شنبه 08 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 80156 17:57 1397/01/19
با پدیده «کم آبی» روبه‌رو هستیم، نه خشکسالی!

با پدیده «کم آبی» روبه‌رو هستیم، نه خشکسالی!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
با پدیده «کم آبی» روبه‌رو هستیم، نه خشکسالی!

با پدیده «کم آبی» روبه‌رو هستیم، نه خشکسالی!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

تناقض در آمارها و سخنان وزیر نیرو:

گروه امورزیربنایی-در حالی که از یک سو نگاهی به آخرین وضعیت بارش‌ها در کشور، بیانگر افت بارش ها و عبور آن از مرز ۵۰ درصد است و بر این اساس ۲۷ استان کشور در سال آبی جاری، کم‌ بارش‌ترین سال خود را در نیم قرن اخیر تجربه می‌کنند و در شرایطی که برخی کارشناسان معتقدند دیگر نباید از «بحران آب» صحبت کرد، بلکه باید بگوییم دچار «ورشکستگی آب» شده ایم، وزیر نیرو پدیده خشکسالی را امری موقتی می داند و می گوید ما با پدیده «کم آبی» روبه‌رو هستیم، نه خشکسالی. به گزارش جهان اقتصاد، سخنگوی فراکسیون نمایندگان ولایی گفت: وزیر نیرو پدیده خشکسالی را موقتی دانست و با بیان اینکه با پدیده کم آبی روبرو هستیم، اشاره کرد از آنجا که طی ۵۰ سال گذشته سالی یک میلیمتر بارش‌ها کم شده و هر ۱۰ سال دو درجه هوا گرمتر می شود، بنابراین ما با پدیده کم آبی روبرو هستیم و نه خشکسالی که این موضوعی دائمی است. سید حسین نقوی حسینی به نقل از سخنان رضا اردکانیان در جلسه صبح روز یکشنبه فراکسیون نمایندگان ولایی افزود: نباید مدیریت آب تقسیم شود. در دولت کارگروهی به نام کارگروه سازگاری با کم آبی تشکیل شده و کلیه دستگاه‌های مربوطه به مصرف و تولید آب در آن حضور دارند. باید موضوع آب و پدیده خشکسالی را حل کنیم البته این پدیده موقت است و ما با پدیده کم آبی روبرو هستیم. وی با بیان این‌که «وزیر نیرو توضیح داد طی ۵۰ سال گذشته سالی یک میلیمتر از بارشها کم شده، همچنین هر ۱۰ سال دو درجه هوا گرمتر شده است که این نشان می دهد با پدیده خشکسالی روبرو نیستیم بلکه با پدیده کم آبی روبرو هستیم که این موضوع دائمی است» ادامه داد: اردکانیان با بیان اینکه مسائل کلیه حوضه‌های آبریز کشور در این کارگروه مطرح می‌شود، گفته است که این کارگروه به دنبال حل کلیه مسائل مربوطه است. در همین رابطه حل مشکلات اصفهان و خوزستان در دستور کار قرار دارد. وی با تاکید بر اینکه به هیچ وجه برای تامین آب شرب نیازمند خرید آب از کشورهای دیگر نیستیم و در این‌باره موضوعی مطرح نبوده است، گفت: ما در مدیریت آب با هیچ کس تعارف نداریم و قاطعانه موضوع را پیگیری می کنیم. به گفته وی باید به مدیریت در عرصه عرضه و تقاضا پرداخت. نمی توان صرفا با مدیریت عرضه، مشکلات حوزه آب را حل کرد. باید تقاضا نیز مدیریت، اصلاح و تنظیم شود.

**بررسی تامین آب های جدید از شیوه های متعارف و غیر متعارف

اردکانیان با تاکید بر اینکه در این کارگروه ملی تلاش می کنیم به مسائل تامین آب های جدید از شیوه های متعارف و غیرمتعارف بپردازیم از جمله امکان شیرین کردن آب‌های شور در مرزهای آبی کشور است، به خبرنگار خانه ملت گفت: باید به این مسئله توجه کنیم که الگوی کشت مناسب چیست، محل استقرار آن کجا است و چه مقدار آب باید به عنوان شیوه مناسب آبیاری مصرف و بحث امنیت غذایی و آبی در آن دیده شود. وزیر نیرو با بیان اینکه کشور ما ظرفیت های قابل ملاحظه ای در بخش منابع انسانی و زیست محیطی دارد که هر دو بخش باید از ظرفیت ها به خوبی استفاده کند، تصریح کرد: از جمله منابع وسیعی که در اختیار ما قرار دارد روزهای آفتابی فراوان و دشت های وسیعی است که می توانیم در آن از انرژی پاک خورشید استفاده کنیم.

