

گروه بازار: سرپرست مرکز ملي فرش ايران در همايش ملي "فرهنگ، هويت شهري و گردشگري" از بايسته هاي حضور فرش ايراني در منظر شهري سخن گفت.
به گزارش جهان اقتصاد به نقل از روابط عمومي مرکز ملي فرش ايران، حميد کارگر با حضور در آيين پاياني همايش ملي "فرهنگ، هويت شهري و گردشگري" که عصر سه شنبه 29 ارديبهشت ماه در مشهد برگزار شد، با موضوع "هنرهاي سنتي (فرش) در منظر شهري" سخنراني کرد.
بر اساس اين گزارش وي با برشمردن ويپگي هاي دنياي کنوني و تغيير در ابزارهاي پيام رسان و قدرت يافتن ديپلماسي عمومي در برابر قدرت هاي سخت نظامي و سياسي، داشته هاي ايران را در اين زمينه قابل اتکا دانست.
سرپرست مرکز ملي فرش ايران با اشاره به توانمندي ايران در هنرهاي هفتگانه، بر لزوم استفاده از اين داشته ها در ديپلماسي هنري تاکيد کرد و بر نقش فرش ايراني به عنوان يکي از هنرهاي سنتي براي ارايه تصويري شايسته از کشورمان پاي فشرد.
حميد کارگر با نمايش تصاويري از رويکرد ديگر کشورهاي توليدکننده فرش دستباف براي بهره گيري از اين توان در هويت سازي و نيز جذب گردشگر، خواستار توجه بيش از پيش معماران و شهرسازان به عناصر موجود در هنرهاي سنتي به ويژه نقشمايه هاي اصيل و نيز فرش ايراني شد.
وي فرش دستباف ايران را داراي ظرفيت بالايي براي ايفاي نقش در حوزه ديپلماسي هنري دانست و با ارايه برخي نمونه ها از قرار گرفتن فرش و نمادهاي آن در مبلمان شهري، بر لزوم تکثير و تقويت اين رويکرد تاکيد کرد.
گفتني است در اين همايش که به همت دانشگاه بينالود و در هتل ثامن طرقبه برگزار شد، دبيرکل يونسکو در ايران، رييس اداره اول ديپلماسي وزارت امور خارجه، مديرکل مطالعات و آموزش سازمان ميراث فرهنگي و برخي از نامداران پژوهش در حوزه معماري و گردشگري در ايران و خارج از کشور به ارايه ديدگاه هاي خود پرداختند.
بر اساس اعلام دبيرخانه اين همايش، حدود يک هزار مقاله در بخش هاي شهرسازي، معماري و گردشگري از سراسر کشور به دبيرخانه همايش رسيد که از اين تعداد 60 اثر به صورت شفاهي و 120 اثر در قالب پوستر ارايه شد.
شايان ذکر است در حاشيه اين همايش، سرپرست مرکز ملي فرش ايران به ديدار و گفت و گو با جمعي از دانش آموختگان کارآفرين فرش در خراسان رضوي پرداخت.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه