بازار نفت تحت تاثیر احتمال کاهش تولید اوپک پلاس، اندکی بهبود یافت

شناسه خبر: 171639

در آخرین معاملات بازارهای جهانی قیمت نفت اوپک با 37 صدم درصد افزایش وبا 31 سنت افزایش به84دلار و61سنت رسید.

همچنین قیمت نفت سنگین نفت ایران با کاهش 2.97 درصدی وبا2 دلار و 82سنت کاهش به 92دلارو10سنت رسید.

قیمت نفت پس از این که شب گذشته به پایین‌ترین رکورد ۹ ماه اخیر سقوط کرد، در معاملات روز سه شنبه تحت تاثیر احتمال کاهش تولید اوپک پلاس، اندکی بهبود یافت.

عقب نشینی دلار در معاملات روز جاری، از فشار کاهشی بر قیمت‌ها در بازار نفت کاست. شاخص دلار از بالاترین رکورد ۲۰ ساله که روز گذشته به آن صعود کرده بود، اندکی عقب نشست.

مقامات تولیدکنندگان بزرگ نفت در روزهای اخیر با اشاره به این که ممکن است برای ثبات قیمت‌ها، اقدام کنند، واکنش نشان داده‌اند.

احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق روز دوشنبه گفت: اوپک و متحدانش شامل روسیه، در حال رصد وضعیت قیمت نفت هستند و می‌خواهند توازن بازارها را حفظ کنند. وی در مصاحبه با شبکه تلویزیون دولتی عراق گفت: ما افزایش شدید قیمت‌های نفت یا فروپاشی آنها را نمی‌خواهیم.

تحلیلگران می‌گویند ریزش بیشتر قیمت‌ها در بازارهای نفت ممکن است باعث شود اوپک پلاس از طریق کاهش تولید برای پشتیبانی از قیمت‌ها اقدام کند.

تحلیلگران موسسه "آی ان جی اکونومیکس" در یادداشتی نوشتند: اگر قرار است این کاهش را مشاهده کنیم، باید بیشتر از ۱۰۰ هزار بشکه در روز باشد که در دیدار قبلی وزیران اوپک پلاس تصویب شد تا تاثیر معناداری روی بازار بگذارد.

اوپک پلاس پس از اجرای داوطلبانه کاهش تولید در سال ۲۰۲۰ که در واکنش به نابودی تقاضا در اوج بحران کووید ۱۹ انجام شد، امسال تولیدش را افزایش داده است. با این حال، این گروه در ماه‌های اخیر نتوانسته است افزایش تولید را به طور کامل محقق کند و این امر، تاثیر اعلام کاهش تولید را ضعیف کرده است.

اختلالات مربوط به جنگ روسیه و اوکراین هم به التهاب بازار اضافه کرده است به خصوص که هنوز شفافیتی درباره مکانیزم سقف قیمت اتحادیه اروپا برای صادرات نفت روسیه، وجود ندارد.

به گفته تحلیلگران شرکت ANZ Research، قبرس و مجارستان در میان کشورهایی هستند که مخالفتشان با این پیشنهاد را اعلام کرده‌اند. انتظار می‌رفت توافق در این زمینه هفته جاری حاصل شود اما اکنون چنین توافقی بعید به نظر می‌رسد.

بر اساس گزارش رویترز، در این بین، ورود طوفان ایان باعث شد بریتیش پترولیوم و شورون روز دوشنبه تولید سکوهای نفتی فراساحلی در خلیج مکزیکو که بزرگترین منطقه تولید فراساحلی آمریکاست را متوقف کنند. این طوفان در منطقه کارائیب است و پیش بینی می شود تا دو روز آینده، به یک طوفان عظیم تبدیل شود.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار