شنبه 08 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 138426 19:06 1400/01/30
چالش آمارهای متناقض در حوزه مسکن

چالش آمارهای متناقض در حوزه مسکن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
چالش آمارهای متناقض در حوزه مسکن

چالش آمارهای متناقض در حوزه مسکن

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

فریده خدادادی-سالیان متمادی است که قیمت مسکن با مسایلی همانند حباب، نوسانات قیمتی، مافیا و... گره خورده و به یک کلاف درهم پیچیده تبدیل شده است و دراین آشفته‎بازار نیز آمارمتناقض در حوزه مسکن خود قوزبالا قوز شده است.

به گزارش جهان اقتصاد؛ متاسفانه در کشور آمار مربوط به حوزه مسکن توسط نهادهای مختلف از جمله مرکز آمار، بانک مرکزی، اتحادیه مشاورین املاک و وزارت راه وشهرسازی تهیه می‎شود و کارشناسان و برنامه ریزان این حوزه را با نوعی چالش و سردرگمی مواجه ساخته است و فعالین این حوزه نمی دانند که بالاخره باید به کدام مرجع رسمی استناد کنند.

جالب‌تر این که اخیرا وزیرراه وشهرسازی بیان کرده است: ملاک ما برای بررسی وضعیت بازار مسکن آمار واقعی است که از کد رهگیری اخذ می شود و ما در سال گذشته هم اولین آمار قیمتی مسکن در کشور را منتشر کرده ایم و طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این آمار به صورت فصلی منتشر می شود.

وی تاکید کرده بود: آمار بانک مرکزی و افزایش ۶ درصدی را قبول ندارم چرا که این آمارمربوط به تنها چند منطقه است و ارائه این آمار در بازار التهاب ایجاد می کند.

با وجود این شرایط هرسال متقاضیان مسکن چشم انتظار قیمت مسکن هستند و با این تناقض‎های آماری معلوم نیست که چه آینده ای در انتظار بازار مسکن است و تاکنون جز اظهار نگرانی برای مردم چیزی باقی نمانده است و در آخر فقط یک پرسش بی‎جواب می‌ماند. آمار واقعی مسکن کجاست؟

خبرنگارجهان اقتصاد در ادامه بررسی این موضوع با فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان کشور به گفت‌وگو پرداخته است که در ادامه می‌خوانید.

دبیرکانون سراسری انبوه سازان کشور بیان کرد: امیدواریم طرح جامع مسکن که قراراست توسط وزارت راه وشهرسازی پیاده و تدوین شود، هر چه سریع ترعملیاتی شود.

 پورحاجت بیان کرد: مسیر برنامه‌ریزی در حوزه مسکن با توجه به داده‎های اطلاعاتی مختلف از سراسر کشور در طرح جامع مسکن لحاظ می‎شود اما به نظرمی‎رسد به اقدامات بیشتری در این حوزه نیازاست .

وی افزود: از سوی دیگر جامعه ای که قراراست این طرح را آماده سازند، باید در آینده مورد تایید قرار گیرند. در سال‎های 95-94  این طرح مجدد مطرح شد اما وزیر و دولت فعلی به آن طرح جامع اعتقادی نداشتند یا به طورصد درصد برای بررسی آن ورود نکردند.

دبیرکانون سراسری انبوه سازان کشور تصریح کرد: اساس نوشتن طرح جامع مسکن برمبنای برنامه‎ریزی وسیاست‌گذاری در این حوزه است حال اگر طرح جامعی نوشته شود و به آن عمل نشود، به نظر می‎رسد، تلاش بیهوده‌ای در حوزه مسکن و شهرسازی انجام شده است.

** لزوم بیان مسایل مهم در طرح جامع مسکن

پورحاجت بیان کرد: امیدواریم بدیهیات حوزه مسکن، واقعیت‎های این بازار، کمبودها، نیازها، فراز و فرودهای حوزه ساخت و ساز و شهرسازی در طرح جامع مسکن بیان شود تا براساس این طرح یک الگوی مناسب برای‎ توسعه‎ی شهری، ساخت وساز و شهرسازی داشته باشیم.

به گفته وی، شرط موفقیت چنین طرحهایی این است که هنگام مطرح شدن طرحی مانند طرح جامع مسکن تمامی دولت‎ها نسبت به اجرای آن مقید باشند.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشوربا اشاره به اعلام آمار ماهانه بازارمسکن توسط مرکز آمار ایران عنوان کرد: اخیرا این آمار از سوی وزارت راه و شهرسازی مورد تایید قرار نگرفته است که یک نقد و ایراد اساسی نسبت به این موضوع به وزیر راه وارد است حال باید گفت پس چه آماری مورد پذیرش وی است؟ برای یک وزارتخانه، بسیار بد است که این آمار را قبول ندارد مگر مرکز آمار متعلق به همین دولت نیست!

به گفته پورحاجت، بخشی ‎از طرح جامع مسکن نیز بر مبنای مطالعات آماری است و باید نیازسنجی‎ها وامکان‌سنجی‎های لازم در این طرح صورت پذیرد و مشخص نیست که درآینده آیا این طرح را می‎پذیرند یا نه؟

وی عنوان کرد: هنگام نوشتن طرح جامع به عنوان یک مرجع قابل استناد در کشورباید از نظرتمامی کارشناسان و صاحب نظران اقتصاد مسکن کشوراستفاده کرد و آمار و مستندات، آمار قابل اتکایی باشد و می تواند این طرح جامع به توسعه حوزه شهری و صنعت ساختمانی کمک کند.

** آمارهای حوزه مسکن سیاسی شده است

 پورحاجت افزود: به عقیده‎ی من موضوع آمارهای حوزه مسکن به یک مساله سیاسی تبدیل شده است.

وی بیان کرد: مرکزآمارایران به عنوان بالاترین مرجع در حوزه‌ی آماری کشور شناخته می‎شود و هر آمار ارایه شده توسط این مرکز رسمی علی رغم فراز و فرودهای این حوزه باید به عنوان یک مبنا مورد تایید قرار گیرد.

دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشورگفت: شاید داده ها و شاخص هایی که مرکز آمار ایران استفاده می‎کند ازایراداتی برخوردار باشد اما باید بپذیریم یک مرکز کاملا تخصصی است و آمار و اطلاعاتی که ارایه می‎دهد، برگرفته از اطلاعات و خروجی‎هایی از مولفه‎های مختلف اقتصادی است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |