مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان:
۳۵ درصد مراتع خوب استان اصفهان فقیر شدند
ابوطالب امینی در آئین روز درختکاری با اشاره به اینکه شعار امسال هفته منابع طبیعی (منابع طبیعی با مشارکت مردم و برای مردم) است، اظهار داشت: اگر مشارکت مردم وجود نداشته باشد بی تردید طرحی به سرانجام نخواهد رسید.
وی، حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری منابع طبیعی را از وظایف قانونی سازمان منابع طبیعی برشمرد و گفت: ۳۰ درصد از مساحت ۱۰ میلیون هکتاری استان اصفهان، اراضی بیابانی بوده و نیاز است که مطالعات و مدیریت ویژه داشته باشیم زیرا از مساحت ۶.۵ میلیون هکتاری مراتع استان ۱۱ درصد آن مراتع خوب ما را شامل میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه مدیریت مراتع با حفظ منابع آب و خاک مرتبط است، افزود: از این رو وسیعترین و اساسیترین بخش منابع طبیعی مراتع هستند اما اینها تحت تأثیر چرای دام قرار میگیرند و باید مدیریت به موقع انجام شود.
امینی با بیان اینکه مقدار دام مجاز استان اصفهان ۱.۳ میلیون رأس است، گفت: هم اینک شمار دام موجود ۲.۲ میلیون رأس و به بیان دیگر ظرفیت دام در مراتع ما یک میلیون رأس اضافهتر است و همین باعث میشود مراتع خوب ما فقیر شوند.
۳۵ درصد مراتع خوب اصفهان فقیر شدند
وی با بیان اینکه ۳۵ درصد مراتع خوب ما فقیر هستند، گفت: در مطالعاتی که دهه ۸۰ داشتیم گلپایگان و شهرضا جزو مناطق بیابانی استان نبودند اما متأسفانه با توجه به شرایط خشکسالی این دو شهرستان نیز در دهه ۹۰ جزو مناطق بیابانی شدند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به اینکه ۳.۸ میلیون هکتار مناطق بیابانی استان بوده که یک میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار آن مناطق تحت تأثیر فرسایش بادی و کانونهای بحرانی است، اضافه کرد: وسعت کانونهای بحرانی استان در دهه ۸۰ یک میلیون و ۵۰ هزار هکتار بود و طی دهه ۹۰ حدود ۴۵۰ هزار هکتار به وسعت این کانونها اضافه شده است.
امینی با اشاره به ایجاد ۳۱۰ هزار جنگل دستکاشت در مناطق بیابانی استان طی سالهای گذشته، گفت: توسعه جنگلهای دست کاشت تأثیر بسزایی بر حفاظت از زیرساختهای شهری و روستایی دارد.
وی با بیان اینکه وسعت اراضی جنگلی استان به ۵۱۱ هزار هکتار میرسد، ادامه داد: از این میزان ۶۵ هزار هکتار جنگلهای طبیعی در غرب و جنوب استان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه ۳۰۰ گونه گیاهی و دارویی در استان داریم که از ۴۵ گونه آن بهره برداری میکنیم، خاطرنشان کرد: استان اصفهان در طرح ملی کاشت یک میلیارد اصله نهال در یک سال اخیر ۲.۵ میلیون اصله نهال تولید کرد و ۲.۸ اصله نیز از گذشته داشت که با همکاری بخش خصوصی اجرایی شد.
امینی افزود: امسال تاکنون ۶ هزار هکتار با همکاری بخش خصوصی به صورت بذر کاری و نهال کاری طرح کاشت یک میلیارد نهال را اجرا کردیم درحالی که میبایست در سال اول در سطح ۱۵ هزار هکتار اجرا میکردیم.
وی با اشاره به اینکه ۲۲ مورد عقد قرارداد با صنایع بزرگ استان و سپاه و ارتش طی یک سال اخیر داشتیم، تصریح کرد: طرح کاشت یک میلیارد درخت کاملاً علمی و حساب شده انجام میشود و امید است که در زمینه داشت نیز موفق عمل کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: در این طرح در استان ۷۰ درصد بادام اسکوپاریا و ۳۰ درصد به صورت نهال کاری در شرق و حاشیه کویر خواهیم داشت.