تخفیف ۱۰ درصدی برای ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان اعمال شد
به گزارش جهان اقتصاد به نقل از ایلنا، حمید زادبوم اظهار داشت: صادرکنندگان جهت ایفای تعهدات ارزی خود با هزینه های معتنابهی از جمله هزینه های نقل و انتقال ارز روبرو بوده و بعضا در خصوص قیمتگذاری کالاهای صادراتی خود نیز با ابهاماتی مواجه هستند، از این رو، با هدف کاهش هزینه های آنان ، 10 درصد تعهدات ارزی صادرکنندگان تخفیف داده شد و صادرکنندگان سالهای 1398 تا 1400 صرفا موظف به ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات خود به میزان 90 درصد خواهند بود.
رئیس کمیته اقدام ارزی افزود: صادرکنندگان در سال 1397، صرفا با بازگشت 80 درصد ارز حاصل از صادرا، تعهدات خود را به صورت کامل ایفا میکردند و پیشنهادات بخش خصوصی و همچنین وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت استمرار این تخفیف با توجه به استمرار این مشکلات در حیطه تجارت خارجی در سال 1398 ، ایفای تعهدات 90 درصدی به عنوان رفع کامل تعهدات ارزی بود که خوشبختانه با ارائه گزارشات کارشناسی مناسب، مورد موافقت اعضای کمیته ماده (2) قرار گرفت.
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: همچنین در بسته سیاستی قبلی، صادرکنندگانی که 90درصد ارز حاصل از صادرات خود را در موعد مقرر به چرخه اقتصادی کشور باز می گردانند مشمول تشویق در قالب تخفیف 10 درصدی شده که احراز این موضوع با توجه به رفع تعهدات ارزی در زمانهای مختلف و امعان نظر به کوتاژهای صادراتی چندان ساده نبود.
زادبوم تاکید کرد: استرداد مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان بر اساس مقررات سازمان امور مالیاتی بوده و آن سازمان تعیین خواهد کرد که استرداد کامل مالیات بر ارزش افزوده و بر اساس چه نسبتی از ایفای تعهدات ارزی انجام خواهد شد.
انعطاف در روشهای ایفای تعهدات ارزی
وی با تاکید بر انعطاف صورت گرفته در روشهای ایفای تعهدات ارزی،گفت: پیگیری ایفای تعهدات ارزی به عنوان مسئولیت وزارت صمت و در جهت تامین مواد اولیه، کالاهای واسطه ای و ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز تولید بوده و تلاش می شود ضمن پشتیبانی کامل از تولید، موانع پیش روی آن نیز برداشته شود .
معاون وزیر و رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران افزود: در این راستا و بر اساس بند ۲-ب بسته سیاستی بازگشت ارزحاصل از صادرات سالهای ۱۴۰۰-۱۳۹۷ که توسط کمیته ماده ۲ ابلاغ شده است کلیه صادرکنندگان به غیر از صادرکنندگان محصولات پتروشیمی ، فولادی و فرآورده های نفتی می توانند ارز حاصل از صادرات خود را به یکی از روشهای فروش ارز به صورت حواله در سامانه نیما ، واردات در مقابل صادرات خود ، واگذاری ارز حاصل از صادرات به غیر ، بازپرداخت بدهی تسهیلات ارزی دریافتی از شبکه بانکی و فروش ارز به صورت اسکناس به بانکها و صرافیهای مجاز به چرخه اقتصادی کشور بازگردانند.
زادبوم بیان داشت: بسته سیاستی بازگشت ارز حاصل از صادرات در تکمیل و تایید مفاد مصوبات ۱۷۷ و ۲۱۴ ستاد هماهنگی اقتصادی دولت صادر شده و از این پس مبنای ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان خواهد بود .
رئیس کمیته اقدام ارزی خاطر نشان ساخت: صادرکنندگان محصولات پتروشیمی ،فولادی و فرآورده های نفتی مکلفند ارز حاصل از صادرات خود را در سامانه نیما عرضه کنند، ضمن اینکه ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه و کالاها و خدمات ضروری سالانه مورد نیاز شرکتهای پتروشیمی و هلدینگهای مرتبط ، همچنین شرکتهای فولادی و معدنی مرتبط از سرجمع صادرات خود یا دیگر شرکتهای پتروشیمی و فولادی و از طریق واردات در مقابل صادرات و تهاتر تامین می شود .
زادبوم اضافه کرد: این موضوع منوط به تأیید وزارت نفت در خصوص شرکتهای پتروشیمی، تأیید وزارت صمت در خصوص شرکتهای فولادی و معدنی و ثبت سفارش یا ثبت خدمت و استهلاک پروانه صادراتی است.