

قيمت سهام بسياري از شرکتها نصف شد
گروه بازارسرمايه : تالار حافظ اين روزها خلوت است و حال و روز خوبي ندارد. اين تالار که در سال گذشته به محل تجمع پرشور سهامداران تبديل شده و سود هاي کلاني را نصيب همراهان خود کرده بود، اکنون در سکوت و نگراني با همراهان خود سر ناسازگاري گذاشته و زيان هاي شديدي را به آنها تحميل کرده است.
تالار حافظ بعد از کسب بازدهي رويايي 108 درصدي در سال گذشته با موجي از استقبال سرمايه گذاران رو به رو شد و مردم عادي به اميد بهبود اوضاع اين بازار در دولت جديد سرمايه هاي خود را روانه اين بازار کردند اما در نهايت متحمل زيان شدند.
هر چند شاخص بورس در پنج ماه نخست روي کار آمدن دولت جديد رشد خيرهکنندهاي داشت و قله هاي جديد را يکي پس از ديگري فتح مي کرد اما اين بازار از دي ماه و در زمان تصويب بودجه تا کنون با سهامداران خود سر ناسازگاري گذاشته و زيان شديدي را نصيب آنها کرده است به طوري که بازدهي بورس تهران از ابتداي سال تا کنون نه تنها مثبت نشد بلکه با گذشت سه ماه از سال، بورس تهران به بازدهي منفي خود اصرار کرد تا جايي که اين بازدهي را به منفي 5 درصد رساند.
به اين ترتيب شاخص بورس تهران از 15 ديماه سال 1392 و با بررسي لايحه بودجه در مجلس تا به امروز معادل 16 درصد افت کرده است. به بيان ديگر در اين مدت قيمت سهام بسياري از شرکتها نصف يا حتي يکسوم شده و موجب خروج سهامداران شده است.
اما در اين شرايط علي رغم وعدههاي داده شده، از حمايت جدي و عملي از بورس خبري نيست به طوري که تالار شيشه اي روزانه با خروج عدهاي از سرمايه گذاران رو به رو است.
اين در حالي است که وزير اقتصاد در يک ماه گذشته از حمايت از بازار سرمايه از طريق افزايش سود سپرده بانکي و کاهش نرخ گاز پتروشيمي ها بارها سخن گفت ولي اين تدابير نتوانست تاثيري بادوامي در بهبود اوضاع بازار سرمايه داشته باشد زيرا عواملي همچون عدم تعيين تکليف نرخ کالاي شرکتهاي پالايشگاهي، خودرويي، سيماني و لبني در کنار نبود حمايت جدي از سوي سهامداران عمده و همچنين دولت باعث شد تا دماسنج بازار سرمايه از 79 هزار واحد در ابتداي امسال به کانال 74 هزار واحد سقوط کند.
اين در حالي است که با راه اندازي صندوق توسعه در ارديبهشت ماه قرار بود 5000 هزار ميليارد تومان نقدينگي به بورس تزريق شده و اين صندوق به کمک بازار سرمايه بيايد اما به گفته ي اکثر فعالان بازار، متاسفانه نشانهاي از تزريق 5000 ميليارد تومان در بازار سرمايه رويت نميشود و ساز و کار صندوق شفاف نيست تا جايي که يکي از مسئولان سازمان بورس از تغيير ساختار صندوق توسعه خبر داده است.
کارشناسان معتقدند نبايد انتظار داشت که با ورود اين مبلغ به بورس يکباره همه نمادها مثبت شده و بورس به وضعيت مطلوبي برگردد زيرا همچنان ابهامات زيادي در بورس وجود دارد. البته اگر اين مبلغ به بازار تزريق ميشد، ديگر مدير عامل شرکت بورس مهم ترين مشکل بازار را کمبود نقدينگي ذکر نمي کرد و بازار هم به روند منفي خود شدت نمي داد ولي اين مهم با ايجاد صندوق توسعه محقق نشد و خوش بيني سهامداران به نا اميدي تبديل شد.
به اين ترتيب در صورتي که تزريق منابع مالي جديد به بورس رخ ندهد و ابهامات موجود در صنايع برطرف نشود، به نظر ميرسد بايد شاهد افتهاي سنگينتر در بازار سرمايه و خروج بيشتر سهامداران باشيم زيرا اين روزها بازار سرمايه با رخوت و کسادي مواجه است و اين رخوت در روند معاملات، قيمتها و حتي در انتظارات سرمايهگذاران خود را نشان ميدهد.
از سوي ديگر بازار درانتظار تعيين تکليف درخصوص ابهامات موجود شرايط اقتصادي ناشي از هدفمندي يارانهها و شرايط سياسي در مذاکرات ژنو به سر ميبرد و چنانچه شرايط طبق انتظارات بازار پيش نرود، نميتوان انتظار رشد را براي بازار متصور بود. اين در حالي است که تسريع در تصميمگيريها و از بين رفتن تعلل در سياستگذاريها ميتواند شکلي از بهبود را به بازارها از جمله بازار سهام باز گرداند.
در اين شرايط نيز سهامداران تالار شيشه اي از اوضاع بورس ناراضي بوده و مدام از يکديگر سوال مي کنند که چرا مديران اقتصادي دولت به صورت پراکنده، ناهماهنگ و منفعل عمل کرده و چرا قادر نيستند يک بازار سرمايه نيمه کارا داشته باشند و امنيت و سودآوري سرمايهگذاري را علي رغم وعده ها برآورده کنند؟
با اين شرايط بازار سرمايه به دنبال يک تصميم جدي و عملياتي است و به اظهار نظرهاي سطحي و شعاري نياز ندارد و اين بازار و فعالان ان در انتظار ورود رئيس جمهور به بورس بوده و خواستارحمايت ويژه از اين بازار پرتلاطم هستند. زيرا از نظر بازار سرمايه تنها رئيس جمهور است که طبق وعده هاي خود مي تواند در اين شرايط منشا اثر باشد و بورس را از وضعيت پر تلاطم نجات دهد
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه