مي شود بيش از آن نمي تواند وارد کند در حاليکه مقدار تعيين شده، دردي از توليد دوا نمي کند. چرا ظرفيت تعيين مي کنند؟ مگر تلاش براي توليد نداريم؟ چرا محدوديت ايجاد مي کنند؟ به جاي روان سازي در توليد مانع تراشي مي شود. سال هاست فرياد مي زنيم گوش شنوا نيست.
وي تصريح کرد: براي عرضه مقدار مواد اوليهاي که در داخل کشور است مانع مي گذارند. مواد اوليه را به جاي اينکه به توليدکننده بدهند با عرضه در بورس راه را براي دلالان پولدار باز مي کنند. دلالان همه مواد را مي خرند و قطره چکاني با مبالغ بالا در بازار عرضه مي کنند. همه اين خسارت و گراني ها بر سر مصرف کننده سرشکن مي شود؛ بنابراين وسع و توان آنها پايين مي آيد،تقاضا کم مي شود و توليد کاهش مي يابد و يا اساساً انگيزه توليدکننده از بين مي رود و بساط توليد و اشتغال جمع مي گردد.
حياتي تاکيدکرد: با اين رويه چه بسيار توليدکنندگاني که با شوق در مسير توليد گام نهادند؛ ولي سرخورده از تلاش، کارگاه هاي خود را تعطيل کردند. به داد توليدکننده برسيد.
رئيس اتحاديه فروشندگان چرم و لوازم کفش و کيف تهران در ادامه با انتقاد از رفتار سازمان امور مالياتي گفت: بعد از سه سال که بازار کيف و کفش به دليل کرونا و تعطيلي مدارس کساد بود، چشم اميد بستيم به باز شدن مدارس و دانشگاه ها، به محض باز شدن اين مراکز، سازمان امور مالياتي دندان تيز کرد و دستگاه هاي پوز را برپا کرد. کاسبان هنوز نتوانستند چک هاي ماه هاي پيش را وصول کنند. حجره ها خالي از درآمد است، طلب ها را نتوانستيم بگيريم، دخل کاسب خالي است. سازمان مکرر براي کسب درآمد خود قوانين تازه اجرا مي کند. از کجا و چگونه بايد بپردازيم. سازمان به کسبه مهلت بدهد، تازه چراغ واحدهاي صنفي روشن شده، اجازه بدهد، فروش داشته باشند آن وقت مطالبه درآمد کند.
وي تاکيد کرد: از سوي ديگر چک هاي صيادي معاملات را در بازار دچار سکته کرده است. همه نقدي کار مي کنند. دردسرهاي چک صيادي بقدري زياد است که کسبه نمي توانند معاملات را بدرستي انجام دهند. چک تنها ابزار معاملات است، وقتي دچار مشکل شود، کسبه براي معامله دچار مشکلات عديده اي مي شوند. سازمان ها وارگان ها بدون توجه به مشکلات، فقط به دنبال مطالبات خودشان هستند.
رئيس اتحاديه فروشندگان چرم و لوازم کفش و کيف تهران در خصوص دانش بينان بيان داشت: در جلسه اي که با حضور هيات رئيسه اتاق در وزارت صمت و مسئولان اين وزارت خانه داشتيم به شرح موضوع دانش بنيان پرداخته شد. اميد است در آينده فرايند تعامل بين نخبه هاي دانشگاه و نخبه هاي کسب و کار بتوانيم در مسير توليدات با محور دانش بنيان قدم برداريم.