جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 12570 13:37 1394/02/22
خاموشی‌ برق درایران 50 برابر استاندارد جهانی است

خاموشی‌ برق درایران 50 برابر استاندارد جهانی است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
خاموشی‌ برق درایران 50 برابر استاندارد جهانی است

خاموشی‌ برق درایران 50 برابر استاندارد جهانی است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گلایه های وزیر نیرو از ارزانی برق در ایران

گروه امورزیربنایی

بیست و سومین کنفرانس مهندسی برق درحالی روزسه شنبه به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف آغاز به کار کرد که محور اصلی سخنران اصلی این همایش به عنوان بالاترین مقام صنعت برق کشور نگرانی درباره ارزانی برق ایران بود.

با این حال اما حمید چیت چیان علاوه بر گلایه های تکراری درباره قیمت برق به موضوع مهم دیگری درباره وضعیت فعلی این صنعت هم پرداخت.

وزیر نیرو گفت: میزان خاموشی در شبکه، طبق استاندارد های جهانی در طول سال ۱۱ دقیقه است، در حالیکه در ایران به بیش از ۵۰۰ دقیقه می رسد.

البته حمید چیت چیان از افزایش پایداری و کیفیت شبکه برق ایران خبر داد و گفت: ایران دوازدهمین سال بدون خاموشی سراسری در شبکه برق کشور را پشت سر گذاشته اما باید اذعان کنم از فناوری و صنعت برق جهان عقب هستیم.

وی با بیان اینکه متوسط قیمت فروش برق در ایران تا ابتدای اسفندماه 93 معادل 492 ریال بود است و از ابتدای اسفندماه این رقم به 560 ریال رسیده است، افزود: بیش از 102 ریال از فروش هر کیلووات‌ساعت برق به سازمان هدفمندی یارانه‌ها پرداخت می‌شود ، بنابراین دریافتی بایت فروش هر کیلووات‌ساعت برق کمتر از 460 ریال یعنی 1.4 سنت است درحالی که در هیچ جای جهان برق را کمتر از پنج سنت نمی‌فروشند.

وی افزود: ساماندهی اقتصاد برق از مسائل اساسی محسوب می شود و چنانچه نسبت به این مهم بی توجهی صورت گیرد؛ مانع توسعه و سرمایه گذاری های جدید در صنعت برق خواهد شد.

وزیر نیرو با بیان «کاهش تلفات برق، احداث نیروگاه های جدید گازی، تولید توربین های گازی کلاس F، توجه به تولید پراکنده و توسعه انرژی های تجدید پذیر از اولویت های آینده صنعت برق است»، گفت: سال 2020 کشورهایی که انتشار کربن نیروگاه های آنها از حد تعیین شده بیشتر باشد، جریمه خواهند شد؛ بنابراین ضروری است به فکر استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و کاهش انتشار کربن باشیم.

این عضو کابینه دولت با اشاره به « میزان ظرفیت اسمی کشورمان 73 هزار مگاوات است»، اذعان داشت: برق به عنوان مهمترین زیرساخت توسعه اقتصادی کشور از مولفه های ارتقای کیفیت زندگی مردم است و همواره باید به اصول ضروری تأمین مطلوب برق توجه کنیم که یکی از این اصول، اصلاح ساختار اقتصادی این صنعت است.

وی ادامه داد: اکنون تجهیزات مورد نیاز پست های برق 400 کیلو ولت در داخل کشور تولید می شود و ایران به کشورهای ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان برق صادر می کند و با کشورهای ترکمنستان، ارمنستان و آذربایجان تبادل انرژی دارد.

چیت چیان با بیان «ایران یکی از هفت کشور جهان محسوب می شود که توانایی ساخت نیروگاه گازی دارد»، گفت: صنعت برق در حرکت به سوی تامین نیازهای مردم و خود اتکایی کشور تاکنون گام های اساسی برداشته و فرصت های قابل توجهی در صنعت برق کسب شده که با نگاهی به آینده باید توجه داشت که اقدامات آتی طولانی تر از راه های پیموده شده خواهد بود.

وزیر نیرو تصریح کرد: در برخی کشورها تلفات برق به کمتر از پنج درصد رسیده و این در حالی است که از سال گذشته تلفات شبکه توزیع ایران از 15 به 12.8 درصد کاهش یافته و تا پایان امسال به کمتر از 10 درصد خواهد رسید.

وی افزود: توربین های گازی تولید شده در جهان دارای بازدهی بالای 60 درصد است و آنچه در داخل کشور تولید می شود، دارای بازدهی 51 درصد است که برای کاهش این فاصله باید تلاش شود.

حمید چیت‌چیان همچنین از برق به‌عنوان مهم‌ترین زیرساخت توسعه کشور نام برد و با بیان آنکه تمام بخش‌ها نیازمند این زیرساخت هستند، افزود: تمام بخش‌های زیرساختی مانند آب، صنایع، نفت،‌ گاز، حمل‌ونقل و ... نیازمند برق هستند و برق نقش بسیار حساسی در زیرساخت‌های کشور و رفاه مردم ایفا می‌کند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی به هاب منطقه تبدیل شده است، افزود: ما در زمان حاضر به کشورهای ترکیه، عراق، پاکستان و افغانستان برق صادر می‌کنیم و از ترکمنستان برق وارد می‌کنیم و با آذربایجان و ارمنستان نیز تبادل انرژی داریم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |