
معاون صنايع کوچک سازمان صنايع کوچک و شهرکهاي ايران، افزايش سهم صنايع کوچک در GDPکشور را از برنامه هاي اين سازمان در دولت جديد برشمرد.
غلامرضا سليماني - معاون صنايع کوچک سازمان صنايع کوچک و شهرکهاي ايران - در نشست مشترک بازارهاي منطقهاي کشور در خصوص برنامههاي سال جاري، ايجاد اشتغال، بهرهبرداري سريع و توزيع عادلانه ثروت را سه نقش اساسي صنايع کوچک در اقتصاد کشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه دانسته و اظهار کرد: اين سازمان سال 1384 تجديد ساختار شده است اما، در هشت سال گذشته، از اين تجديد ساختار فاصله گرفته است.
وي افزود: بر اين اساس، نگاه و مطالبات دولت از اين سازمان به سمت زيرساختها حرکت کرد اما، در دولت جديد سازمان به فلسفه وجودي اصلي خود برگشته است.سليماني برنامه توسعه صنايع کوچک را يک برنامه مستمر و هدفمند در دولت جديد دانسته و گفت: 92 درصد صنايع کشور را صنايع کوچک تشکيل ميدهند.
معاون صنايع کوچک سازمان صنايع کوچک و شهرکهاي ايران اظهار کرد: حدود 45 درصد اشتغال صنعتي کشور در حوزه صنايع کوچک متمرکز است اما، دو شاخص ارزش افزوده و صادرات در اين حوزه ضعيف عمل کرده است به طوري که سهمي کمتر از 17 درصد ارزش افزوده صنعتي کشور و کمتر از 10 درصد صادرات را شامل ميشود.
وي افزايش سهم صنايع کوچک در GDP کشور را از برنامههاي اين سازمان در دولت جديد عنوان کرد و ارتقاي رقابتپذيري صنايع کوچک با شبکهسازي، افزايش ارزش افزوده و صادرات را از اهداف کلان در جهت افزايش سهم صنايع کوچک برشمرد.
سليماني اصلاح فرايندها در احداث صنايع کوچک را از اهداف اين سازمان عنوان کرد و گفت: اصلاح ساختار و اساسنامه شرکتهاي شهرکهاي صنعتي در 30 استان کشور در دستور کار اين سازمان قرار گرفته است.وي با بيان اينکه صنايع کوچک در ابتدا ساختار و تشکيلات و تخصص مورد نياز را ندارند، گفت: در راستاي توسعه واحدها، فناوريها و توسعه منابع انساني نيازمند ارائه برنامه و بستههايي هستيم تا از طريق بخش خصوصي اين واحدها را توانمند کنيم.
معاون صنايع کوچک سازمان صنايع کوچک و شهرکهاي ايران در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به حدود 81 هزار واحد صنعتي کوچک در کشور، اظهار کرد: اين تعداد، 92 درصد واحدهاي صنعتي کشور را شامل شده و 45 درصد اشتغال صنعتي کشور را تشکيل ميدهند و از اين تعداد 32 هزار واحد در شهرکها و نواحي صنعتي مستقر هستند.
سليماني تصريح کرد: از مجموع 81 هزار واحد صنعتي کوچک 14 هزار واحد تعطيل شده است که تعطيلي 70 درصد اين واحدها در بين سالهاي 1385تا 1392 صورت گرفته است.وي اجراي طرح هدفمندي يارانهها، افزايش قيمت نهادهها و عدم حمايت از واحدهاي صنعتي کوچک را از عمده دلايل خروج اين واحدها از گردونه توليد عنوان کرد.
معاون صنايع کوچک سازمان صنايع کوچک و شهرکهاي ايران توضيح داد: بر اين اساس، طرحي به منظور کمک به واحدهاي صنعتي به بهرهبرداري رسيده که زير ظرفيت 100 درصد فعاليت دارند و طرحهاي نيمهتمام با بيش از 80 درصد پيشرفت فيزيکي در جهت احياي 40 درصد از اين واحدها تدوين و به دولت ارائه شده است.سليماني ادامه داد: 20 درصد واحدهاي صنعتي که با ظرفيتهاي پائين توليد ميکنند و فعال هستند در اولويت اول قرار دارند.وي افزود: تسهيلاتي به ارزش 12 هزار ميليارد تومان براي احياي اين واحدها مورد نياز است.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه