

اخيرا برخي از نمايندگان مجلس خطاب وزير ارتباطات، رفع فيلترينگ و افزايش پهناي باند را موضوعاتي فرعي خواندند و خواستار راه اندازي هر چه سريع تر شبکهي ملي اطلاعات شدند.
با توجه به سياست گذاريهاي دولت در زمينه اقتصاد کلان کشور در راستاي کاهش هزينههاي ارتباطي و افزايش امنيت ميان مردم، اين سوال مطرح ميشود که آيا اين اهداف جز در سايه اينترنت با سرعت و کيفيت بالا محقق ميشود؟
آيا ميتوان بين راه اندازي شبکه ملي اطلاعات و ميزان پهناي باند اينترنت کشور ارجحيتي قائل شد؟ و آيا در عصر ارتباط و در جامعه مدرن امروزي که بخش قابل توجهي از نيازهاي اطلاعاتي مردم از طريق اينترنت حل مي شود، پرداختن به موضوع پهناي باند امري فرعي محسوب ميشود و براي راهاندازي و استفاده از شبکه ملي اطلاعات نيازمند پشتيباني مناسب توسط پهناي باند مناسب نيست؟
در پاسخ به پرسشهاي مطرح شده گفتوگوهايي با کارشناسان حوزه فنآوري اطلاعات صورت گرفته که آنها ضمن تاکيد بر اين موضوع که راه اندازي شبکه ملي اطلاعات تنها در پناه افزايش پهناي باند اينترنت کشور محقق ميشود؛ معتقدند بر اساس آمارهاي اعلام شده ميانگين رشد سالانه پهناي باند اينترنت در سطح جهان صد درصد يعني حدود دو برابر است حال آن که اين درصد در ايران به زحمت به 10 درصد ميرسد.
عضو کميسيون حقوقي و قضايي مجلس در اين باره گفته است: با محدوديت پهناي باند اينترنت نميتوانيم حقيقت مطلق را به دنيا معرفي کنيم و از اين مساله آسيب جدي خواهيم خورد.
اسفناني در ارزيابي از اينکه در شرايط کنوني جامعه بينالمللي بهتر است پهناي باند اينترنت افزايش يابد، گفت: امروزه بخش عظيمي از نسل جوان و يا حتي کودکان و ميانسالان نيز مستقيما درگير بحث اينترنت و فضاي مجازي هستند. بنابراين دسترسي به برخي فضاها امري است که نه تنها امري بيهوده تلقي نميشود، بلکه لازم و ضروري است.
وي در ادامه اظهار کرد: در هر حال زماني که پهناي باند افزايش مييابد بسياري از مسائلي که در دنيا اتفاق ميافتد آثار آن بر مردم جامعهاي و حتي ارزشهاي ديني آن جامعه خود را نشان ميدهد. لذا بايد اين مساله به گونهاي اتفاق افتد که ضمن دسترسي بهتر اطلاعات بتوان اطلاعات صحيح را منتقل کرد.
اسفناني تاکيد کرد: امروز دنيا تشنه دريافت حقيقت است و اگر بنا باشد نتوانيم با توجه به محدوديت پهناي باند حقيقت مطلق را به دنيا معرفي کنيم در آينده آسيب جدي از اين موضوع خواهيم خورد.
اما سهيل مظلوم يکي از کارشناسان حوزه فناوري ضمن تا کيد براين نکته که افزايش پهناي باند اينترنت کشور و راه اندازي شبکه ملي اطلاعات هردو در يک راستا بوده و مغايرتي با يکديگر ندارند گفت: بهطور عمومي موضوع شبکه ملي اطلاعات و پهناي باند اينترنت ايران در يک راستا هستند و مغايرتي با يکديگر ندارند، بهصورتي که با افزايش پهناي باند اينترنت ايران، سرعت و کيفيت اينترنت به صورت توام افزايش مييابد که اين نويدبخش اين مهم است که اينترنت داخلي ما توانايي پشتيباني از شبکه ملي اطلاعات (اينترنت ملي) را دارد به همين جهت هر دو موضوع اينترنت ملي و پهناي باند اينترنت در يک راستا هستند.
پهناي باند را به بخش خصوصي بسپاريد
وي در ادامه مهمترين وظيفهي وزير ارتباطات را پس از کسب راي اعتماد مجلس، واگذاري تمام و کمال پهناي اينترنت ايران به شرکتهاي خصوصي دانست و گفت: کارشناسان متفاوتي طي مصاحبهها و مقالاتي درخواست خود را مبني بر واگذاري پهناي باند اينترنت از شرکت ارتباطات زيرساخت به شرکتهاي خصوصي به وزير اعلام کردند و خواستار تامين امنيت فضاي مجازي از سوي شرکت ارتباطات زيرساخت شدند.
اين کارشناس افزود: در شرايطي که شرکتهاي خصوصي پهناي باند را به صورت مستقيم از کشورهاي خارجي خريداري و سپس تقسيم کنند، سرعت اينترنت و بسياري از مشکلات فضاي مجازي برطرف ميشود.
بارقيب يا بي رقيب
البته بد نيست به اين نکته نه چندان کم اهميت توجه کنيم که خريد پهناي باند و فروش آن در ايران به نوعي در انحصار به سر مي برد ، به طوري که سيدعلي اعرج خدايي - عضو سازمان نظام صنفي رايانهاي استان تهران - در اين باره اظهار کرد: اگر اين موضوع را مدنظر قرار دهيم که شرکت ارتباطات زيرساخت تنها واردکننده پهناي باند در کشور است طبيعي است تا زماني که رقيبي براي آن وجود نداشته باشد مشکل ايجاد اختلال در زماني طولاني حل شود.
وي درباره بهبود وضعيت اينترنت در کشور ابراز اميدواري کرد و گفت: اميدواريم دولت به شرکتهاي خصوصي اجازه دهد تا در زمينه ورد پهناي باند در کشور ورود پيدا کنند، البته وزير ارتباطات قولهايي را در رابطه با اين موضوع دادهاند تا اجازه ورود پهناي باند به کشور توسط شرکتهاي خصوصي داده شود.
اين عضو سازمان نظام صنفي رايانهاي استان تهران در مورد رقابت ناعادلانه که در بازار فروش اينترنت پرسرعت بين شرکت مخابرات و شرکتهاي خصوصي وجود دارد مطرح کرد: شرکت مخابرات از زماني که خصوصي شد با ورود به دنياي خرده فروشي و ارائه سرويس اينترنتي به کاربر نهايي رقابت ناعادلانهاي را براي ساير شرکتهاي خصوصي ايجاد کرد. به نظرم يکي از عواملي که ميتواند باعث پيشرفت اينترنت در کشور شود اين است که مخابرات سرويسهايش را تنها به شرکتها ارائه دهد. درحال حاضر با توجه به اينکه زيرساختهايي در اختيار اين شرکت قرار گرفته رقابتي ناعادلانه ايجاد شده است.
از سوي ديگر اعضاي سازمان نظام صنفي رايانهاي استان تهران و فعالان صنفي بر اين باور هستند که با توجه به اين که انحصار خطوط انتقال متعلق به شرکت زيرساخت است بايد اين شرکت پيگيري جديتري در اين حوزه داشته باشد. پرسشي که ممکن است در اينجا مطرح شود اين است که بالاخره شرکت ارتباطات زيرساخت براي ارتقاي اينترنت کشور نياز به رقباي بخش خصوصي دارد و يا به تنهايي از پس اداره امور برميآيد؟
خريديم ولي استفاده نشد!
اينکه شبکه ملي اطلاعات زودتر راه اندازي بشود يا نه بستگي به اين دارد که چه ميزان بودجه و تجهيزاتي را به ارتقاي اين حوزه تخصيص يابد.
به گفته وزير ارتباطات سالهاست براي زيرساخت امور حوزه اينترنت سرمايهگذاري نشده است و در اين 10 ماه گذشته پروژههايي طراحي شده است که حدود چهار هزار ميليارد تومان سرمايهگذاري مي طلبد.
10 سال گذشت...
يک کارشناس حوزه اينترنت در اين باره گفت: تا جايي که اطلاع دارم حدود 10 سال پيش تجهيزات مناسبي براي فعاليت در حوزه اينترنت توسط وزارت ارتباطات وقت خريداري شد اما اينکه چرا تاکنون آن طور که شايسته است از اين تجهيزات استفاده نشده است جاي سوال دارد.
فرهمند آرياشکوه ضمن اشاره به اين موضوع که با توجه به تغيير کاربري فضاي مجازي در جهت مثبت، کشور به پهناي باند اينترنت بيشتري نياز دارد اظهار کرد: به نظر مي رسد مباحث مهمتري نسبت به پهناي باند اينترنت و شبکه ملي اطلاعات براي بخش دولتي وجود دارد که رسيدگي اساسي به مقوله پهناي باند اينترنت را به تاخير انداخته است.
در پايان خبر نيمه خوشي که وجود دارد اين است که بعد از قولهاي 18 تا 24 ماهه در جهت بهبود شرايط و مشکلات پهناي باند و اينترنت کشور در اخبار اعلام شد که قرار است کاربران ايراني در سال 1394 طعم بهبود وضعيت پهناي باند را بچشند.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه