جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 144650 19:20 1400/03/23
سکان نفت 80 دلاری در دستان کرونا

سکان نفت 80 دلاری در دستان کرونا

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
سکان نفت 80 دلاری در دستان کرونا

سکان نفت 80 دلاری در دستان کرونا

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در روزهای اخیر بانک سرمایه گذاری آمریکایی گلدمن ساکس پیش‌بینی کرد روند صعودی جاری بازار نفت ادامه پیدا خواهد کرد و نفت برنت تابستان امسال به ۸۰ دلار در هر بشکه صعود می کند؛ این بانک سرشناس اعلام کرد افزایش نرخ واکسیناسیون به رفت و آمد بیشتر در آمریکا و اروپا منجر شده است به طوری که تقاضای جهانی برای نفت ماه میلادی گذشته ۱.۵ میلیون بشکه در روز رشد کرد و به ۹۶.۵ میلیون بشکه در روز رسید.

به گزارش خبرنگار جهان‌اقتصاد، گفتنی است که همچنین گمانه‌زنی‌ها برای مذاکرات ایران و آمریکا از منظر تحلیل‌گران به دور نمانده است و یکی دیگر از عناصر مهم و تعیین‌کننده در بازار نفت برای افزایش و کاهش قیمت به‌شمار می‌رود، ایران و قدرت‌های جهانی از ماه آوریل در حال مذاکره برای احیای توافق هستند و مقام اتحادیه اروپا که رهبر این گفت‌وگو است، بنابرگزارش منابع خبری اعلام کرد که اطمینان دارد توافق حاصل خواهد شد.

تحلیلگران نفتی معتقدند برای دستیابی به قیمت ۱۰۰دلار، در صورت عدم عرضه اضافی از سوی اوپک پلاس، میانگین تقاضا در سه ماهه سوم باید بالای ۱۰۲.۶میلیون بشکه در روز باشد و در سه ماهه چهارم به ۱۰۳.۶میلیون بشکه در روز برسد همچنین برخی دیگر از کارشناسان نفتی گفته اند افزایش بیش از حد انتظار تولید و صادرات ایران نیز یکی از عوامل اصلی محدودکننده صعود قیمت نفت به کانال ۱۰۰دلاری خواهد بود.

براساس گزارش منابع خبری و پیش‌بینی‌ها، تولید نفت خام و میعانات ایران از حدود ۲.۸میلیون بشکه در روز در سه ماهه نخست، به روزانه ۳.۲میلیون بشکه در ماه دسامبر افزایش یابد و در اوایل سال ۲۰۲۳ به ظرفیت کامل ۴.۲میلیون بشکه در روز برسد.

در همین زمینه، نرسی قربان، کارشناس حوزه انرژی، در گفتگو با خبرنگار جهان اقتصاد درباره قیمت نفت در آینده و پیش‌بینی‌های مختلف اظهار کرد: قیمت نفت در آینده مختلف است نفت 80 دلاری در صورتی محقق می‌شود که کرونا حل شده باشد و اقتصاد جهان به رشد قبلی بازگردد و در آن صورت امکان اینکه نفت تقاضای بیشتر پیدا کند و سرمایه‌گذاری در میادین نفتی بیشتر شود قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: میزان عرضه و تقاضا مهمترین مسئله‌ای است که باید دید تولید و توسعه میادین نفتی را تا چه میزان جلو برده و سرمایه‌گذاری در این حوزه چه میزان بوده است و تقاضا برای فرآورده‌های نفتی که در اثر رشد اقتصادی به وجود می‌آید هم باید بررسی شود که چگونه است.

وی افزود: در حال حاضر امکان اینکه پیش‌بینی دقیق بخواهد باشد وجود ندارد و باید دید که بیماری کرونا تا چه حد اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

وی تصریح کرد: باید دید بیماری کرونا تا کجا پیش می‌رود و از این به بعد ما شاهد رشد خواهیم بود یا باز مثل جهش کرونا در هند مسایل دیگری در پیش داریم، از سوی دیگر اگر تولید نفت و عرضه کم شود چاه‌های نفت سالیانه ۶ تا ۱۰ درصد کاهش تولید دارند، همانطور که در یکسال گذشته شاهد عرضه کم هستیم و نفت شیل هم به خاطر قیمت ها کاهش داشته است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |