جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 11427 16:03 1394/01/17
دیپلماسی گردشگری

دیپلماسی گردشگری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
دیپلماسی گردشگری

دیپلماسی گردشگری

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

یکی از روی‌کردهای دولت تدبیر و امید در دو سال گذشته روی‌کرد دیپلماسی فعال در تعامل با جهانیان و کشورهای مختلف بوده که از اثرات مطلوب آن ارائه چهره متفاوتی از جمهوری اسلامی ایران به سایر کشورها است. دیپلمات‏های کار کشته جمهوری اسلامی ایران که عصاره سرمایه‌های دیپلماتیک کشورمان محسوب می‏شوند با بهره‏گیری از توان و دانش سیاسی خود توانسته‏اند اذهان جهانیان را نسبت به جمهوری اسلامی ایران مثبت کرده و دیدگاه‌های منفی نسبت به کشورمان را به حداقل برسانند.

به‌ویژه در این روزها که سیاست‌ورزان بین‌المللی ایران اسلامی توانسته‌اند با برداشتن گام بلندی در عرصه دیپلماسی مذاکرات ایران با کشورهای گروه پنج به‌علاوه یک را به این باور برسانند که ایران اسلامی اهل گفت‌و‌گو و مدارا است، فضای بسیار مناسبی برای توسعه مناسبات گردشگری کشور فراهم شده است.

این رویکرد در سایر دستگاه‌های اقتصادی و حتی در حوزه گردشگری کشورمان نیز می‏تواند به عنوان یک الگوی موفق مورد توجه قرار گیرد.

در عصر جهانی شدن که گلوبالیزم (جهانی شدن) تمامی عرصه‏های فرهنگی، بهداشتی، محیط زیست، سیاست‏ورزی را در سطوح مختلف جهانی تحت‌الشعاع قرار داده است افکار عمومی جهانی با بهره‏گیری از رسانه‏های گروهی و شبکه‏های ماهواره‏ای به مباحث ارزشمند جهانی نظری مثبت پیدا کرده‏اند و بسیاری از خرده فرهنگ‏ها در برخی از قبایل توسعه نیافته آفریقایی و آسیایی مورد توجه جهانیان قرار گرفته‏اند و توریست‏ها و گردشگران زیادی به منظور آشنایی با این خرده فرهنگ‏ها به سرزمین‏های متعدد و کمتر ناشناخته سفر کرده‏اند. برخی از کشورها با برجسته سازی نهادهای جدیدالتأسیس خود سالانه میلیون‌ها گردشگر خارجی را جذب کشورشان کرده و میلیاردها دلار درآمد نصیب کشورشان کرده‏اند نمونه‏های بارز آن برج‌العرب در امارات متحده عربی و برج‌های دوقلو در کشور مالزی است. در عصر گلوبالیزم سفرا و دولت‌مردان و حتی رئیس جمهورها به عنوان دیپلمات و از زاویه دیپلماسی به توسعه صادرات بین‏المللی خود همت می‏گمارند.

یکی از روی‌کردها مورد نیاز امروز کشورمان در معرفی دست‌آوردهای فرهنگی، تاریخی، مذهبی و میراث فرهنگی نگاه دیپلماسی در گردشگری و رونق توریسم است این روی‌کرد در اولین حضور رئیس‏جمهور کشورمان در مقر سازمان ملل با همراهی دکتر محمدعلی نجفی آغاز شد اما با رفتن دکتر نجفی از سازمان میراث و گردشگری ادامه پیدا نکرده یا این‌که سمت و سوی آن در مسیری متفاوت ادامه پیدا می‏کند.

متولیان صنعت توریسم و گردشگری اگر اراده توسعه و ارزش آفرینی در این صنعت را دارند، نیازمند تحرک و پویایی همچون دیپلمات‌های وزارت امور خارجه و سماجت و ابتکار همچون محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هستند.

در عرصه گردشگری و صنعت توریسم، امروز راه تنها برای مدیران عملگرا و پرتحرک همیشه در سفر و رایزنی با بخش‌های موفق در امر گردشگری باز است و چنین مدیرانی باید با معرفی هوشیارانه توان‌مندی‌های صنعت گردشگری خود و کشورشان به جهانیان بیشتر از آن‌که افکار و برنامه‏هایشان را به رخ مطبوعات و صاحبان رسانه‏‏ها و افکار عمومی بکشند دستاوردها و درآمدهای توریستی کشورشان را مطرح ‏کنند.

در دیپلماسی گردشگری در داخل کشور نیز نیازمند اقناع مخالفان و ناآگاهان داخلی و پیگیری مجدانه حضور گردشگران خارجی در کشور هستیم.

برای تحقق رؤیاهای گردشگری باید از بستر رؤیا بیدار شده و به جهان واقعیت و ملموس گردشگری پا گذاشت. سازمان‌های متولی گردشگری در کشور ما برای توسعه صنعت توریسم با مشکلات دیپلماسی مواجه نیستند. در بخش توریسم و گردشگری فضاها و فرصت‏های زیادی برای همکاری و توسعه وجود دارد. حدود ۲۰ کشور در اطراف کشور جمهوری اسلامی حضور دارند که جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ میلیون نفر را شامل می‏شوند جمعیت ۱ میلیارد نفری مسلمانان جهان و پتانسیل بی‏نظیر باستان شناسان و گردشگران تاریخی و فرهنگی جهان در کنار جایگاه شایسته ما در جمع کشورهای برتر جهان از لحاظ جاذبه‏های فرهنگی و تاریخی زمینه مناسبی برای رشد و توسعه ملی بوده و هست و ضرورت دارد که متولیان امر با بهره‏گیری از بخش خصوصی توان‌مند کشورمان و همچنین حضور در رسانه‏های گروهی داخلی و خارجی روی‌کردی عملگرا و تاثیرگذار از رونق گردشگری را ارایه نمایند. بازاریابی صنعت توریسم نیازمند بازاریابانی هست که شن‏های بیابان را به بیابانگردان بفروشند فروش آب به تشنگان بیابان مهارت و فضیلتی محسوب نمی‏شود.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |