خطر احتمالی شکستگی لگن در چه افرادی بیشتر است ؟

حتما راجع به شکستگی لگن و عوارض شدید آن شنیده‌ اید ، شکستگی لگن وضعیتی است که در آن قسمت بالایی استخوان ران می‌ شکند . افراد مسن و افراد مبتلا به پوکی استخوان بیشتر در معرض شکستگی لگن هستند و عوارض ناشی از حتی ممکن است باعث مرگ شود . معمولا برای درمان شکستگی لگن انجام عمل جراحی و گذراندن یک دوره توانبخشی برای بدست آوردن دامنه حرکتی و توانایی مفصل برای تحمل وزن توصیه می ‌شود . در متن با شکستگی لگن ، علل ، علائم و روش ‌های درمان آن آشنا می‌ شویم . تا انتها با ما همراه باشید .

شناسه خبر: 13509
خطر احتمالی شکستگی لگن در چه افرادی بیشتر است ؟

شکستگی استخوان ها تنها با روش های تصویر برداری قابل تشخیص میباشد . همانطور که همه ما میدانیم جابجایی فردی که دچار شکستگی شده خطرناک بوده و ممکن است باعث پارگی پوست شود ؛ به همین دلیل در چنین شرایطی پیشنهاد انتخاب رادیولوژی در منزل میباشد .

شکستگی لگن چیست ؟

مفصل ران و لگن ، مفصلی از نوع توپ و سکوت است و از قسمت بالایی استخوان ران و حفره ‌ای در استخوان لگن به نام استابولوم تشکیل می ‌شود . قسمت بالایی و گرد استخوان ران به عنوان توپ و حفره لگن بخش سوکت را شامل می‌ شود . همچنین ماهیچه ‌ها ، تاندون‌ ها ، رباط ‌ها و دیگر بافت‌ های نرم از این مفصل حمایت می‌ کنند .

بهترین راه حل این است که شما از یک مرکز درمان در منزل یک ممتخصص ارتوپد درخواست کنید به منزل : ویزیت متخصص ارتوپد در منزل

شکستگی لگن ، شکستگی جزئی یا کامل استخوان ران یا فمور است که در قسمت بالای استخوان ران نزدیک به مفصل رخ می‌ دهد. این یک آسیب جدی است که باعث درد شدید می ‌شود و نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارد .

زمین‌ خوردن در بین افراد مسن بسیار شایع است ، به خصوص در افراد بالاتر از 80 سال که ممکن است مشکلات بینایی ، تحرک و تعادل نیز داشته ‌باشند. همچنین زنان مسن بیشتر از مردان دچار شکستگی لگن می‌ شوند زیرا به دلیل ابتلا به پوکی استخوان ، استخوان‌ های ضعیف‌ تری دارند. برعکس افراد مسن ، شکستگی لگن در افراد جوان به ندرت و تنها در صورتی که تحت ضربه‌ های شدید باشند ، رخ می‌ دهد .

چه عواملی احتمال شکستگی لگن را افزایش می دهند ؟

عواملی که باعث افزایش احتمال شکستگی لگن می ‌شوند ، عبارتند از :

سن (شکستگی‌های لگن در افراد بالای 65 سال شایع ‌تر است زیرا با افزایش سن ، استخوان ‌ها نازک ‌تر، ضعیف و شکننده ‌تر می‌ شوند)

جنسیت ( زنان به دلیل یائسگی دچار پوکی استخوان می‌شوند و این احتمال شکستگی زنان را نسبت به مردان افزایش می‌دهد)

سبک زندگی ناسالم و کم تحرک

نوشیدن بیش از حد الکل

سیگار‌کشیدن

داروها

پوکی استخوان

سلامت عمومی بدن

انواع شکستگی لگن

شکستگی های که در ناحیه لگن رخ می دهد به دو دسته پایدار و ناپایدار تقسیم می شوند که در ادامه به بررسی هر یک از آنها می پردازیم :

شکستگی پایدار لگن

در این حالت از شکستگی لگن ، استخوان شکسته هنوز هم در جای خود به درستی قرار دارد و فقط یک استخوان تحت تاثیر شکستگی قرار گرفته است. از جمله شکستگی های پایدار شایع می توان به بعضی شکستگی های استخوان ایلیوم (بالاترین استخوان لگن) یا استخوان ساکروم (استخوانی در زیر آخرین مهره ستون فقرات) اشاره کرد. در این حالت ها سایر استخوان ها سالم و بدون آسیب هستند .

شکستگی لگن ناپایدار

در این نوع شکستگی ، معمولا دو یا چند استخوان دچار شکستگی شده و معمولا انتهای استخوان های شکسته از جای اصلی خود جدا می شوند. شکستگی های ناپایدار معمولا به دلیل ضربات و آسیب های شدید رخ می دهند. این نوع آسیب های شدید معمولا علاوه بر شکستگی استخوان های لگن ، آسیب های دیگری همچون خونریزی شدید (به علت جدا شدن استخوان های شکسته از جای خود) و همچنین آسیب مستقیم به اندام های داخلی را به دنبال دارند .

علل شکستگی لگن چیست ؟

علل شکستگی لگن معمولا در افراد جوان و افراد مسن متفاوت است . در افراد جوان بیشتر شکستگی‌ های لگن در اثر تصادف اتومبیل ، زمین‌ خوردن‌ های شدید یا آسیب‌ های ورزشی به وجود می‌ آیند. برای مثال دوندگان ماراتن ، ممکن است به دلیل استفاده مکرر از مفصل دچار شکستگی استرسی لگن شوند .

در افراد مسن‌ تر ، شکستگی‌ های لگن معمولا به دلیل زمین‌ خوردن‌ های جزئی یا چرخش ‌های ناگهانی ایجاد می‌ شود. حتی افراد مبتلا به پوکی استخوان با انجام فعالیت‌ های روزمره مانند پیاده‌ روی یا بلند‌شدن از صندلی ، نیز ممکن است دچار شکستگی لگن شوند. پوکی استخوان ، وضعیتی است که باعث متخلل‌ شدن بافت استخوانی می ‌شود و به همین خاطر استخوان و با کوچکترین ضربه دچار شکستگی می ‌شود.

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار