
عبور از دوبرنامه توسعه ای و درجا زدن روش ساخت صنعتی در کشور
گروه امورزیربنایی: براساس آمارهای اعلام شده ، تا چندی پیش در ترکیه حدود 40 درصد از ساخت و سازها با روش صنعتی سازی انجام شده است این در حالی است که روش ساخت صنعتی حدود 50 سال پیش وارد ایران شد و 40 سال قبل مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن کشور با هدف توسعه صنعتی ساختمان بنا نهاده شد.
قرار بود سهم ناچیز صنعتی سازی ساختمان در ایران تا پایان برنامه چهارم توسعه به 20 درصد برسد اما آنچه آمارها ثبت کردند، نشانگر رسیدن این رقم به 3 درصد بود پس از آن مسوولان امر اعلام کردند در اجرای برنامه پنجم توسعه، ساخت و ساز صنعتی از 3 درصد به 20 درصد افزایش می یابد.اما طبق آخرین اظهارات یک مقام مسوول در وزارت راه وشهرسازی این سهم در بهترین حالت به نزدیکی های عدد 10 هم نرسیده است.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن روز سه شنبه در جمع خبرنگاران از علل نرسیدن به اهداف برنامه سخن گفت واعلام کرد: سیستمهای صنعتیسازی در کشور متعلق به بلوک شرق و منسوخ شده است.
سیدمحمد پژمان افزود: صنعتی سازی مسکن فعلا در کشور بسیار ضعیف است و اعداد و ارقامی که در این رابطه قبلا اعلام شده مربوط به مسکن مهر است.
وی تصریح کرد: ضمن اینکه ساخت و سازهای موجود را هم نمی توان صنعتی سازی دانست، اضافه کرد: به عنوان مثال استراکچر از قالبهای تونلی استفاده شده که صنعتی سازی نیست بلکه مقدمهای برای ساخت صنعتی مسکن است.
پژمان با بیان اینکه کارهای پیش ساخته مسکن سیستمهای خیلی قدیمی هستند گفت: این سیستمهای مربوط به بلوک شرق بوده و کاملا منسوخ شده است و نباید یکجا قطعات تولید شود و آن را با هزینههای زیادی به جای دیگر انتقال دهیم.
وی با بیان اینکه به دنبال جمع کردن این کارخانهها هستیم گفت: خدمات و امکانات دولتی در بخش صنعت مسکن به کسانی تعلق میگیرد که واقعا صنعتی سازی مسکن را انجام دهند.
پژمان اعلام کرد: با تامین زمین و سفارش ساخت و همچنین تضمین خرید از تولید کنندگان سیستمهای نوین صنعتیسازی مسکن در کشور حمایت میکنیم.
دولت به افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر اصرار دارد
معاون وزارت راه و شهرسازی همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان اینکه دولت به افزایش سقف تسهیلات واحدهای مسکن مهر نیمهتمام اصرار دارد گفت: به دنبال این هستیم تا در هر سال 50درصد قیمت تمام شده مسکن را از منابع مالی دولت تامین کنیم.
پژمان با اشاره به در طرح جامع مسکن برآوردهای جدید در رابطه با نیاز کشور به مسکن انجام شده است، اظهار کرد: پروژههای نیمهتمام مسکن مهر دارای مشکلاتی در بحث خدمات زیربنایی و روبنایی است. قرار بوده نیمی از منابع مالی مورد نیاز آماده سازی واحدهای مسکن مهر را مردم و نیمی دیگر را دولت تامین کند.
وی ادامه داد: براین اساس در خیلی از پروژههای مسکن مهر با هزینههای کم انجام شده است اما در برخی جاها که جانمایی نامناسب واحد مسکن مهر را داشتهایم هزینهها افزایش یافته و کارها با مبالغ قبلی به سرانجام نمی رسد.
800 هزار مسکن نیمهتمام در کشور وجود دارد
مدیر عامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به اینکه حدود 800 هزار مسکن نیمهتمام در کشور داریم که به بهرهبرداری نرسیده است افزود: به دنبال حل مشکلات نیمهتمام مسکن مهر هستیم از سوی دیگر برنامه داریم با تاسیس صندوقهای زمین و ساختمان به بخش مسکن تحرک بدهیم.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه