نگاهی به گزارشهای ماهانه فولاد مبارکه اصفهان نشان میدهد، وضعیت تولید و فروش این شرکت در نیمسال نخست 1402، بهتر شده و همین موضوع احتمال افزایش سودآوری فولاد را در پایان سال جاری مطرح میکند. این گزارش با بررسی وضعیت تولید و فروش شرکت فولاد مبارکه، به پیش بینی سود خالص فولاد در سال 1402 پرداخته است.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در اواخر سال 1369 تاسیس شد و در دیماه سال 1372 به بهرهبرداری رسید. در ادامه نیز سهام شرکت در اسفندماه سال 1385 برای اولین بار در بورس تهران با قیمت 190 تومان (با تعدیل حدود هفت ریال) عرضه شد و پس از سه هزار و 660 روز به 522 تومان رسید. گفتنی است فولاد در حال حاضر با ارزش بازاری 422 هزار و 400 میلیارد تومان یکی از مهمترین شرکتهای گروه فلزات اساسی بورس به حساب میآید.
ظرفیت تولید فولاد مبارکه
نمودار زیر نمایی از روند توسعه و افزایش ظرفیت تولید شرکت فولاد مبارکه اصفهان را از زمان آغاز بهرهبرداری تا کنون نشان داده است. مطابق این جدول، ظرفیت تولید فولاد مبارکه از دو میلیون و 400 هزار تن تا 10 میلیون و 300 هزار تن افزایش داشته که الحاق فولاد سبا و هرمزگان کمک شایانی به این قضیه داشته است.
روند توسعه و افزایش ظرفیت تولید شرکت فولاد مبارکه اصفهان
روند توسعه شرکت در سالیان گذشته سبب شد تا فولاد مبارکه در صنعت فولاد کشور نقشی حیاتی و استراتژیک داشته باشد. به طوری که 63 هزار و 83 میلیارد تومان از 410 هزار و 660 میلیارد تومان درآمد این صنعت (بیشتر از 15 درصد) سهم فولاد مبارکه اصفهان است.
بازدهی فولاد و صنعت فلزات اساسی
بررسی و مقایسه چارت سهام فولاد و شاخص فلزات اساسی نشان میدهد، سهام شرکت فولاد مبارکه در کوتاهمدت نزولهای قدرتمندتری را نسبت به شاخص گروه به ثبت رسانده و در این بازه زمانی، از لحاظ سرمایهگذاری مناسب نیست. اما اگر نگاه سرمایهگذاری به فولاد بلندمدت باشد اوضاع متفاوت است. همانطور که در جدول زیر دیده میشود، سهام فولاد در بلندمدت از گروه خود پیشی گرفته و در بازه زمانی سه ساله، بازدهی 48 درصدی را ثبت کرده که حتی از شاخص کل نیز بیشتر است!
مقایسه بازدهی سهام فولاد مبارکه با شاخص فلزات اساسی
سهامداران فولاد مبارکه اصفهان
نگاهی به نمودار سهامداران فولاد مبارکه اصفهان نشان میدهد سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران با در اختیار گرفتن بیش از 17 درصد از سهام شرکت فولاد مبارکه، بزرگترین سهامدار عمده شرکت محسوب میشود. همچنین شرکت توسعه سرمایه رفاه و بانک تجارت نیز هر یک حدود 10.47 و 2.49 درصد از سهام فولاد را تصاحب کرده و از این حیث، دیگر سهامداران عمده فولاد مبارکه به حساب میآیند. لازم به ذکر است که حدود 54 درصد از سهام شرکت نیز در اختیار سهامداران خرد یا به اصطلاح شناور است.
فولاد مبارکه در نیمسال 1402
بررسی گزارشهای ماهانه شرکت فولاد مبارکه اصفهان در 6 ماه گذشته نشان میدهد مقدار تولید و فروش شرکت در نیمسال نخست سال 1402 نسبت به 6 ماهه اول سال گذشته بیش از 12 درصد افزایش داشته است. به این ترتیب مقدار تولید شرکت در 6 ماهه نخست امسال به چهار میلیون و 531 هزار تن و مقدار فروش فولاد مبارکه به چهار میلیون و 458 هزار تن رسیده است.
البته مقایسه عملکرد تابستان امسال با تابستان سال گذشته ارقام بزرگتری را نشان میدهد. به طوری که مقدار تولید شرکت از یک میلیون و 695 هزار تن در تابستان 1401 با افزایش 30 درصدی به دو میلیون و 197 هزار تن رسیده است. همچنین مقدار فروش شرکت نیز از یک میلیون و 601 هزار تن در تابستان 1401، با رشد 32 درصدی دو میلیون و 115 هزار تن در تابستان امسال رسید.
همین موضوع سبب شد تا درآمد شرکت در تابستان و 6 ماهه نخست امسال، نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یابد. به طوری که درآمد شرکت در نیمه نخست سال جاری نسبت به 6 ماهه 1401 بیشتر از 52 درصد افزایش داشت و به 123 هزار و 526 میلیارد تومان رسید.
همچنین درآمد شرکت از 32 هزار و 617 میلیارد تومان در تابستان سال گذشته با جهش 85 درصدی به 60 هزار و 443 میلیارد تومان در تابستان امسال رسیده است. همین روند افزایشی شرکت در تولید، فروش و درآمد سبب شد تا امیدها به افزایش سودآوری فولاد مبارکه اصفهان افزایش یابد. ادامه این گزارش نیز با فرض پارامترهای مشخص در هر بخش، سعی در پیشبینی سود خالص 1402 فولاد مبارکه دارد.
پیشبینی سود خالص فولاد در سال 1402
اگر روند تولید فولاد مبارکه اصفهان بررسی شود، مشخص میکند که شرکت با دریافت سنگ آهن، گندله و آهن اسفنجی محصولاتی چون فولاد گرم، سرد و پوششدار تولید و این محصولات را در بورس کالا یا بازار خارج عرضه میکند. جالب است گفته شود نرخ فروش شرکت در بازار ایران (بورس کالا) به ارقام جهانی نزدیک است؛ بنابراین بررسی روند قیمت جهانی محصولات برای برآورد سودآوری شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است.
نمودارهای زیر روند قیمت جهانی ورق گرم و سرد را نشان میدهند که با بالا رفتن قیمت هر یک، سودآوری شرکت فولاد مبارکه تا حد بالایی افزایش مییابد. حال با فرض ظرفیت تولید هر محصول فولاد مبارکه که در جدول آمده و با احتساب دلار 38000 تومانی (نرخ ارز حواله) میتوان سود خالص 1402 فولاد مبارکه را حساب کرد.
روند قیمت جهانی بیلت
حال باید میانگین قیمت جهانی ورق گرم و سرد را در نیمه اول سال 1402 محسابه کرد. با توجه به ارقام شناسایی شده در نمودار قیمتهای جهانی، میانگین قیمت ورق سرد 795 دلار به ازای هر تن، میانگین قیمت ورق گرم 680 دلار به ازای هر تن و قیمت بیلت 477 دلار به ازای هر تن محاسبه میشود. لازم به ذکر است از آنجا که بیلت به نحوی ماده اولیه شرکت است و بالا رفتن قیمت آن سود فولاد مبارکه کاهش مییابد. همچنین ضرایب تبدیل گندله به بیلت 22، آهن اسفنجی به بیلت 58 و کنسانتره سنگ آهن به بیلت 17 درصد در نظر گرفته شده است.
بدین ترتیب با احتساب پارامترهای فوق و تورم 30 درصدی برای سال جاری (حالت خوشبینانه)، سود خالص شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سال 1402، حدود 99 هزار و 600 میلیارد تومان برآورد میشود که نسبت به سود خالص 97 هزار و 924 میلیارد تومانی شرکت در سال گذشته بیشتر از 46 درصد افزایش مییابد!
همچنین در صورت تحقق این پیشبینی به هر سهم 124 تومان (EPS) تعلق میگیرد که P/E FORWARD سهم را به 4.2 میرساند. لازم به ذکر است P/E کنونی سهم عدد 5.6 را نشان میدهد.
حاشیه سود خالص فولاد مبارکه
با تقسیم سود خالص سالانه فولاد مبارکه اصفهان بر درآمد آن، حاشیه سود خالص شرکت به دست میآید. همانطور که در جدول زیر مشخص است حاشیه سود خالص شرکت در سال 1401 به واسطه کاهش سود خالص، پایین آمده است. اما همانطور که پیشتر گفته شد، وضعیت سودآوری فولاد مبارکه در نیمه نخست سال جاری بهتر شده و به احتمال زیاد همین روند ادامه خواهد داشت. با این حساب باید گفت مطابق پیشبینی تجارتنیوز حاشیه سود خالص فولاد مبارکه به دنبال رشد سود خالص افزایش خواهد داشت.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه