یارانه نان به نانوا پرداخت می شود

شناسه خبر: 160583

به گزارش جهان اقتصاد به نقل از ایلنا، جعفر قادری درباره آخرین تصمیمات برای نحوه اجرای یارانه نان و فروش کیلویی آن و همچنین نتیجه اجرای آزمایشی این طرح در برخی از شهرها اظهار داشت: فروش کیلویی نان هیچ ارتباطی با یارانه نان ندارد و یک بحث مکمل تصمیمات برای فروش نان است و اصلا جزو بر نامه‌های هدفمندی‌های یارانه نیست.

وی ادامه داد: بحث فروش کیلویی نان بیشتر به بحث نظارت و جلوگیری از کم فروشی برمی‌گردد و یک اقدام کیفی‌سازی است. وقتی افراد نان را خریداری می‌کنند از حجم نان به فروش رسیده مطمئن باشد و از فروش زیاد و کم نان جلوگیری می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی درباره نحوه پرداخت یارانه نان به مردم گفت: همه مردم نان را با همین قیمت‌های قبلی دریافت می‌کنند و خواهند کرد. قیمت نان را مانند همین روال به نانوا پرداخت می‌کنند اما مابه تفاوت نرخ آرد با ارز آزاد را با یارانه 4200 تومانی را دولت به نانوا پرداخت خواهد کرد.

قادری با تاکید بر اینکه از آنجایی قیمت نان تغییری نکرده یارانه‌ای هم تحت عنوان یارانه نان به مردم پرداخت نمی‌شود، افزود: اما آرد صنفی و صنعتی که به نان فانتزی و ساندویچی، قنادی‌ها و شیرینی فروشی‌ها توزیع می‌شود با نرخ آزاد خواهد بود و دولت یارانه‌ای را به تولیدکنندگان این اقلام پرداخت نخواهد کرد.

وی گفت: ساز و کار یارانه دارو هم به همین نحو خواهد بود. بیمار براساس کد ملی ویزیت می‌شود و دارو را از طریق سامانه با همان قیمت‌های قبلی از داروخانه دریافت می‌کند اما مابه تفاوت قیمت دارو با نرخ آزاد با ارز 4200 تومانی را دولت از طریق بیمه‌ها به داروخانه‌ها پرداخت خواهد کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش قیمت‌ تمام کالاها پس از حذف ارز 4200 تومانی و جهش قیمت اقلامی مانند گوشت قرمز اظهار داشت: درباره قیمت گوشت باید توجه داشته باشیم که پیش از این به دامداران نهاده‌های دامی مانند ذرت، سویا و ... را با ارز 4200 تومانی به فروش می‌رسید اما نهاده‌های دامی در حال حاضر بدون یارانه و با قیمت آزاد به فروش می‌رسند و تمام این تغییر نرخ‌ها به قیمت نهایی گوشت اضافه می‌شود. یا اینکه پیش از این دانه‌های روغنی با یارانه وارد می‌شد اما الان این واردات با قیمت‌ آزاد انجام می‌شود که به طور قطع بر روی قیمت روغن اثر می‌گذارد.

وی گفت: چند قلم کالای اصلی داریم وقتی قیمت این کالاها افزایش پیدا می‌کند قیمت تمام کالاهایی هم که از این چند قلم کالای اصلی استفاده می‌کنند و با آن مرتبط هستند، بالا می‌رود. از سوی دیگر وقتی دستمزد و حقوق نزدیک به 60 درصد افزایش داشته طبیعی است که هزینه‌های تولیدکننده هم افزایش یابد. ممکن است که برخی از کالاها ارتباطی هم با اقلامی که ارز 4200 تومانی آنها حذف شده ارتباطی نداشته باشند اما از افزایش دستمزد اثر می‌پذیرند. از این رو 20 تا 30 درصد افزایش قیمت کالاها ناشی از این تغییرات است.

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار