جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 119537 19:13 1399/08/23
اوپک برای نفت ایران جا باز کند

اوپک برای نفت ایران جا باز کند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
اوپک برای نفت ایران جا باز کند

اوپک برای نفت ایران جا باز کند

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گلناز پرتوی مهر-در حال حاضر ورود ایران به بازهای جهانی یک انتخاب نیست بلکه الزام است زیرا نمی توان اقتصاد کشور را در این شرایط بدون نفت اداره کرد و اوپک و اوپک پلاس باید برای حضور ایران در بازار نفت جا باز کنند.

مرتضی بهروزی فر، کارشناس حوزه انرژی در گفتگو با خبرنگار جهان اقتصاد، ضمن بیان مطلب بالا اظهار کرد: بعضی افراد گمان می کنند به دلیل اینکه «جو بایدن» طرفدار محیط زیست است، تولید نفت و گاز شیل آمریکا کاهش پیدا خواهد کرد، ولی باید به این نکته توجه داشت که تولید داخلی نفت و گاز ایالات متحده آمریکا و اتکا به آن ها در تولید داخلی، عددی نیست که ارتباطی به حزب دموکرات و جمهوری خواه داشته باشد بلکه این مهم یک استراتژی بلند مدت ایالات متحده است که حداقلِ اتکا به منابع خارجی را کسب کند و به دنبال این است که بیشترین حجم تولید نفت و گاز داخلی را داشته باشد و به صادرکننده نفت و گاز تبدیل شود.

وی افزود: هرچند دمکرات ها براساس شعارهایی که می دهند، طرفدار محیط زیست هستند و مسلما با پیشنهاد توقف توسعه حوزه های نفتی و گازی در آلاسکا یا کاهش حداقلی از سوی آن ها مواجه خواهیم شد اما اگر توسعه ای نیز در کار باشد با ملاحظات بسیار شدید زیست محیطی همراه خواهد بود که آن هم افزایش هزینه ها را به دنبال خواهد داشت.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: با انتخاب بایدن قرار نیست بخشی از تولیدات آمریکا از بازار خارج شود، هرچند آمریکا عملا وارد کننده خالص است و صادر کننده نیست اما  بعضی انتظار دارند چند میلیون بشکه نفت از بازار آمریکا خارج شود و تولیدکنندگان دیگر جایگزین شوند.

بهروزی فر گفت:امیدواریم بایدن نسبت به ترامپ سیاست های منطقی تری را اتخاذ کند و گشایش های بهتری در خصوص تحریم‌ها علیه ایران اتفاق افتد‌ و انتظار داریم پس از مدت ها صادرات نفت ایران به ۱.۵ میلیون بشکه نفت افزایش پیدا کند و اجازه دهد اقتصاد ایران نفسی بکشد.

وی تصریح کرد: از طرفی بعضی، اظهار نگرانی می‌کنند که با اضافه شدن ۱.۵ میلیون بشکه نفت به صادرات نفت ایران، بازار جهانی دچار اغتشاش و جنگ قیمتی خواهد شد.

این کارشناس انرژی بیان کرد: در چند سال گذشته جایگاه ایران در بازارهای جهانی انرژی، توسط رقبایی همچون روسیه، امارات،عراق و عربستان گرفته شده است و این جایگاه را بین خود تقسیم کرده اند.

وی عنوان کرد: آمریکا تمایلی ندارد به واردات خارج از ایالات متحده به ویژه اوپک و کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عربستان وابسته باشد؛ البته ذکر این نکته را نباید از یاد برد که آمریکا بیشتر واردات نفت خود را درسال گذشته ازعربستان انجام داده بود، اما دولتمردان این کشور در باطن حتی دوست ندارند خود را به خلیج فارس متکی کنند زیرا واقفند که ماهیت کشورهای خلیج فارس خیلی قابل اعتماد نیست.

این کارشناس حوزه انرژی گفت: وضعیت اقتصادی کشورهای صادرکننده نفت به ویژه عربستان و روسیه خوب نیست و به هیچ عنوان تمایل ندارند نفت خود را به قیمت ارزان تر بفروشند، حتی اگر نفت ایران وارد بازار و باعث کاهش قیمت در کوتاه ترین مدت شود اوپک و اوپک پلاس گردهم می آیند و کاهش تولید خواهند داشت و ایران نیز بخشی از این کاهش تولید را خواهد پذیرفت.

بهروزی فردر پایان خاطرنشان کرد: فراموش نکنیم در حال حاضر حجم صادرات نفت ایران بسیار اندک و حدود ۵۰۰هزار بشکه است که با توجه به شرایط حاضر، همین رقم را نیز مجبور است با تخفیف بفروشد چراکه مدتهاست هزینه های دور زدن تحریم هم به کشور ما تحمیل شده است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |