

يک ناشر معتقد است در صورت ادامه روند فعلي انتشار کتاب، صنعت نشر کشور نابود ميشود.
مهرداد کاظمزاده - مدير انتشارات مازيار - در گفتوگو با ايسنا، علت پايين آمدن تيراژ کتاب را گراني قيمت کاغذ دانست و گفت: با وجود اينکه در ايران قيمت کتاب از همه جاي دنيا ارزانتر است، اما چون مردم ايران علاقهاي به کتاب خواندن ندارند و افراد کتابخوان هم معمولا آدمهاي بيپولي هستند بالا رفتن قيمت کتاب خيلي به چشم ميآيد.
او اضافه کرد: گران شدن قيمت کتاب در ايران در حالي است که در طول چند سال اخير قيمت همه کالاها چندين برابر شده و به نسبت آنها قيمت کتاب بالا نرفته، اما با اين حال به دلايل مختلف تيراژ کتاب در ايران پايين آمده است.
اين ناشر اينترنتبازي جوانان را که باعث شده است همه آنها دريايي از اطلاعات اما به عمق يک سانتيمتر داشته باشند، از ديگر عوامل کتاب نخريدن ايرانيان بخصوص جوانان دانست و گفت: مخاطبان کتابها معمولا آدمهاي معمولي نيستند و البته در همه جاي دنيا همينگونه است و مردم معمولي کتاب نميخرند، اما با توجه به اينکه در ايران حدود چهار ميليون و نيم دانشجو و دهها هزار استاد دانشگاه وجود دارد رسيدن تيراژ کتابها به 200-300 نسخه اتفاق عجيبي است. همين است که خيل عظيمي از فارغالتحصيلان دانشگاههاي ما بيسواد هستند.
او اضافه کرد: بسياري از افراد جامعه که ماشينهاي ميلياردي سوار ميشوند و خانههاي چندين ميلياردي هم دارند حاضر نيستند يک ده شاهي بابت کتاب پول بدهند. کتاب هم فقط ادبيات نيست حتي در حوزه کتابهاي علمي دانشگاهي هم به همين شکل است و با روند فعلي بايد نگران عاقبت و آينده کشور در حوزه علم و فناوري هم بود.
کاظمزاده در ادامه اظهار کرد: با توجه به روند فعلي صنعت چاپ که باعث شده ناشران به سمت چاپ ديجيتالي کتاب بروند اين صنعت به شدت در خطر قرار گرفته و باعث شده که بسياري از کارگردان فني چاپخانهها نيز بيکار شوند و براي امرار معاش به فعاليت در پيک موتوريها بپردازند که نشان ميدهد صنعت چاپ کشور در خطر نابودي است.
او با بيان اينکه در حال حاضر ناشران از سوي دولت هيچگونه حمايتي نميشوند، افزود: وقتي ما کتابي منتشر ميکنيم پس از پشت سر گذاشتن معضل پخش، پول کتابهايمان به صورت چکهاي چندماهه و حتي دوساله پرداخت ميشود، در صورتي که هيچ کالاي ديگري اينگونه نيست. با اين حال دولت ميتواند با خريد کتابهاي مختلف از ناشران، کتابخانهها را تجهيز کند که اگر مردم قدرت خريد کتاب ندارند حداقل بتوانند آنها را در کتابخانهها بخوانند که اين کار هم با توجه به شرايط فعلي اقتصاد کشور شدني نيست. در مجموع جميع دلايل نشان ميدهد که جامعه ما خواندن را به طور کلي کنار گذاشته است و اين کار حتي در حوزه روزنامهها هم رخ داده و مردم ديگر روزنامه هم نميخوانند.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه