استاندار اصفهان:
اقدامات بی سابقه وتلاش های شبانه روزی در پروژه های آب استان اصفهان اتفاق افتاده
رضا مرتضوی در نشست با اصحاب رسانه و خبرنگاران ضمن گرامیداشت روز شوراها گفت: شکلگیری شوراها یکی از مظاهر و تجلیگر حضور و بروز اراده مردم برای تعیین سرنوشتشان در حکمرانی و اعمال نظر در مدیریت کشور است و از جمله اصول بسیار مترقی بود که در قانون اساسی پیشبینی شد.
وی افزود: امام(ره) سال 58 فرمان تشکیل شوراها را صادر کرد تا مشکل کشور با حضور نخبگان و افراد موثر مناطق مختلف مورد بررسی و تصمیمگیری قرار بگیرد.
رسانهها از مولفههای مهم حکمرانی هستند
استاندار در ادامه سخنانش به وظیفه رسانهها در آگاهی بخشی و اطلاعرسانی به مردم اشاره کرد و گفت: اصحاب فرهنگ و رسانه یکی از مولفههای نظام حکمرانی هستند و اگر نقششان در نظام حکمرانی به درستی دیده شود، حقوق مردم به شکل بهتری مطالبهگری و رسیدگی خواهد شد. اگر جایگاه صحیح رسانه به درستی دیده و نسبت به جایگاه رسانه برنامهریزی میشد، تصمیمات آگاهانهتر و مناسبتر اتخاذ میشد.
وی با بیان اینکه در نظام جمهوری اسلامی مثل تمام دنیا جایگاه خبرنگاران و اصحاب رسانه، متناسب با نقششان نیست، افزود: متاسفانه مهمترین ظرفیتهای این حوزه و اصلیترین ماموریت خبرنگاران و اصحاب رسانه مورد غفلت قرار گرفته و باید به این سمت برویم که رسانهها جایگاه و نقش خودشان را پیدا کنند و امیدواریم که به سهم خودمان در سطح استان به این موضوع توجه کنیم.
دشمن برای ناامیدسازی مردم برنامهریزی کرده بود
مرتضوی گفت: سال گذشته انتخابات بسیار حساس و سرنوشتسازی داشتیم و همه رسانههای نظام سلطه مامور شده بودند که انتخابات ایران را مضمحل کنند و برای این مهم از ماهها و سالها قبل برنامهریزی ویژهای انجام داده بودند و همه تلاششان را برای ناامیدسازی و کم جلوه دادن حضور مردم انجام دادند.
وی تاکید کرد: حاشیه ساختن برای کسانی که قصد شرکت در انتخابات را داشتند، یک نوع استبداد جدید است که توسط امپراطوری رسانه رقم میخورد و به هر کس که خلاف نظر آنها زندگی کند، حمله کرده و هزینههای مضاعفی را تحمیل میکنند و در طرف مقابل تلاش دارند تا یک نگاه کاملا متفاوت از واقعیتهای درون نظامهای سلطهگر به جهان مخابره کنند.
تظاهراتهای ضد رژیم صهیونیستی ماهیت نظام سلطه را فاش کرد
استاندار در ادامه به تظاهراتهای چند روز اخیر دانشگاههای آمریکا و جهان علیه رژیم صهیونیستی اشاره کرده و گفت: تظاهراتهای ضد رژیم صهیونیستی ماحصل و درونمایه نظام سلطهگر را بیرون ریخت و نشان داد که چه دیدگاهی نسبت دانش، دانشمند، دانشجو و زن دارند و این روشنگریها از الطاف الهی نسبت به ملت ایران بوده و سره را از ناسره مشخص میکند.
وی با بیان اینکه دشمن تلاش داشت که میزان مشارکت مردم در انتخابات را به زیر ده درصد کاهش دهد، متذکر شد: دشمن در برخی از مناطق تلاش کرد تا مردم را از شرکت در انتخابات بترساند اما مردم کاملا برعکس واکنش نشان دادند و خوشبختانه میزان مشارکت مردمی در استان، یک درصد از انتخابات قبلی بیشتر بود. رسانههای منتسب به بهائیت و سعودینشنال همه تلاششان را کردند تا برگزاری انتخابات را در برخی حوزهها با مخاطره مواجه کنند اما مردم در آن حوزهها مشارکت بالای 80 درصدی داشتند و این نشانده آگاهی مردم از توطئههای دشمن دارد.
جنایات رژیم صهیونیستی آبروی نظام سلطه را برد
مرتضوی با تاکید بر اینکه جنایات و نسلکشی رژیم منحوس صهیونیستی در غزه، آبروی نظام سلطه را برده است، گفت: رژیم منحوس صهیونیستی با ددمنشی بیش از 13 هزار کودک را در غزه به شهادت رسانده و بیمارستانها مورد حمله قرار گرفتهاند.
وی ادامه داد: جنایات رژیم صهیونیستی و شهادت بیش از 34 هزار نفر که اغلب آنها زنان و کودکان هستند و کشورهای اروپایی و آمریکا به راحتی از کنار این جنایات میگذرند و در سطح جهان جریانهای رسانهای مختلفی را شکل میدهد تا اخبار به گوش مردم نرسد اما شهادت 140 خبرنگار در آن منطقه باعث شد تا برنامهریزیهای نظام سلطه به هم بخورد و اگر امروز شاهد تظاهرات ضد رژیم صهیونیستی در دانشگاههای آمریکا هستیم، ناشی از خون شهدا و جانفشانی خبرنگاران شهید است.
به دنبال توسعه ظرفیتهای انرژی هستیم
استاندار در بخش دیگری از سخنانش به مسئله آب و پمپاژ تونل سوم پرداخته و بیان داشت: کل میزان آبی که امکان پمپاژ شدن دارد، بین 50 تا 70 میلیون مترمکعب است در حالی که در هر دوره بین 90 تا 100 میلیون مترمکعب آب برای استفاده کشاورزان بازگشایی میشود و این میزان با هم هماهنگ و سنخیت ندارد و ما با هماهنگی انجام شده توانستیم زودتر از تاریخی که وزیر اعلام کرد، این مهم را به انجام برسانیم.
وی درباره مسئله ناترازی انرژی و جلوگیری قطعی برق در فصل گرما گفت: متاسفانه در گذشته برخی از مسئولان کشور نگاه آیندهمحوری نداشتند و از برنامهریزیهای بلندمدت برای کشور غفلت شده و با توسعه ظرفیتهای تولید انرژی در کشور مخالفتهایی صورت گرفته که مایه تعجب است و ما در سالهای پایانی دولت قبل با خاموشیهای وسیع و گستردهای مواجه بودیم اما خوشبختانه با روی کار آمدن دولت سیزدهم این رویکرد تغییر کرد و یکی از راهبردهای اساسی وزارت نیرو به سمت برنامهریزی برای آینده و توسعه کشور رفت.
مرتضوی ادامه داد: این رویکرد در سطح استان نیز وجود دارد و ما نیروگاههای متعددی در دست ساخت داریم که برخی از آنها در سال گذشته به بهرهبرداری رسید و در زمینه تامین انرژی به سمت مثبت کردن تراز انرژی حرکت میکنیم و در این زمینه روی بیش از 2 هزار مگاوات از انرژیهای تجدیدپذیر سرمایه گذاری انجام شده است و بخشهای از آنها تا آخر امسال به بهرهبرداری خواهد رسید؛ همچنین در حال توسعه نیروگاههای گازی و سیکل ترکیبی هستیم و در مجموع برای تامین انرژی ظرفیتهای خوبی برنامهریزی شده است.
توسعه استان با توسعه اقتصاد دانشبنیان و گردشگری
استاندار در بخش دیگری از سخنانش به شرایط دشوار کشور در دهه اول انقلاب اشاره کرد و گفت: کشور ما در دهه اول انقلاب شرایط سختی داشته به شکلی که معنای واقعی کلمه نیازمند کشورهای غربی بودیم و پزشکان هندوستانی و پاکستانی بیماران ما را درمان میکردند اما امروز جمهوری اسلامی در حوزه سلامت به جایگاهی رسیده که اصفهان امروز میزبان گردشگران سلامت است.
وی افزود: این جایگاه در حوزههای دیگر صنعت، هنر، ورزش و غیره نیز محقق شده اما هجمه رسانهای دشمن به حدی زیاد است که پیشرفتهای کشور برای مردم قابل باور نیست.
مرتضوی با بیان اینکه بیش از چهل سال است کشور ما را تحریم کردند تا تا نتواند نیازهای خود را برآورده کند، خاطرنشان کرد: با وجود همه تحریمها امروز به جایگاهی رسیدهایم که دیده شدن محصولات ما را در دنیا تحریم میکنند.
تحقق شعار "ما میتوانیم " توسط دانشمندان ایرانی
استاندار اصفهان تأکید کرد: شعار " ما میتوانیم" در جمهوری اسلامی ایران به معنای حقیقی کلمه انجام شده و این نگاه تحقیرآمیز به دستاوردهای جوانان و دانشمندان ایرانی پذیرفتنی نیست و هر فردی که ایران و ایرانیان را دوست دارد باید به دنبال عزت کشور باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به سوالات مطرح شده پیرامون آینده استان اصفهان پاسخ داد و گفت: شورای برنامهریزی استان تلاش کرده تا ذیل سند آمایش استان برنامههای مختلفی را انجام دهد اما توسعه اقتصاد گردشگری و دانشبنیان دو راهبرد اساسی توسعه استان است و بر همین اساس مصر هستیم که سرمایهگذاری در استان براساس راهبردهای سند آمایش محقق شود.
مقابل گسترش صنایع ایستادهایم
مرتضوی با تاکید بر اینکه اولویت اول استان زمینه آب مصرفی، تأمین آب آشامیدنی مردم است، گفت: اصفهان دیگر نمیتواند بار مضاعفی از آلودگی هوا را تحمل کند و به همین دلیل مقابل گسترش بیرویه صنایع و ایجاد صنایع جدید نیز ایستادگی کردهایم و این رویکرد باعث شده تا بارها مورد هجمه قرار بگیریم اما بر اصل تحقق سند آمایش استان تأکید داریم و تنها راه پیشرفت استان اصفهان را در اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد گردشگری متصور میشویم.
زمین مسکن خبرنگاران تامین شده
استاندار اصفهان در بخش دیگری از سخنانش درباره موضوع مسکن خبرنگاران گفت: در جلسات قبلی نیز این مهم طرح موضوع شده بود و بر همین اساس به سازمان راه و شهرسازی تاکید کردیم که مسئله مسکن خبرنگاران را در دستور کار قرار دهند و قرار شد بین سازمان ارشاد و فرهنگ اسلامی و مجموعه خبرنگاران و سازمان راه و شهرسازی برنامهریزی صورت بگیرد و ما بتوانیم در ادامه مسیر از ظرفیت مجموعههای صنفی خبرنگاران استفاده کرده و راهی را برای خانهدار شدن خبرنگاران واجد شرایط باز کنیم.
وی ادامه داد: در راستا پیگیریهای متعددی انجام دادیم؛ همان طور که میدانید زمین پایه اصلی مسکنهای حمایتی است و ما در اصفهان برای تهیه زمین مورد نیاز دچار مشکل بودیم که خوشبختانه این مشکل اخیرا حل شده و یک منطقه 800 هکتاری به این موضوع اختصاص یافته و بخشی از مراحل کارشناسی و کارگروههای خودش را طی کرده و به زودی به سرانجام میرسد. البته ثبتنام خبرنگاران باید از طریق هماهنگی بین استان و وزارت راه صورت بگیرد و بههمین خاطر باید فهرست خبرنگاران در استان نهایی شود و ضوابط لازم را داشته باشد.
مرتضوی در پاسخ به سوالات مطرح شده پیرامون مسئله دانشگاه هنر گفت: در اولین جلسهای که با دانشجویان و تشکلهای مختلف دانشجویی داشتیم، خود دانشجوها اعلام کردند که دولت قبل هیچ گونه جلسهای با مدیریت استان نداشتند اما در طول دو سال و نیم گذشته ما حدود 7 جلسه با تشکلهای مختلف دانشجویی برگزار کردیم؛ رویکرد دولت سیزدهم و مدیریت استان، حضور در جمع دانشجویان است و معتقد هستیم که این حضورها در راستای پاسخگویی به قشر دانشجو و فعالسازی آنها و استفاده از ذهن پویای نسل جوان بسیار موثر است.
وی با تاکید بر اینکه رسیدگی به مسائل دانشجوها با کمیسیون دانشجویی است، ادامه داد: کمیسیون دانشجویی طی دو سال و نیم گذشته جلسات متعددی در حوزههای عمرانی، زیرساختی، نیروی انسانی و فرهنگی برگزار کرده است که برخی از دستور جلسات آن ویژه دانشگاه هنر است و علاوه بر این خود تشکلهای دانشجویی با در نظر گرفتن ظرفیتهایی که دانشگاه دارد، درباره برپایی جلسات در آن دانشگاه تصمیمگیری خواهند کرد.
پای پروژههای آبی استان ایستادهایم
مرتضوی در پاسخ به سوالات خبرنگاران پیرامون پروژههای آبی و آب شیرینکن استان گفت: استان اصفهان پای این کار ایستاده و با چنگ و دندان تلاش میکنیم پروژههای آبی در استان به نتیجه برسد و در همین رابطه رکورد 5 کیلومتری احداث خط لوله آب را هم زدیم، در این مسیر روزانه 400 تریلر و بیش از هزار جوشکار و افراد زیادی در جبهههای مختلف پیمانکاری فعالیت میکنند، جلسات مکرر هفتگی با صرف چندین ساعت در هر جلسه به صورت ثابت ویژه این پروژههاست.
وی درباره دور دوم انتخابات لنجان و سمیرم گفت: برای برگزاری این انتخابات 68 شعبه اخذ رای پیشبینی شده و از سیزدهم اردیبهشت ماه فرایند تبلیغات انتخاباتی آغاز خواهد شد و عوامل اجرایی، هیئتهای بازرسی و حفاظتی تمهیدات لازم را پیشبینی کردهاند و پشتیبانیهای لازم برنامه ریزی شده که امیدواریم در انتخابات پیش رو از همه ظرفیتهای ممکن استفاده کنیم.
ظرفیت ممتاز اصفهان در جذب سرمایههای خارجی
استاندار در بخش دیگری از این جلسه به ظرفیت استان برای جذب سرمایههای خارجی در جهت ایجاد رونق اقتصادی اشاره کرد و گفت: استان اصفهان به دلیل حضور هیئتهای خارجی نقطه قوت ممتازی دارد که سایر استانهای کشور از آن بیبهره هستند و در این راستا سال گذشته میزبان هیئتهای مختلفی از کشورهای خارجی بودیم.
وی ادامه داد: ما در سال 1401 از 32 هیئت عالی رتبه خارجی میزبانی کردیم و سال گذشته نیز 41 هیئت به استان سفر کردند و جلسات مختلفی که با این هیئتها برگزار کردیم، به امضای تفاهمنامهها منجر شد.
مرتضوی گفت: بسیاری از تصمیمگیریها در زمینه جذب سرمایه خارجی باید به صورت متمرکز انجام شود و این بزرگترین مشکل ما برای جذب سرمایههای خارجی است. اگر استانداریها میتوانستند به صورت جدی و مستقل وارد این تعاملات شوند، انتظاراتی که از سرمایهگذاران خارجی داریم به واقعیت نزدیکتر میشد اما نگاه تمرکزگرایی که در این بخشها وجود دارد ، فرصت مذاکره، رایزنی و طی طریق برای رسیدن به توافق را از ما میگیرد.
حرکت اصفهان در مسیر تحقق شعار سال
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به شعار سال اشاره کرد و گفت: مقام معظم رهبری با توجه به مطالبات مردمی در حوزه اقتصاد، امسال را با نام " جهش تولید با مشارکت مردمی" نامگذاری کردند و استان اصفهان طی سالهای گذشته در مسیر تحقق شعار سال حرکت کرده است.
استاندار با بیان اینکه قرارگاه تحقق شعار سال در اصفهان دستورالعملهایی را تعریف کرده است، افزود: یکی از ماموریتهای ما در حوزه اقتصادی، برنامهریزی لازم برای تحقق شعار سال است و باید برنانهریزی لازم انجام شده و زیرساختهای مورد نیاز را ایجاد کنیم که شرایط برای حضور مردم فراهم شود.
وی یادآور شد: متاسفانه بخشی از واحدهای تولیدی به دلیل نداشتن بازار مناسب، با ظرفیت کمتری فعالیت دارند و باید از ظرفیت مردم برای تحقق شعار سال استفاده کنیم. در این راستا میتوان بسیاری از ظرفیتهای اقتصادی خانگی را به صورت تولید در خانه تعریف کرد و برای آن ظرفیت ایجاد کرد، یا با فعال کردن نظام کنسرسیومی واحدهای صنعتی را به سمتی هدایت کرد و تحت قراردادهای بزرگ به آنها سهم داد.
مرتضوی درباره نحوه حضور دانشبنیانها در مسیر تحقق شعار سال گفت: در حوزه اقتصاد دانشبنیان هم جلساتی برگزار شده تا کار به نحو مطلوب جلو برود و راهبرد استانداری برای تحقق شعار سال، رسیدن به یک برنامه جامع تا پایان اردیبهشت و اوایل خرداد است تا نقشه راه مشخصی را تعریف کنیم و در آینده شاهد حرکتهای خوبی در این مسیر باشیم.
بهترین و باکیفیتترین نوع سوخت را داریم
استاندار در بخش پایانی سخنانش به معضل آلودگی هوای اصفهان اشاره کرد و یادآور شد: آلودگی هوای اصفهان برای همه مسئولان حائز اهمیت است و در این راستا و با در نظر گرفتن شرایط خاص استان، بسیاری از مسئولان کشور به این معضل ورود کردهاند و جلسات متعددی پیرامون آن تشکیل شده که دغدغهمند بودن همه مسئولان در این خصوص را نشان میدهد. در این راستا مدیریت سوخت، بهبود سوخت مصرفی، تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله مهمترین تصمیمات گرفته شده برای کنترل و کاهش آلودگی هوای اصفهان است.
وی با بیان اینکه بهترین و باکیفیتترین نوع سوخت در استان اصفهان مصرف میشود، ادامه داد: در این راستا پروژه گوگردزدایی انجام شد و همچنین دو سال گذشته حدود 300 اتوبوس به ناوگان حمل و نقل عمومی استان اضافه شد و امیدواریم در دو سال آینده با الحاق همین تعداد اتوبوس جدید، بخشی از ناوگان حمل و نقل عمومی را نیز برقی کنیم، نوسازی ناوگان تاکسیرانی و جابهجایی برخی صنایع آلاینده نیز در همین ارتباط انجام میشود.