**خاموشی در تابستان یک انتخاب است

وی در خصوص اینکه خاموشی در سال جاری اجتناب ناپذیر است، اظهار داشت: این مسئله یک انتخاب است که مصرف کننده ها دارند، آن ها می توانند با ادامه وضع موجود و استفاده خارج از الگوی مصرف انتخاب کنند که در گرمای تابستان به دلیل کمبود برق که امسال محتمل تر است و کاهش آب پشت سدها خاموشی را تجربه کنند. وزیر نیرو همچنین در خصوص وضعیت کشور در زمینه آب شرب، اظهار داشت: در برخی از مناطق وضعیت حاد است و در حال حاضر برنامه ریزی هایی را شروع کرده ایم تا محدودیت هایی را برای سایر بخش های مصرف ایجاد کنیم که در این بخش نیز مردم نقش تعیین کننده ای دارند. وی با تاکید بر اینکه به دلیل اینکه سیستم تامین آب دو شبکه ای نیست و آب زیادی را در مصرف غیر شرب مصرف می کنیم، عنوان کرد: آب تصفیه شده گران، محدود و کمیاب را در بخش های غیر شرب در شبکه استفاده می کنیم و مصرف پخت و پز و آشامیدن هر نفر در شب و روز نمی تواند عدد بالایی باشد. اردکانیان با اشاره به اینکه مانند هر منبع دیگری اگر گرفتار بد مصرفی باشیم با محدودیت هایی از قبیل قطع برق، جیره بندی آب و نظایر آن مواجه می شویم، گفت: اعتقاد دارم اگر مردم توجه بیشتری به محدودیت های منابع زیست محیطی داشته باشند و آنچه که داریم را درست مصرف کنند کفایت می کند و نباید از این جهت دغدغه داشته باشیم، لذا اگر عادات غلط را کنار نگذاریم باید هزینه آن را بپردازیم که هزینه های صرفا مادی نیست. وزیر نیرو با تاکید بر اینکه طبیعت آب آیینه تمام قد اعمال و رفتار ما و هر جامعه دیگری است، عنوان کرد: قطعا در هر جایی که دچار مشکل هستیم رفتارهای غلطی داشته ایم که در حال حاضر گرفتاری ها گریبانگیر ما شده است.

**لزوم افزایش ظرفیت تولید انرژی خورشیدی کشور

وی با اشاره به اینکه طبق برنامه ششم توسعه و برنامه های دولت دوازدهم باید سالانه هزار مگاوات به ظرفیت تولید انرژی خورشیدی کشور اضافه کنیم، ادامه داد: تا پایان سال گذشته ۵۲۰ مگاوات انرژی خورشیدی در مدار داشته ایم که در سال جاری این عدد را به دو برابر افزایش می دهیم و سعی داریم هر سال این رقم افزایش پیدا کند به نحوی که در پایان دولت دوازدهم تعهدی را که برای در مدار داشتن ۴ هزار مگاوات انرژی خورشیدی داریم را محقق کنیم، البته انرژی باد و سایر اشکال انرژی تجدیدپذیر نیز در برنامه ما قرار دارد. اردکانیان اضافه کرد: استفاده از شبکه های موجود انتقال برق در سطح کشور و ارتباطی که با تمام همسایگانی که مرز خاکی با آن ها داریم برقرار  شده که این ظرفیت دیگری به ما می دهد که حتی از سرمایه گذار خارجی دعوت کنیم تا از دشت های وسیع آفتابی کشور برای تولید انرژی خورشیدی استفاده و طبق قراردادهایی که با کشورهای همسایه منعقد می کنند از شبکه برقی کشورمان برای انتقال انرژی تولیدی خود استفاده کنند که این مسئله درآمدی را برای کشور به همراه دارد. وزیر نیرو گفت: این اقدام فواید زیادی برای کشور دارد و بخشی از تعهدات ما را در کنوانسیون کاهش آلاینده ها و کاهش دی اکسید کربن را تامین می کند، همچنین این مسئله اشتغالزایی را نیز به همراه دارد. اردکانیان با بیان اینکه مردم می توانند از هم اکنون با مصرف صحیح انرژی این عادت را نهادینه کنند، تصریح کرد: ظرفیت موجود باید کفاف مصرف معقول یک جامعه ۸۰ میلیونی و حتی بیش از آن را بدهد، اما اگر مصرف غیرمعقول باشد طبیعتا خاموشی نیز یک سرنوشت گریزناپذیر است.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |