امین ابراهیمی:

نگذاریم صنعت فولاد به سرنوشت خودرو و نساجی دچار شود

به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد: در این همایش که تاثیر سیاست‌های اقتصادی بر صنعت فولاد و بازار سرمایه،ارزیابی تسهیل‌گری دولت و مجلس در معدن و فولاد،اثرگذاری مقررات صادراتی بر توان ارزآوری فولاد ایران،راهکارهای افزایش مزیت رقابتی صنعت فولاد ایران در قیاس با رقبای جهانی و منطقه‌ای,ارائه مدل حکمرانی مطلوب در فولاد و صنایع معدنی و ارائه مدل حکمرانی مطلوب در فولاد و صنایع معدنی، از محورهای سخنرانی بودند، امین ابراهیمی مدیرعامل فولاد خوزستان نیز در یک سخنرانی توضیحاتی را در زمینه مسائل مربوط به تاب آوری صنعت فولاد مطرح کرد.

لینک کوتاه کپی شد
نگذاریم صنعت فولاد به سرنوشت خودرو و نساجی دچار شود

امین ابراهیمی گفت: ما هم اکنون در برهه ای از زمان قرار داریم که اگر تصمیم درستی در رابطه با صنعت فولاد گرفته نشود آینده ای همچون صنعت نساجی، خودرو، و صنعت انرژی پیش روی ما خواهد بود.

وی با تشکر از برگزارکنندگان همایش توضیح داد که تاب آوری ویژگی بسیار مهمی است که سازمان ها برای بقا و تداوم کسب و کارشان باید به آن مجهز باشند . چهارچوب های هدف تاب آوری؛ فناوری اطلاعات، نیروی انسانی، مدیریت حیاتی، امنیت اطلاعات، تداوم کسب و کار، قانون و ممیزی ، رفتار سازمانی و ... است.

وی افزود: بحث تاب آوری مخصوص ایران نیست و یک بحث جهانی است. برخی از متغیرهای جهانی که بر آینده فولاد اثرگذار خواهند بود شامل، کاهش تقاضای جهانی فولاد و تشدید روند کربن زدایی در جهان و تداوم اختلالات در زنجیره تامین است و در تمام جهان وجود دارد. در خصوص شکاف جهانی ظرفیت و تولید جهانی و کاهش ضریب بهره برداری، تاثیراتی که کاهش تقاضا علی رغم کاهش تولید و صادرات در چین بر بازارهای جهانی داشته است ای موارد را موجب شده است. از سال 2008 که بحران صنعت فولاد اتفاق افتاد ما افزایش شدیدی در شکاف بین ظرفیت و تولید اتفاق افتاده است که کاهش مصرف فولاد را در سال های گذشته در پی داشته است. در حال حاضر ظرفیت تولید ما بسیار بیشتر از تولید ماست که در سال های آینده قطعا بهبود خواهد یافت.

امین ابراهیمی ادامه داد: همچنین کاهش تقاضا برای محصولات فولادی در سال 2022 ناشی از کاهش واردات در بازار چین بوده است. نکته بعد روند تشدید کربن زدایی در جهان است که موجب پیشی گرفتن تقاضا برای تولید سبز بر میزان عرضه آن است و میزان صادرات از مناطق برخوردار به سایر مناطق را موجب شده است.این افزایش تقاضا برای فولاد سبز از 15 میلیون تن در سال 2022 به 200 میلیون تن در سال 2023 صورت گرفته است. همچنین افزایش نظارت اروپا بر مناطق تولیدکننده آهن اسفنجی را شاهد بوده ایم. هزینه تولید فولاد تا سال 2025 چیزی حدود 200 تا 250 دلار افزایش در بهای تمام شده خواهد بود . اینن عدد بین سال های 2025 تا 2030 به حدود 350 تا 500 دلار نزدیک خواهد شد. نیاز به برق بیشتری برای تولید فولاد سبز خواهیم داشت که افزایش هزینه های سرمایه ای شرکت ها ناشی از گذار به صنعت فولاد سبز اتفاق خواهد افتاد.

افزایش تقاضا برای انرژی های تجدید پذیر و نیاز به 40 تن فولاد برای هر مگاوات برق نیروگاه خورشیدی و 150 تن فولاد برای هر مگاوات نیروگاه برق بادی اتفاق خواهد افتاد. میزان افزایش هزینه سرمایه شرکت های فولادی را اگر با دقت بنگریم به این نتیجه می رسیم که هزینه های فراوانی در پیش روی ما قرار خواهد گرفت. تکنولوژی جدید یکی از مباحثی است که آینده صنعت فولاد را در کشور ما به خطر می اندازد و رفتن به سمت تکنولوژی و نوآوری های جدید یکی از شاخص های تاب آوری است که باید بسیار به آن پرداخته شود.

مدیر عامل فولاد خوزستان؛ قیمت بالای مواد اولیه نسبت به محصول، کمبود گاز ارزان قیمت، جنگ اوکراین و روسیه، تحریم های روسیه دیگر مسائل مقابل روی صنعت فولاد دانست و گفت: در حالی که سبد نهاده های مواد خام مورد نیاز برای تولید فولاد تا 17 درصد بالاتر از میانگین تاریخی آن بوده است؛ علی رغم افزایش شدید هزینه ها، درآمدها نیز به شدت کاهش پیدا کرده است. تمام این موارد در شرایط اتفاق می افتد که جنگ اوکراین و روسیه عملا صادرات این دو کشور را متوقف کرده است و باید به این بیاندیشیم که اگر این دو کشور همچنان در بازار حضور داشتند چه تنش های بیشتری ممکن بود برای بازارهای جهانی صنعت فولاد اتفاق بیافتد. در رابطه با وضعیت گاز و برق نیز باید توجه داشت که 22 درصد از مصرف گاز مربوط به صنایع و تنها 5 درصد از آن مربوط به صنعت فولاد است و رشد درآمدی بالای شرکت های فولادی در بورس و فرابورس باید مورد توجه قرار گیرد.

در پایان وی افزود: راهکار گذر از تمامی مشکلات موجود بر سر راه صنعت فولاد، توجه دولت ها به و وزارتخانه ها به نظرات واحدهای خصوصی و انجمن ها دانست.

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار