شنبه 08 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 170864 08:13 1400/11/09
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران صنایع چای در گیلان

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران صنایع چای در گیلان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران صنایع چای در گیلان

وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: اعطای تسهیلات به سرمایه گذاران صنایع چای در گیلان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر ساداتی نژاد در سفر یکروزه هیات دولت به استان گیلان، به عنوان نماینده رئیس جمهور در نشست شورای اداری شهرستان املش، گفت: املش رتبه اول چای کشور، رتبه دوم تولید فندق و مرکبات در استان را دارد و با وجود این ظرفیت های کشاورزی و جذابیت های گردشگری این شهرستان نباید ۱۰ درصد بیکاری هم در این شهرستان وجود داشته باشد.

وی افزود: در بازدید از سد انحرافی نیمه تمام که ۵۰۰ هکتار اراضی اطراف شامل ۵ روستا را می توانست آبرسانی کند، از محل مصوبه این سفر این طرح را تکمیل خواهیم کرد.

ساداتی نژاد در خصوص رفع مشکلات منابع طبیعی و رفع تداخلات اراضی کشاورزی اظهار داشت: یکی از مشکلات کشاورزان و روستاییان، تداخلات اراضی کشاورزی با اراضی ملی است و تنها راه رفع این مشکل صدور سند برای اراضی کشاورزی است که به زودی کارگروهی برای رفع این مشکل با حضور مسئولان برگزار خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود مشکلات بحث تنفس جنگل در برنامه ششم و با بیان این که اعتبار لازم برای یگان حفاظت از جنگل در این سفر دیده شده است، گفت: در برنامه هفتم توسعه توسط کارشناسان حوزه جنگل کشور در دانشگاه ها از جمله دانشگاه گیلان، مازندران و گلستان که حوزه های اصلی میراث جنگل هستند، بررسی های علمی صورت گرفته و بحث تنفس جنگل را به صورت علمی پیش خواهیم برد.

وی تغییر کاربری اراضی را یکی از مشکلات مهم بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: اگر از اراضی کشاورزی به خوبی حفاظت نکنیم، در آینده زمین کشاورزی وجود نخواهد داشت و باید محصولات کشاورزی را وارد کنیم.

این مسئول با تاکید بر حمایت از صنعت کشاورزی ادامه داد: باید به صنایع تبدیلی و فرآوری کشاورزی و بسته بندی که جزو بدنه کشاورزی است کمک کنیم اما در خصوص تغییر کاربری های مرسوم که امنیت غذایی کشور را به خطر می اندازد، باید مراقب باشیم.

ساداتی نژاد با بیان این که در صنایع چای مشکل تسهیلات نداریم، گفت: از افرادی که در نوسازی و راه‌اندازی این صنعت مشغولند برای تامین و اختصاص تسهیلات با کمک بانک کشاورزی حمایت می کنیم تا کارخانه های تعطیل مجددا فعال شوند. در خصوص سایر صنایع نیز همچنین کمک های لازم صورت می گیرد.

وی در خصوص قیمت‌گذاری برگ سبز چای گفت: قیمت گذاری برگ سبز چای در شورای قیمت گذاری وزارت جهاد کشاورزی انجام می شود. در این شورا برای اولین بار بعد از ۴۰ سال، سه کشاورز، سه تشکل کشاورزی و سه نفر از دولت حضور دارند که نشانگر یک تفکر نو در بخش کشاورزی است.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که در سال های اخیر ۷۰۰ میلیارد دلار در بنگاه‌های صنعتی در بخش خدمات هزینه شده است، گفت: متاسفانه به کشاورزی به عنوان یک صنعت نگاه نشده و حق کشاورزی در حوزه سرمایه گذاری داده نشده است. امروزه در گیلان دچار فقر صنایع تبدیلی هستیم و مواد غذایی را همچون نفت، خام تولید و صادر می‌کنیم و بنابراین کشاورز ما از ارزش افزوده کار خود بهره مند نیست.

این مقام مسئول با بیان این که نگاه جدیدی در بخش کشاورزی کشور حاکم است، اظهار داشت: از ۶ بهمن ماه ۱۳۴۲ که اصلاحات اراضی در انقلاب سفید اتفاق افتاد، خرد شدن اراضی کشاورزی، جدا شدن آب و بازار از بخش کشاورزی، توسعه شهرنشینی و تخلیه روستاها و ملی شدن جنگل و مرتع، باعث ایجاد ضعف در بخش کشاورزی شد.

وی با بیان این که امروز وزارت جهاد کشاورزی متولی کل زنجیره کشاورزی از تولید تا مصرف است، ادامه داد: بعد از ۶۰ سال در دولت سیزدهم، تجارت بازار کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شد و این امر یعنی قدرت حوزه کشاورزی با نگاه جدید است.

ساداتی نژاد در خصوص صندوق توسعه و حمایت از صنعت چای نیز گفت: از محل فروش اموال مازاد در بودجه ۱۴۰۱، ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار دیده شده و صندوق های حمایت از جمله چای را از همان محل حمایت خواهیم کرد.

وی اظهار امیدواری کرد: سال آینده سال خوبی برای حمایت از صندوق های حمایت از سرمایه گذاری از بخش کشاورزی در کشور باشد و اموال مازاد هر منطقه در همان منطقه هزینه خواهد شد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که یکهزار و ۶۳۰ میلیارد تومان در این سفر مصوبه برای کشاورزی داشته‌ایم و امشب مصوب خواهد شد، گفت: در طرح بزرگ خودکفایی برنج در دولت سیزدهم، در استان‌های شمالی کشور یک میلیون تن تولید برنج در کشور از طریق قرارگاه سازندگی افزایش می‌یابد که تقریبا ۹۰ هزار میلیارد تومان این طرح بودجه لازم دارد که از محل تهاتر نفت انجام می گیرد و در این سفر ۷۰۰ میلیارد تومان برای این امر در نظر گرفته شده است.

به گفته وی، در بحث استخر ذخیره آب، شبکه‌های آبیاری، زهکشی، آب بندانها، آبیاری قطره ای تحت فشار و ایستگاه های پمپاژ  ۵۲۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

این مسئول ادامه داد: در بحث جوانسازی باغات چای و بازسازی و به زراعی و باغات مرکبات در مجموع ۱۲۵ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده، همچنین در بحث کیوی و فندق به دلیل اهمیت مرکز تحقیقات در منطقه با ۱۰ میلیارد تومان اعتبار اولیه ایجاد خواهد شد.

ساداتی نژاد در خصوص قرنطینه و مشکلات مربوط صادرات محصولات از طریق این استان گفت: برای مبارزه با بیماری‌ها و آفات همچون مگس مدیترانه‌ای ۱۷ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.

وی با بیان این که برای تجهیز مزارع پرورش ماهی ۵۰ میلیارد تومان در این سفر اعتبار مد نظر است، افزود: در بحث جنگل برای صیانت و یگان حفاظت از آن ۴۰ میلیارد تومان اعتبار، برای زیرساخت های شهرک های کشاورزی ۴۰ میلیارد تومان و برای آبخیزداری و حفظ آب و خاک و جلوگیری از سیلاب نیز ۴۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: نگاه ما به استان گیلان ویژه است و امیدواریم بتوانیم وظیفه خود را در قبال کشاورزان که هم ضامن امنیت غذایی کشور و هم تولید کننده اقتدار قدرت غذایی برای کشور هستند، به درستی انجام دهیم و بتوانیم شرایط امن و مطلوبی را در حوزه سفره مردم که دغدغه رئیس جمهور است، ایجاد کنیم.

ساداتی نژاد که در جریان سایر مشکلات شهرستان املش قرار گرفت، تاکید کرد: این موضوعات شامل بحث مسکن مهر، بحث مربوط به جاده ها و پل ها و جاده های مواصلاتی، بهداشت و نبود پزشک، بحث کمربندی و آب شرب املش و تکمیل سد پلرود و پسماند و لایروبی رودخانه ها در محضر رئیس جمهور عنوان و به آنها پرداخته خواهد شد.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |