آلومینای ایران الگوی موفق در ایران و منطقه
شرکت آلومینای ایران به عنوان دارنده زنجیره کامل تولید شمش آلومینیوم، نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا میکند به گونه ای که پایداری تولید و توسعه اقتصادی این شرکت به طور مستقیم به عملکرد تجهیزات آن وابسته است. نگهداری و تعمیرات بموقع و آماده بکاری تجهیزات، کلید حفظ پایداری تولید و توسعه اقتصادی در این شرکت است که به الگویی موفق برای شرکتها در ایران و منطقه تبدیل شده است
امروزه در همهی کشورهای پیشرفته موضوع تعمیر و نگهداری از اهمیت بالایی برخوردار است.
به گزارش روابط عمومی و امور اجتماعی شرکت آلومینای ایران؛ تعمیر و نگهداری فواید بسیاری از قبیل افزایش طول عمر دستگاه های خط تولید، پیشگیری از خرابی های بزرگ و پرهزینه دستگاه ها، جلوگیری از حوادث خطرناک برای کارکنان و جلوگیری از هدر رفتن زمان که برای یک کار صنعتی بسیار مهم است را به دنبال دارد.
طیف گستردهای از تخمینها در خصوص هزینه های نگهداری و تعمیرات تجهیزات تولید وجود دارد. بعضی از این تخمینها نشان میدهد که چیزی در حدود 15 تا 70 درصد از هزینههای کالای ساخته شده، به تعمیر و نگهداری ماشین آلات تولید تعلق پیدا میکند.
روشهای مختلفی برای نگهداری و تعمیرات ذکر شده که هر کدام از این روشها مزایای زیادی برای صاحبان صنعت به همراه دارند. ضمن اینکه از وقوع خسارتهای احتمالی و از کار افتادگی دستگاه جلوگیری به عمل میآورند.
در این میان با توجه به شرایط حال حاضر کشور و تحریم های صورت گرفته و کمبود و نبود برخی تجهیزات و نیز لزوم استفاده درست از تجهیزات و ماشین آلات موجود و نگهداری و تعمیرات به موقع برای آماده به کاری صنعت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
شرکت آلومینای ایران به عنوان دارنده زنجیره کامل تولید شمش آلومینیوم، نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا میکند زیرا که پایداری تولید و توسعه اقتصادی این شرکت به طور مستقیم به عملکرد تجهیزات آن وابسته بوده و نگهداری، تعمیرات بموقع و آماده بکاری تجهیزات، کلید حفظ پایداری تولید و توسعه اقتصادی در این شرکت است.
به گفته مدیرعامل این شرکت مجتمع آلومینای ایران به عنوان تنها تولید کننده پودر آلومینا در کشور در حال حاضر یک پنجم نیاز داخلی را تامین می کند و مابقی نیاز کشور در این بخش از خارج وارد می شود.
دکتر عبدالله شه بخش یادآور شد: در سال گذشته ۷۹۲ هزار و ۲۵۸ تن بوکسیت در شرکت مورد مصرف قرار گرفته که طی آن ۳۷۴ هزار و ۱۰۶ تن هیدرات تولید و معادل آن ۲۲۲ هزار و ۱۳۸ تن آلومینا و ۳۶ هزار و ۲۰۱ تن شمش آلومینا تولید شد.
وی نگهداری، تعمیرات بموقع و آماده بکاری تجهیزات را کلید حفظ پایداری تولید و توسعه اقتصادی و نیز دستیابی به اهداف تعیین شده برای تحقق تولید در این شرکت دانست و گفت: تعمیرات بموقع و آماده بکاری تجهیزات، فواید متعددی برای شرکت آلومینای ایران به همراه داشته است.
دکتر شه بخش کاهش خرابیها به ویژه خرابی های ناگهانی با انجام برنامههای منظم نگهداری و تعمیرات را از جمله این مزایا دانست و افزود: این امر منجر به کاهش زمان توقف تولید و افزایش راندمان عملیاتی میشود.
وی از افزایش طول عمر تجهیزات، بهبود کیفیت محصولات، کاهش خطرات ایمنی و کاهش هزینههای عملیاتی به عنوان دیگر مزایا یاد کرد.
وی با تاکید بر اینکه با انجام مراقبتهای صحیح و به موقع، میتوان عمر مفید تجهیزات را افزایش داد، تصریح کرد: این امر منجر به کاهش هزینههای تعویض تجهیزات و صرفهجویی در منابع میشود.
دکتر شه بخش افزود: همچنین تجهیزات سالم و درست نگهداری شده، محصولات با کیفیت بالاتری تولید میکنند که منجر به افزایش رضایت مشتریان و افزایش سهم بازار میشود در حالی که تجهیزات معیوب و ناامن میتوانند خطرات جدی برای کارکنان ایجاد کنند که با انجام برنامههای منظم نگهداری و تعمیرات، میتوان این خطرات را به حداقل رساند.
وی با اشاره به کاهش هزینههای عملیاتی، اظهار داشت: با جلوگیری از خرابیها و افزایش عمر مفید تجهیزات، میتوان هزینههای عملیاتی را به طور قابل توجهی کاهش داد.
مدیرعامل شرکت آلومینای ایران در ادامه به اقدامات صورت گرفته در این شرکت برای حفظ پایداری تولید و توسعه اقتصادی به منظور نگهداری و تعمیرات بموقع و آماده بکاری تجهیزات اشاره کرد و گفت: استقرار سیستم مدیریت نگهداری و تعمیرات (CMMS) از جمله این اقدامات بوده که به شرکت کمک میکند تا برنامههای نگهداری و تعمیرات را به طور موثر برنامهریزی، اجرا و نظارت کند.
وی به استفاده از فناوریهای نوین نیز اشاره کرد و گفت: این شرکت از فناوریهای نوین مانند پایش وضعیت، تشخیص عیب و تعمیرات پیشگیرانه برای شناسایی و رفع مشکلات تجهیزات قبل از وقوع خرابی استفاده میکند.
وی آموزش و توانمندسازی کارکنان را نیز مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: شرکت آلومینای ایران به طور مستمر کارکنان خود را در زمینه نگهداری و تعمیرات تجهیزات آموزش میدهد که این امر کمک میکند تا وظایف خود را به طور صحیح و موثر انجام دهند.
وی به اقدامات انجام گرفته در خصوص ایجاد فرهنگ نگهداری در شرکت نیز اشاره کرد و گفت: این شرکت فرهنگ نگهداری را در بین تمام کارکنان خود ترویج میکند تا نسبت به تجهیزات شرکت احساس مسئولیت بیشتری داشته و در حفظ و مراقبت از آنها کوشا باشند.
وی افزود: شرکت آلومینای ایران با انجام اقدامات متعددی در این زمینه، توانسته است به طور قابل توجهی پایداری تولید و توسعه اقتصادی خود را ارتقا دهد.
وی استفاده از قطعات یدکی با کیفیت در تعمیرات برای افزایش طول عمر تجهیزات و کاهش خرابیها ، انجام بازرسیهای دورهای منظم از تجهیزات برای شناسایی و رفع مشکلات جزئی قبل از تبدیل شدن به مشکلات بزرگتر و استقرار سیستم مدیریت ریسک برای شناسایی و ارزیابی خطرات مرتبط با تجهیزات برای کاهش این خطرات را از مهمترین اقدامات صورت گرفته اعلام کرد.
دکتر شه بخش از جمله پروژه های تعمیراتی و اصلاحی انجام شده توسط مدیریت نگهداری و تعمیرات شرکت آلومینای ایران را تعمیرات اساسی و اصلاحی و ساخت تجهیزات همچون، پروژه تعویض بابیت یاتاقان شمالی آسیابB واحد بوکسیت ، انجام پروسه بابیت ریزی، باز طراحی و ساخت متدل حرارتی، ساخت مخزن سودیابی، ساخت دکل بالابر کوره انحلال، بومی سازی ساخت مدلهای مختلف گیربکس فلندر موردنیاز مجتمع، تعمیر شفت ده متری کلاسیفایر واحد 08 در کارگاه ماشین کاری شرکت، تعویض بیس پلیت آسیاب واحد 08 اعلام کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به موارد فوق، میتوان گفت که شرکت آلومینای ایران در زمینه حفظ پایداری تولید و توسعه اقتصادی با نگهداری، تعمیرات بموقع و آماده بکاری تجهیزات، الگوی موفقی برای سایر شرکتها در ایران و منطقه است.
وی ضمن تقدیر از زحمات تمامی پرسنل در حفظ و نگهداری و تعمیرات به موقع برای سرپا نگه داشتن تولید و تحقق اهداف، خاطرنشان کرد: اجرای برنامه های مدیریت نگهداری و تعمیرات توسط 378 نفر از پرسنل و کارشناسان خبره در 5 گروه همچون فیلد مکانیک، فیلد برق، فیلد ابزاردقیق، کارگاهها و دفتر فنی با زیر گروههای مرتبط انجام می گردد که جای قدردانی دارد.