رئیس اتاق بازرگانی اصفهان :
پیوستن به تشکلهای بینالمللی ضرورت رشد و پیشرفت اقتصاد کشور است ، اتاق بازرگانی بینالمللی فرصتی مناسب برای بازرگانان اصفهان
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان گفت:اتاق اصفهان از هر اقدامی برای گسترش روابط بینالملل و تجارت جهانی استقبال و حمایت همهجانبه خود را از هر اقدامی در این راستا اعلام میکند.
امیر کشانی در گردهمایی رابطین اتاقهای ایران در اتاق بازرگانی بینالمللی ( ICC ) به میزبانی اتاق بازرگانی اصفهان گفت: ICC یکی از میکرو فرصتهایی است که اتاق اصفهان تلاش دارد از آن نهایت بهره را ببرد. اینکه یک نماینده حقوقی از ایران در ICC حضور دارد یک فرصت ویژه برای کشور و فعالان اقتصادی محسوب میشود.
وی بیان داشت: اتاق اصفهان از هر اقدامی برای گسترش روابط بینالملل و تجارت جهانی استقبال و حمایت همهجانبه خود را از هر اقدامی در این راستا اعلام میکند. در زمینه گسترش همکاری با اتاق بازرگانی بینالمللی نیز اتاق اصفهان آمادگی دارد که پیشرو باشد تا بتواند سایر اتاقهای ایران را نیز ترغیب کند که از ظرفیتهای ICC استفاده کنند.
محمد خزاعی، دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بینالمللی نیز در ادامه اظهار داشت: بخش خصوصی موتور محرکه اقتصاد کشور است و بدون حضور بخش خصوصی اقتصاد کشور نمیچرخد. بخش خصوصی هنگامی میتواند رشد کند که روابط بینالملل را گسترش دهد. در بخش خصوصی نهاد و تشکلی که بتواند به فعالان اقتصادی در زمینه توسعه ارتباطات خارجی و حل مشکلات بینالمللی کمک کند، وجود ندارد و این موضوع مغفول مانده است. ICC بیش از صدسال سابقه دارد و تاکنون ابزارها و امکانات زیادی را برای کمک به تاجران و بازرگانان معرفی کرده است. آشنایی و پیوستن به تشکلها و راهکارهای بینالمللی ضرورت رشد و پیشرفت اقتصاد کشور است و فعالان اقتصادی باید از این ظرفیتها نهایت استفاده را ببرند؛ ولی متأسفانه این فرصتها و ابزارها در کشور حتی در میان فعالان اقتصادی و اتاقهای بازرگانی ناشناخته باقیمانده است.
محمدرضا گل احمد، رئیس شورای بینالملل و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز بیان کرد: سامانه ارتباط اتاقها ( Chambers Connect ) که توسط اتاق بازرگانی بینالمللی راهاندازی شده فرصت مناسبی را برای اتاقهای بازرگانی سراسر دنیا فراهم آورد تا از این طریق بتوانند با هم در ارتباط باشند.
وی گفت:با الهام از این ایده پیشنهاد میکنیم اتاقهای ایران نیز بر پایه یک سامانه مشترک با یکدیگر در ارتباط باشند تا تجارب اتاقهای ایران به اشتراک گذاشته و از موازیکاریها جلوگیری شود. ICC بعد از جنگ جهانی اول تشکیل شد و آن زمان هدف از راهاندازی این تشکل جلوگیری از تأثیر تنشهای سیاسی و نظامی روی تجارت بخش خصوصی بود.
رئیس شورای بینالملل و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان افزود: باتوجهبه شرایط خاص تنشها، تحریمها و فضاسازی مسمومی که علیه کشورمان وجود دارد باید از تمام ابزارها و ظرفیتهای بینالمللی برای معرفی و رشد بخش خصوصی ایران استفاده کنیم. بخش خصوصی در چند سال گذشته درگیر مشکلات حقوقی زیادی در خارج از کشور بوده است درصورتیکه اگر فعالان اقتصادی با قوانین و ضوابط حقوقی بینالمللی آشنا بودند، امکان جلوگیری از بسیاری از این مشکلات وجود داشت.
مژگان ایزدی، رئیس کمیسیون گردشگری و صنایعدستی و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز بیان کرد: باتوجهبه تحریمهای ظالمانهای که علیه کشورمان در جریان است نیاز به یک نهاد پویا و منسجم بهمنظور آموزش مقررات بینالمللی و حلوفصل اختلافات فعالان اقتصادی با شرکایشان در سایر کشورها احساس میشود. در این میان بحث آموزش به نسل جوان و کودکان برای آمادهسازی جهت ورود به عرصه اقتصادی از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس کمیسون گردشگری اتاق اصفهان گفت:ازاینرو اتاق بازرگانی اصفهان دورههای «بازرگانان کوچک» را با هدف آموزش موضوعات اقتصادی به کودکان و نوجوانان برگزار میکند. خوشبختانه این دورهها نتایج خوبی در پی داشته و استانهای دیگر نیز از این طرح استقبال کردهاند. بهعنوان نمونه دو طرح اقتصادی از نوجوانان شرکتکننده در این دورهها توسط سرمایهگذاران پذیرفته شد و به اجرا درآمد.
سید وحید دزفولی، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع وابسته و عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی اصفهان نیز تصریح کرد: برخی نهادهای حاکمیتی در کشور بهخاطر ترک فعل و عدم ایفای نقش خود در سازمانها و پیمانهای بینالمللی باعث شدهاند که ضررهای هنگفتی به فعالان اقتصادی وارد شود. بهعنوان نمونه بهخاطر عدم همکاری بیمه ایران برای صدور بیمه کارت سبز خودرو در حال حاضر صادرکنندگان کشور با هزینههای اضافی برای حملونقل کالا مواجه شدهاند.
لعیا جنیدی، عضو دادگاه بینالمللی حقوقی پاریس نیز گفت: در قرن دوازدهم میلادی در بخشهایی از اروپا بازارهای موسمی برای فروش کالا از کشورهای مختلف تشکیل میشد. در جریان این معاملات اختلافاتی نیز پیش میآمد که نیاز به مرجعی برای رسیدگی و داوری داشت. در آن زمان تجار و بازرگانان به این نتیجه رسیدند که برای حلوفصل اختلافات بین خود نیاز به قانون و دادگاه مخصوص به خودشان را دارند. آنها معتقد بودند که داوریها باید بر اساس عرفها و هنجارهای مختص بازرگانان و تجار انجام شود. داوریهایی که در حوزه تجارت اتفاق میافتد باید سریع، آسان و امن باشد.
وی افزود:در قرنهای بعد پس از پایان دورهای که حکومتهای اقتدارگرا بر اروپا حکومت میکردند و با شروع عصر انقلاب صنعتی مجدداً نیاز به یک نهاد تجاری برای رسیدگی به اختلافات تجاری و بازرگانی احساس شد. در همین راستا در ۱۹۱۹ اتاق بازرگانی بینالمللی شکل گرفت. از آن تاریخ تاکنون این سازمان در زمینه قانونگذاری و تنظیم مقررات بهمنظور تسهیل تجارت و مبادلات دستاوردهای زیادی داشته است که از جمله آن میتوان به اسناد اعتباری ال سی اشاره کرد که امروزه از آن بهعنوان خون شریان اقتصاد بینالمللی یاد میشود.
مصطفی دولت یار، رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه استان اصفهان نیز تصریح کرد: کشورهای درحالتوسعه در هنجارسازیهای حوزه تجارت بینالملل نقش کمرنگی داشتهاند. با حضور پررنگ و قدرتمند در ICC میتوان در وضع قوانین و سیاستگذاریهای مرتبط با تجارت بینالملل و حوزه نوظهور تجارت الکترونیک مشارکت فعال داشت و فضای جدیدی برای کشورمان در عرصه بینالملل ایجاد کرد.