جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 109683 18:40 1399/06/02
ظهور پدیده «خرید تلفنی» سیم‌کارت با قیمت‌های بالا

ظهور پدیده «خرید تلفنی» سیم‌کارت با قیمت‌های بالا

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
ظهور پدیده «خرید تلفنی» سیم‌کارت با قیمت‌های بالا

ظهور پدیده «خرید تلفنی» سیم‌کارت با قیمت‌های بالا

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

ضریب نفوذ تلفن همراه در ایران به ۱۴۲ درصد رسید

گروه امور زیربنایی-براساس آخرین آمار رگولاتوری، تا پایان سال ۹۸ بیش از ۱۱۸ میلیون سیم‌کارت در کشور فعال بوده و ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور به ۱۴۲ درصد رسیده است. همچنین میزان مکالمه مردم با موبایل تا پایان سه ماهه‌ چهارم سال ۱۳۹۸ به بیش از هشت میلیارد و ۲۳۸ میلیون دقیقه می‌رسد.

همراه اول بیشترین خطوط فعال در کشور را دارد که تعداد آن به ۶۲ میلیون و ۷۲۳ هزار و ۲۷۷ عدد می‌رسد و پس از آن ایرانسل با داشتن ۵۱ میلیون و ۲۸۴ هزار و ۵۱۵ خط فعال در رتبه دوم قرار دارد. در نهایت رایتل نیز با داشتن ۴ میلیون و ۲ هزار و ۷۶۰ خط فعال رتبه سوم را در میان اپراتورها از حیث داشتن مشترک دارد.

همراه اول حدود ۱۹ میلیون و ۴۰ هزار خط فعال دائمی دارد و ۴۳ میلیون و ۶۸۲ هزار و ۶۱۵ خط اعتباری در این اپراتور مشغول به کار است. تفاوت میان درصد خطوط ثابت و اعتباری در ایرانسل اما بیشتر است و حدود ۴۸ میلیون و ۴۵۵ هزار و ۶۴۳ سیم کارت در این اپراتور جزو خطوط اعتباری هستند و ۲ میلیون و ۸۲۸ هزار و ۸۷۲ مورد خط دائمی هستند. رایتل نیز خطوط فعال اعتباری بیشتری دارد و ۳ میلیون و ۹۰۲ هزار و ۵۸۸ خط اعتباری در این شبکه فعال هستند و تنها ۱۰۰ هزار و ۱۷۲ خط دائمی در این شبکه وجود دارد.

**مقایسه گزارش دوره پیش رگولاتوری و این دوره

به نظر می‌رسد توسعه شبکه اینترنت همراه و وجود اپلیکیشن‌هایی که راه‌های ارتباطی میان کاربران را تسهیل می‌بخشد چندان در کاهش مدت زمان مکالمات تاثیری نداشته و مردم ایران بیش از ۸ میلیارد دقیقه با یکدیگر صحبت کرده‌اند.

اپراتور همراه اول در مجموع چهار میلیارد و ۳۲۲ میلیون و ۶۲۹ دقیقه مکالمه‌ خروجی به سایر اپراتورهای همراه و بیش از سه میلیارد و ۵۸۱ میلیون و ۲۵۶ هزار دقیقه مکالمه‌ ورودی از سایر اپراتورهای همراه داشته است. همچنین ترافیک درون‌شبکه این اپراتور، بیش از ۲۸ میلیارد و ۶۸۹ میلیون و ۸۶ هزار دقیقه بوده است. میزان مکالمات ورودی و خروجی اپراتور همراه اول به تفکیک در جدول زیر آمده است.

ایرانسل نیز در مجموع سه میلیارد و ۵۴۵ میلیون و ۷۵ دقیقه مکالمه‌ خروجی به سایر اپراتورهای همراه و بیش از چهار میلیارد و ۲۳۷ میلیون و ۸۸۲ هزار دقیقه مکالمه‌ ورودی از سایر اپراتورهای همراه داشته است. همچنین ترافیک درون‌شبکه این اپراتور، بیش از ۱۱ میلیارد و ۹۹۱ میلیون و ۵۶۱ هزار دقیقه بوده است. میزان مکالمات ورودی و خروجی اپراتور ایرانسل به تفکیک در جدول زیر آمده است.

رایتل هم در مجموع بیش از ۳۲۱ میلیون و ۳۸۷ هزار دقیقه مکالمه‌ خروجی به سایر اپراتورهای همراه و بیش از ۴۱۹ میلیون و ۲۰۲ هزار دقیقه مکالمه‌ ورودی از سایر اپراتورهای همراه داشته است. همچنین ترافیک درون‌شبکه این اپراتور، بیش از ۲۱۷ میلیون و ۱۷۲ هزار دقیقه بوده است. میزان مکالمات ورودی و خروجی اپراتور رایتل به تفکیک در جدول زیر آمده است.

عرضه و تقاضا یکی از مفاهیم اصلی علم اقتصاد است، بر این اساس، هر چه در مورد یک کالا عرضه بیشتر و تقاضا کمتر باشد، قیمت آن کالا ارزان تر و هر چه تقاضا بیشتر و عرضه کمتر باشد، قیمت آن کالا گران تر خواهد بود.

با این پیش فرض، باید گفت که در بازار سیم کارت که بر اساس گزارش ها، تعداد آن بیش از جمعیت کشور اعلام شده است، و به عبارتی عرضه بیش از تقاضا است، نباید شاهد قیمت های چندمیلیونی بود.

این در حالی است که نه تنها رقابت بر سر برخی از سیم کارت های کد یک و دیگر کدها زیاد است، بلکه سیم کارت کد یکی که رند هم نیست، به قیمت 80 میلیون تومان در بازار عرضه شده است.

از سوی دیگر، برخی از شاهدان عینی از پدیده خرید و فروش تلفنی سیم کارت خبر داده اند. یکی از این شاهدان گفت: در سه زمان مختلف، سه نفر با من تماس گرفتند و پیشنهاد خرید سیم کارتم به قیمت 11، 13 و 18 میلیون تومان را دادند.

شاهد دیگری با بیان اینکه سیم کارت من کد یک است اما رند نیست، گفت: چند روز پیش با من تماس گرفتند و پیشنهاد قیمت 80 میلیون تومان را دادند.

در این میان اما سوالی که پیش می آید این است که این افراد چه کسانی هستند و چرا قیمت ها را تا این حد بالا می برند؟ آیا چشم و هم چشمی تا خرید سیم کارت هم راه پیدا کرده است یا این پدیده، دلیل یا دلایل دیگری دارد؟



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |