جهان اقتصاد از افتتاح نیروگاه خورشیدی پاسارگاد دامغان با ظرفیت ۱۰ مگاوات گزارش می دهد

جلوگیری از ورود سالانه ۱۴ هزار تن گاز گلخانه‌‌ای در کشور

وزیر نیرو گفت: توسعه نیروگاه بادی و خورشیدی در نقاط مختلف کشور در دست اجرا است و تخصیص زمین به منظور طرح توسعه برای تولید ۲۴ مگاوات دیگر در نیروگاه ۱۰ مگاواتی دامغان موافقت می‌شود و انتظار می‌رود تا دهه‌فجر سال آینده وارد مدار شود.

شناسه خبر: 2293

به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، نیروگاه خورشیدی پاسارگاد دامغان با ظرفیت 10 مگاوات که به همت گروه گسترش انرژی پاسارگاد احداث شده است پنج شنبه (۱۳ بهمن ماه) با حضور دکتر علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، مهندس علیرضا صادق آبادی، مدیرعامل گروه گسترش انرژی پاسارگاد، مهندس سیدمحمدرضا هاشمی، استاندار سمنان ،علی اکبر علیزاده، نماینده مردم دامغان در مجلس افتتاح شد.

وزیر نیرو درافتتاح این مراسم گفت: نیروگاه خورشیدی ۱۰‌مگاواتی پاسارگاد دامغان که با تلاش شرکت گسترش انرژی پاسارگاد به بهره برداری رسید از فناوری های روز برخوردار است و می تواند بیشترین استفاده را از انرژی خورشیدی داشته باشد؛زیرا که صفحات آن متحرک هستند و از رو و پشت صفحه قدرت تولید برق وجود دارد.

وزیر نیرو تصریح کرد: نیروگاه ۱۰ مگاواتی دامغان می‌تواند بیش از ۶۰ درصد برق مورد نیاز شهر دامغان را تامین می‌کند و به بیان دیگر با استفاده از اینگونه نیروگاه ها، بخش قابل توجهی از برق مصرفی بدون ایجاد آلودگی، آسیب به منابع آبی و با رعایت ملاحظات محیط زیستی، تامین خواهد شد.

وی با قدرانی از زحمات هلدینگ انرژی پاسارگاد، به عنوان سرمایه گذار نیروگاه افزود: هلدینگ پاسارگاد از بهره وری و ظرفیت بسیار بالایی برای احداث نیروگاه در دیگر شهرهای کشور برخوردار است.

همچنین یاسر میرزایی، مدیر عامل شرکت تابان انرژی پاسارگاد، در مراسم افتتاح نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی پاسارگاد دامغان، اظهار داشت: این نیروگاه در دو فاز 2 و 8 مگاواتی در یک زمین به مساحت 20 هکتار احداث شده است که سالانه 18 میلیون کیلووات ساعت به برق کشور اضافه می کند.

وی تصریح کرد:با افتتاح این نیروگاه سالانه به میزان پنج میلیون لیتر مصرف آب صرفه جویی می شود و همچنین 6 میلیون مترمکعب در مصرف سوخت های فسیلی صرفه جویی خواهد شد؛ همچنین از ورود سالانه 14 هزار تن گاز گلخانه‌‌ای جلوگیری می‌کند و نقش ویژه ای در حفظ محیط زیست خواهد داشت.

میرزایی خاطرنشان کرد:نیروگاه خورشیدی پاسارگاد دامغان با سرمایه گذاری هلدینگ گسترش انرژی پاسارگاد به میزان پنج میلیون و هشتصد هزار یورو به بهره‌برداری رسید که گامی بلند در جهت بهره‌گیری از ظرفیت انرژی خورشیدی در استان سمنان است؛ آن هم استانی که ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال دارد.

وی بیان داشت: نیروگاه خورشیدی پاسارگاد دامغان، با استفاده همزمان از پنل های بایفیشیال و سامانه ردیاب خورشیدی در ماه های گرم سال، نسبت به نیروگاه های مشابه 40 در صد بیشتر انرژی تولید می کند.

وی مطرح کرد: یکی از ویژگی‌های انحصاری این نیروگاه استفاده از سیستم ربات اتوماتیک شستشوی پنل ها با طراحی صد درصد داخلی که باعث صرفه جویی بیش از 40 متر مکعب آب مور نیاز جهت شستشو آنها می شود که برای اولین بار در ایران توسط شرکت های دانش بنیان اجرا شده است.

وی در پایان گفت: شرکت تابان انرژی متعلق به شرکت گسترش انرژی پاسارگارد عملیات اجرایی فاز نسخت (2مگاوات) این پروژه را در مردادماه 1400 و فاز دوم (8 مگاوات) را در اردیبهشت ماه 1401 آغاز کرد و در آذرماه 1401 به اتمام رسانید.

همچنین این شرکت علاوه بر ساخت نیروگاه 10 مگاواتی خورشیدی در شهرستان دامغان ساخت نیروگاه خورشیدی پاسارگاد سرخه و مهدیشهر هر کدام با ظرفیت 12 مگاوات را در دست اقدام دارد.

ارسال نظر