
تنظیمات سیاستهای امروز دنیا ، باعث افزایش تقاضای جهانی نفت تا سال 2026 خواهد شد، براساس گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی، بازارهای جهانی نفت از شوک عظیم تقاضای ناشی از کووید -19 برخاستهاند ، اما هنوز با عدم اطمینان زیادی روبرو هستند که در این صنعت بی سابقه است .
یوسف موسایی، کارشناس حوزه انرژی، در گفتوگو با خبرنگار جهان اقتصاد، در همین زمینه اظهار کرد: پیش بینی تقاضای جهانی نفت کمتر تغییر کرده است و اگر تمرکز فزاینده دولتها بر انرژی پاک به سیاستهای قویتری تبدیل شود و تغییرات رفتاری ناشی از همه گیری عمیقاً ریشهدار شود، پیش بینی میشود تقاضای جهانی نفت کمتر شود ، اما در حال حاظر با سیاستهای پیش رو تقاضای نفت تا سال 2026 به 104 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد که 4 درصد نسبت به سطح سال 2019 افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: بحران کووید -19 باعث کاهش تاریخی تقاضای جهانی نفت شد اما لزوماً دستیابی دائمی به یک سیستم منظم و یکپارچه برای انتقال نفت نمیتواند یک اقدام ضروری باشد، اما این امر نیازمند تغییرات عمده سیاست از سوی دولتها و همچنین تغییرات رفتاری سریع است.
وی افزود: تقاضای جهانی نفت از سال آینده تا سال 2026 هر سال افزایش می یابد، برای اینکه پاسخ مناسبی به این اوج تقاضای نفت در جهان داشته باشیم باید راهکارهای مدیریتی را تغییردهیم و همچنین باید یک سری موارد صورت پذیرد اقدامات فوری از این قبیل بهبود استانداردهای بهره وری سوخت ، افزایش فروش خودروهای با مصرف سوخت کمتر و جلوگیری از استفاده از نفت در بخش تولید برق مورد نیاز است همچنین همراه با افزایش کار از راه دور وکاهش سفرهای تجاری می تواند تا سال 2026 بازار نفت را تا حد زیادی و میزان عرضه و تقاضا را مدیریت کرد.
وی عنوان کرد: آسیا همچنان بر رشد تقاضای جهانی نفت تسلط دارد و 90 درصد از افزایش بین سالهای 2019 تا 2026 را در گزارش اصلی آژانس بینالمللی انرژی به خود اختصاص داده است، در مقابل انتظار نمی رود که تقاضا در بسیاری از اقتصادهای پیشرفته که سیاستهای تغییر انرژی را دنبال می کنند به سطح قبل از بحران بازگردد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از چالشهای پیش رو در سمت عرضه است گفت: افزایش عدم اطمینان در مورد چشم انداز پیش رو یک معضل بزرگ را برای تولیدکنندگان نفت ایجاد کرده است، تصمیمات سرمایهگذاری که امروز اتخاذ میشود میتواند ظرفیت بیش از حد بدون استفاده را به همراه داشته باشد یا نفت بسیار کمی برای پاسخگویی به تقاضا ایجاد کند از این رو مدیریت مصرف بسیار حائز اهمیت است، همچنین سرمایه گذاری در جریان بالادستی نفت در سال جاری باید بیشتر شود تا شاید شرایط را برای تولید کنندگان بهبود بخشد.
وی خاطرنشان کرد: پیش بینی میشود ظرفیت تولید نفت جهان تا سال 2026 ، 5 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت ، در عین حال هیچ تضمینی برای وقوع حوادث و اتفاقات آینده نیست لذا باید با بررسی تمامی سناریوهای پیش رو از منجر شدن به افزایش ظرفیت تولید اضافی و رفتن در رکود جلوگیری کرد.
موسایی اظهار کرد: برای پاسخگویی به رشد تقاضای نفت تا سال 2026 ، عرضه باید تا آن سال به 10 میلیون بشکه در روز افزایش یابد از این رو انتظار می رود که خاورمیانه نیمی از این افزایش را تا حد زیادی تأمین کند و بقیه کشورهای تولید کننده با تنظیمات سیاست گذاریهای جدید در زمینه سرمایه گذاری در این بخش روند تولید خود را افزایش دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: پیش بینی میشود تقاضا برای سوختهای هوانوردی که بیشترین آسیب را از همه گیری گرفت، به تدریج به سطح قبل از بحران بازگردد و کم کم شاهد از سر گرفتن تمامی فعالیتهای قبلی خواهیم بود از این رو مصرف فرآورده های نفتی بسیار بالا خواهد رفت و اگر شرکتهای نفتی برنامه مدونی برای تولید سریع نداشته باشند آسیبهای جدی از این امر می بینند .
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه