مزایای استفاده از دوربین مداربسته حرارتی در پروژههای نظارتی
دوربین مداربسته حرارتی یا ترمال، نوعی دوربین است که بهجای نور مرئی، از گرما و حرارتی که توسط اشیا و اجسام ساطع میشود، برای ایجاد تصویر استفاده میکند. این قابلیت به آنها امکان تشخیص در تاریکی مطلق و همچنین در شرایط کمنور مانند مه، دود و باران را میدهد.
دوربین مداربسته حرارتی یا ترمال ، نوعی دوربین است که بهجای نور مرئی، از گرما و حرارتی که توسط اشیا و اجسام ساطع میشود، برای ایجاد تصویر استفاده میکند. این قابلیت به آنها امکان تشخیص در تاریکی مطلق و همچنین در شرایط کمنور مانند مه، دود و باران را میدهد.
دوربینهای حرارتی همچنین میتوانند برای شناسایی اشیا یا افرادی که در تاریکی و در زیر موانع پنهان شدهاند استفاده شوند. این نوع دوربین مداربسته از سنسورهای مخصوص برای تشخیص حرارت ساطعشده از اجسام استفاده میکند که پس از آن توسط دوربین به یک تصویر قابلمشاهده تبدیل میشود.
تاریخچه ساخت دوربین مداربسته حرارتی و نحوه عملکرد آنها در طول شبانهروز
اولین دوربینهای حرارتی برای مصارف نظامی، در طول جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم ساخته شده و توسعه یافتند. این دوربینها از فناوری لامپها و لولههای خلأ برای تبدیل مادونقرمز به تصاویر قابلمشاهده، استفاده میکردند. در دهه ۱۹۴۰، پیشرفت در فناوری منجر به توسعه دوربینهای مداربسته حساستر و با وضوح بالاتر شد. این دوربینها برای کاربردهای مختلفی ازجمله شناسایی هواپیما، ناوبری شبانه، جستجو و عملیات نجات، مورد استفاده قرار گرفتند. توسعه و پیشرفت در ساخت دوربین مداربسته تا به امروز ادامه داشته است. در ادامه، به بررسی نحوه عملکرد این دوربین میپردازیم.
لنز دوربین، تابش مادونقرمز را از صحنه جمعآوری میکند که نوعی تابش الکترومغناطیسی است. طولموج آن بلندتر از نور مرئی است و توسط همه اجسام با دمای بالاتر از صفر مطلق ساطع میشود. سنسور حرارتی، تابش جمعآوریشده توسط لنز را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند. پردازشگر تصویر، از الگوریتمهای مختلفی برای پردازش سیگنالها و ایجاد تصویر نهایی استفاده میکند و در نتیجه نمایشگر، تصویر دیجیتال را به کاربر نشان میدهد.
چرا دوربین مداربسته حرارتی بخریم؟
دلایل متعددی برای خرید دوربین مداربسته حرارتی وجود دارد که در متن زیر به بررسی برخی ویژگیها و قابلیتهای آن میپردازیم.
دید در شب و در شرایط کمنور
دوربین حرارتی برخلاف دوربین معمولی برای ضبط تصاویر به نور مرئی نیاز ندارد. این امر به آنها امکان میدهد تا حتی در تاریکی مطلق یا در شرایط کمنوری که دوربینهای معمولی بیفایده هستند، تصاویر را ارائه دهند. این قابلیت برای نظارت شبانه که نور کافی وجود ندارد، بسیار مفید است.
آبوهوای نامساعد
دوربینهای حرارتی تحتتأثیر شرایط آبوهوایی مانند باران ، برف ، مه ، دود و گردوغبار قرار نمیگیرند و این موضوع آنها را برای استفاده در فضای باز و در هر شرایط آبوهوایی، ایدهآل میسازد؛ بنابراین، برخلاف دوربینهای معمولی که ممکن است در اثر رطوبت یا بارش باران خراب شوند، دوربینهای حرارتی میتوانند بدون هیچ مشکلی به کار خود ادامه دهند.
تشخیص حرارت
دوربینهای حرارتی برای تشخیص اشیا یا افرادی که گرما تولید میکنند ، مانند انسانها، حیوانات و موتورها مورد استفاده قرار میگیرند. این قابلیت میتواند کاربردهای مختلفی داشته باشد. ازجمله نظارت بر ایمنی، پیشگیری از آتشسوزی، عملیات نجات برای یافتن افراد گمشده یا مجروح در تاریکی و ردیابی حیوانات وحشی که برای انسانها خطرناک است.
کاربردهای صنعتی
دوربینهای حرارتی یا ترمال میتوانند برای شناسایی نقاط داغ در تجهیزاتی که اصطکاک بیش از حد مجاز ایجاد میکنند، استفاده شوند. این دوربین وظیفه شناسایی مناطقی که در آنها عایقبندی ضعیفی وجود دارد و دارای نشتی هوا است را نیز برعهده دارد. بهطورکلی، دوربینهای حرارتی یک ابزار ارزشمند برای پروژههای نظارتی هستند و میتوانند امکانات قابلتوجهی را ارائه دهند که دوربینهای معمولی آن را ندارند؛ بااینحال، مهم است که قبل از استفاده از آنها مزایا و معایب را بهدقت بسنجید.
مقایسه قیمت دوربین مداربسته حرارتی نسبت به دوربینهای مداربسته معمولی
قیمت دوربین مداربسته حرارتی در مقایسه با دوربینهای معمولی بهطور قابلتوجهی بیشتر است. البته دلایل متعددی برای این امر وجود دارد؛ زیرا دوربینهای حرارتی از فناوری پیچیدهتری نسبت به دوربینهای معمولی استفاده میکنند. آنها دارای حسگرهای تخصصی هستند که میتوانند ازطریق حرارت و گرمای ساطع شده از افراد و اجسام ، تصویربرداری کنند. دوربینهای حرارتی اغلب از متریالی باکیفیت بالاتر ساخته میشوند تا بتوانند در شرایط سخت محیطی، دوام بیاورند.
دوربینهای حرارتی بهطورکلی در مقادیر کمتری نسبت به دوربینهای معمولی تولید میشوند که منجر به افزایش هزینههای واحد میشود. درنهایت، بهترین راه برای تعیین اینکه دوربینهای حرارتی برای شما مناسب هستند یا خیر، این است که نیازها و بودجه خود را بسنجید. دوربینهای حرارتی ارزش سرمایهگذاری را دارند؛ بااینحال، اگر بهدنبال یک دوربین مقرونبهصرفه برای نظارت اولیه هستید، دوربینهای مداربسته معمولی ممکن است گزینه بهتری باشند.
تکنولوژی حرارتی در چه حوزههایی کاربرد دارد؟
تکنولوژی حرارتی در حوزههای مختلفی کاربرد دارد؛ مانند پزشکی، بازرسی تجهیزات، پیشگیری از آتشسوزی و نظامی که در اینجا به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
حوزه پتروشیمی
بسیاری از تجهیزات حیاتی در صنعت پتروشیمی باید در محیطهایی با دما و فشار بالا کار کنند که ممکن است خطرات ایمنی را بههمراه داشته باشند. نظارت در زمان مناسب، باتوجهبه مقررات ایمنی بهمنظور ازبینبردن تهدیدات پنهان بسیار کارآمد است.
بهداشت دام
حیوانات گرما تولید میکنند و هنگامیکه بیمار هستند، درجه حرارت اغلب در نوسان است. از تصویرگرهای حرارتی برای بررسی دمای بدن حیوانات و بررسی اینکه آیا دمای یکنواختی دارند یا خیر استفاده میشود؛ این معاینات بیشتر بر روی حیوانات خانگی انجام میشود.
کاربردهای نظامی
تقریبا تمام گروههای نظامی در جهان درحالحاضر از تکنولوژی حرارتی استفاده میکنند. ازآنجاییکه تصویر حرارتی میتواند نقاط داغ را حتی در شبهای تاریک آشکار کند، شناسایی متجاوزانی که پشت بوتهها پنهان شدهاند، آسان است.
سخن پایانی
با استفاده از دوربین مداربسته حرارتی ، میتوانید از امنیت و حفاظت کامل محیط موردنظر خود اطمینان حاصل کنید. این دوربینها با استفاده از فناوری پیشرفته، تصویر انسان، اجسام، حیوانات و … را حتی در تاریکی مطلق و شرایط آبوهوایی نامساعد ارائه میدهند. دوربین مدار بسته حرارتی، ابزاری ارزشمند است که میتوان از آن برای بهبود ایمنی، افزایش کارایی و نجات جان افراد استفاده کرد. با این روند، دوربینهای ترمال مقرونبهصرفهتر و دردسترستر میشوند و احتمالا در آینده کاربردهای بیشتری پیدا خواهند کرد.