ارتقای راندمان فولاد مبارکه با اجرای پروژه‌هایی در حوزه پسماند

شرکت فولاد مبارکه با اجرای پروژه‌هایی در حوزه پسماند به دنبال ارتقای راندمان تولیدی خود است.

شناسه خبر: 176124
ارتقای راندمان فولاد مبارکه با اجرای پروژه‌هایی در حوزه پسماند

شرکت فولاد مبارکه در راستای تحقق رشد بهره وری به دنبال کاهش پسماندها است که این موضوع می تواند گامی در کاهش آلایندگی های ناشی از تولید فولاد یا حتی دسترسی به تولید فولاد سبز باشد.

یکی از اصلی ترین تمرکزهای مبارکه برای کاهش پسماندها در حوزه تکنولوژی و فناوری های روز است. درواقع به هر میزان تکنولوژی های روز در این مجموعه در خطوط تولید به کار گرفته شود فولاد مبارکه می تواند میزان تولید پسماند خود را کاهش دهد. 

اما اقدام مهم دیگر در این زمینه بازیافت پسماندهای تولیدی در حوزه های مختلف است که می تواند به تولید مجدد برخی مواد و حتی فروش و درآمدزایی آنها منجر شود. 

در این زمینه در چند سال اخیر فولاد مبارکه با تکیه بر تکنولوژی های جدید که بخشی از آن به واسطه همکاری با شرکت های دانش بنیان و حتی ایجاد شرکت هایی در زیر مجموعه  فولاد مبارکه محقق شده است و با عث شده تا این مجموعه در حوزه بازیافت پسماند ها به دستاوردهای خوبی برسد. از سویی دیگر این اقدمات باعث شده تا فولاد مبارکه  در این حوزه شایسته دریافت جاییزه امسال انجمن فولاد باشد که به دلیل شرایط موجود این اتفاق محقق نشد.

اما از دلایلی که باعث شد تا فولاد مبارکه در این زمینه خوش بدرخشد بحث اولویت بودن موضوع محیط زیست و مدیریت پسماند بود. درواقع با توجه به مهم بودن حفظ محیط زیست در دستیابی به توسعه پایدار این موضوع می تواند بسیار حائز اهمیت باشد و پروژه های آن در دستور کار قرار بگیرد.

اقدامات استراتژیک و موثری در تمام حوزه‌‌‌های محیط ‌‌‌زیست (هوا، آب، منابع و انرژی، پسماند، تنوع زیستی) تعریف و بالغ ‌‌‌بر یک میلیارد دلار در این زمینه سرمایه ‌گذاری‌‌‌ کرده است. در حوزه پسماندها، از جمله پسماندهای پلاستیکی، سعی کرده است در مرحله اول تا حد امکان استفاده از مواد پلاستیکی را کاهش دهد و در صورت تولید پسماندهای پلاستیکی، آن را به ‌‌‌درستی تفکیک و بازیافت کند تا برای کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. فولاد مبارکه پسماندهای خود را در چرخه حیات آن ارزیابی و با رویکرد اقتصاد چرخشی مدیریت می‌ کند. اما همانطور که اشاره شد بخشی از این اقدامات منجر به تولید محصولات جدید در مرحله بازیافت شده است.

همچنین در این زمینه پروژه بازیابی لجن کلاریفایرها و پودرهای اکسیدی که پروژه اقتصاد چرخشی محسوب می شود و نتیجه آن می تواند بازگشت ضایعات به تولید باشد، امروز با سرمایه گذاری 190 میلیارد تومانی در حال اجر است. اجرای چنین پروژه هایی بر راندمان فولاد مبارکه نیز اثر داشته منجر به بالا رفتن بهره وری می شود. 

نکته مهم در اقدامات و سرمایه گذاری های فولاد مبارکه خلق ارزش افزوده بالاتر است که به واسطه کاهش آلایندگی های زیست محیطی خلق می شود. درواقع نمی توان گفت این مجموعه تنها به دنبال تولید فولاد و افزایش فروش است، بلکه توسعه پایدار و تولید سبز از اصلی ترین موضوعاتی است که این مجموعه آن را دنبال می کند و می تواند آن را پرچم دار این تحول در صنعت فولاد کند. 

با چنین اقداماتی بی شک با رفع تحریم ها می توان شاهد نقش آفرینی بیشتر فولاد مبارکه در حوزه ارزآوری غیرنفتی بود. درواقع این مجموعه ریل گذاری های خود را در این زمینه ایجاد تا بتواند در فرصت مناسب از آن بهره برداری کرده و بر حجم تجارت خود بیفزاد. 

نگاه بلند مدت در فولاد مبارکه یکی از مهمترین دلایلی است که باعث شده تا چنین اقداماتی در این مجموعه شکل بگیرد و در نهایت در کنار توسعه واحد منجر به توسعه اقتصادی در بعد ملی خود شود. 

باید به این نکته اشاره داشت که اقدامات مبارکه در حوزه پسماند و همچنین  اجرای پروژه های این چنین  از بعد اشتغالزایی نیز اثرات مثبتی به همراه دارد که می تواند نقش آفرینی آن در حوزه اجتماعی را افزایش دهد. 

ارسال نظر