
گره توسعه: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از "اشتغال بزرگ، بنگاه کوچک" به عنوان رویکرد جدید این وزارتخانه در جهت حل مشکل بیکاری نام برد.
به گزارش جهان اقتصاد به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اتاق تعاون ایران به گفته وزیر کار علیرغم آنکه بنگاههای کوچک جزو آسیبپذیرترین واحدهای کسب و کار به شمار میروند بیش از ۹۵ درصد فرصتهای شغلی در این واحدها ایجاد میشود.
در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد بنگاههای کشور را بنگاههای کوچک و متوسط تشکیل میدهند که ۶۰ درصد ارزش افزوده از طریق این بنگاهها تامین میشود.
ربیعی میگوید: بیشترین حجم اشتغال کشور در این بنگاهها نهفته است اما برای تحرک بخشیدن و پاسخ دادن به نیازهای اشتغال نمیتوان منتظر رخ دادن رشد بزرگ بود و باید از ظرفیت این بنگاهها استفاده کرد و برای رسیدن به وضعیت مطلوب در اشتغال سالانه به ایجاد ۸۰۰ هزار تا یک میلیون شغل در کشور نیاز داریم.
از نگاه وزیر کار هر یک درصد شغل بیش از ۱۱۰ هزار شغل ایجاد میکند اما برای کشوری که در شرایط رکود تورمی بوده و با بیکاری تلنبار شده مواجه است مداخله دولت برای ایجاد اشتغال در بنگاههای کوچک حیاتی است چون این بنگاهها در اثر رکود و تورم به سرعت از هم میپاشند و اگر قرار به ایجاد شغل باشد باید به سرعت در این بنگاهها متمرکز شد.
به اعتقاد وی کفش، پوشاک و چرم از جمله صنایعی است که گسترش کارگاههای آن میتواند ظرفیت ایجاد ۵۰۰ هزار شغل را در کشور به وجود آورد.
طی چند سال گذشته به فراخور رشد روزافزون جمعیت، افزایش تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی و اهمیت پاسخگویی به نیاز بازار کار، ایجاد بنگاههای کوچک و متوسط و به تبع آن کسب و کارهای خرد و کوچک اهمیت بیشتری پیدا کرده است.
تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که وجود مزیتها و ویژگیهای ممتاز بنگاههای کوچک و زودبازده دلیل استقبال فعالان اقتصادی از راهاندازی این بنگاهها بوده است چرا که بنگاههای خرد و کوچک و متوسط در عین اشتغالزایی، بازدهی و بهرهوری بالا و قیمت تمام شده پایینی دارند و از هزینههای بالای شرکتهای بزرگ در آنها خبری نیست.
این بنگاهها به علت ویژگیهای خاص خود کارکردهای منحصر به فردی دارند که اشتغالزایی، توزیع ثروت در جامعه، توسعه مناطق حاشیهای و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنایع و بنگاهها از مهمترین رویکردها به شمار میرود.
ابوالفضل فتح اللهی - نایب رییس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران ایران - میگوید: بنگاههای کوچک و متوسط به دلیل آنکه هزینههای جاری در آنها کم است میتوانند خود را با هرگونه تغییرات و نوسانات اقتصادی تطبیق بدهند.
وی میگوید: دو نوع صنعت پایدار است یکی صنایعی که منحصر هستند و محصول خاصی تولید میکنند و آن محصول انحصارا در اختیار آنهاست و دیگر صنایع کوچک که با هرگونه تغییرات و نوسانات اقتصادی در کشور میتوانند خود را حفظ کنند چون هزینههای پرسنلی، نگهداری و حاملهای انرژی در این کارگاهها کم است.
فتحاللهی میافزاید: اگر شرایط بهبود یابد وضعیت آنها هم خوب میشود ولی وقتی مشکلی در اقتصاد پیش بیاید یا مواد اولیه به آنها نرسد میتوانند با کمترین هزینه بنگاه را تعطیل کنند و به محض ایدهآل شدن شرایط فعال شوند و این یکی از نقاط قوت بنگاههای کوچک و متوسط است.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه