۲۰۰ هزار هکتار از اراضی سنتی به سامانه های نوین آبیاری مجهز می شود

شناسه خبر: 129827

به گزارش جهان اقتصاد، مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارتخانه در گفت و گو با خبرنگار ما ضمن بیان این مطلب افزود: این ۲۰۰ هزار هکتار در قالب ۱۰ هزار و ۵۰۰ پروژه اجرا می شود.

مهندس عباس زارع اظهار داشت: طرح سامانه نوین آبیاری تا کنون در قالب ۵۵۰۰ پروژه در سطح ۸۰ هزار هکتار اجرا و مورد بهره برداری قرار گرفته و ۵ هزار پروژه در سطح ۱۲۰ هزار هکتار نیز در دست اجرا است و تا تیرماه سال آینده به اتمام می رسد.

وی پیشرفت فیزیکی طرح سامانه های نوین آبیاری در اراضی کشاورزی سنتی را نسبت به برنامه تعیین شده در سال جاری ۸۲ درصد عنوان کرد.

زارع، علت پیشرفت فیزیکی برنامه امسال را تخصیص اعتبارات باقی مانده از سال قبل در قالب کمک های بلاعوض به کشاورزان در ابتدای سال دانست و افزود: در سال ۹۸ حدود ۷۸ درصد اعتبارات طرح سامانه های نوین آبیاری در آخر سال تخصیص یافت.

وی با بیان این که در کل کشور در اراضی سنتی زراعی و باغی از ابتدا تا کنون دو میلیون و ۱۱۰ هزار هکتار به سامانه های نوین آبیاری مجهز شده اند، خاطر نشان کرد: با احتساب اجرای طرح سامانه های نوین آبیاری در ۲۹۰ هزار هکتار اراضی مدرن در پایاب سدها و شبکه ها، در مجموع دو میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به این روش های نوین آبیاری مجهز شده اند.

زارع درباره انواع بکارگیری روش های نوین آبیاری گفت: با توجه به سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، نزدیک به ۶۰ درصد روش های آبیاری اجرا شده از نوع موضعی، زیر سطحی و قطره ای و ۴۰ درصد دیگر هم شامل سایر روش های نوین آبیاری است.

وی با اشاره به این که بیشترین راندمان آبیاری مربوط به روش آبیاری زیر سطحی و سپس موضعی است، اذعان داشت: بر اساس سیاست های وزارت جهاد کشاورزی، اولویت تخصیص کمک های بلاعوض دولت به اجرای سامانه هایی است که راندمان بالاتری داشته باشند.

مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی افزود: روش های آبیاری زیر سطحی و موضعی بین ۹۰ تا ۹۵ درصد راندمان آبیاری در مزارع دارند.

وی ادامه داد: روش های آبیاری موضعی و تیپ بیشتر برای اراضی زراعی و محصولات ردیفی و روش های آبیاری قطره ای و میکرو برای باغات اجرا می شود. زارع گفت: استفاده از روش های آبیاری نوین به شرایط آب و خاک، الگوی کشت، پراکندگی قطعات و نظام های بهره برداری و خرده مالکی بستگی دارد.

وی اضافه کرد: در مناطقی که کیفیت آب پایین یا شور است به طور عمده از روش های کم فشار برای آبیاری گیاهان استفاده می شود.

زارع، هدف از اجرای طرح سامانه های نوین آبیاری در زمین های کشاورزی را افزایش بهره وری از منابع آب و خاک، حفاظت کمی و کیفی از منابع پایه و تولید پایدار محصولات کشاورزی برشمرد.

وی افزود: اثربخشی این طرح بر اساس برآورد مراکز تحقیقاتی شامل پتانسیل افزایش محصولات زراعی و باغی حداقل ۳۰ درصد، پتانسیل متوسط افزایش راندمان آبیاری ۴۴ درصد در داخل مزارع و کاهش مصرف نهاده هایی مانند کود، سم و بذر حداقل به میزان ۳۰ درصد است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار