جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 14272 15:46 1394/04/30
آغاز فصل جدیدی در تعاملات اقتصادی ایران و آلمان

آغاز فصل جدیدی در تعاملات اقتصادی ایران و آلمان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
آغاز فصل جدیدی در تعاملات اقتصادی ایران و آلمان

آغاز فصل جدیدی در تعاملات اقتصادی ایران و آلمان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

نایب رییس اتاق ایران و قائم مقام وزیر صنعت تشریح کردند:

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران به تشریح جزییات دیدار هیات اقتصادی آلمان با وزیر نفت پرداخت و از برگزاری پنجمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور بعد از 13 سال و همچنین سفر هیات اقتصادی از ایران به آلمان در پاییز امسال خبر داد.

پدرام سلطانی که در جلسه مشترک هیات آلمانی با وزیر نفت که روز گذشته - 29 تیر - برگزار شد حضور داشته است در گفت‌وگو با ایسنا درباره جزییات این دیدار گفت: هیات آلمانی اولین هیات اروپایی است که بعد از انجام توافق وارد ایران شده است و بعد از نزدیک به 13 سال است که یک وزیر آلمانی مجددا به ایران آمده، وزیری که البته قائم مقام صدراعظم آلمان است.

وی با بیان اینکه 12 شرکت شناخته شده آلمانی در جهان در ترکیب این هیات اقتصادی به ایران آمدند، ادامه داد: به اعتقاد من قصد فرستادن این هیات اقتصادی از سوی آلمان به ایران در وهله اول نشانگر این است که آن‌ها این آمادگی را دارند که در عالی‌ترین سطح، ارتباطات خود با ایران را بازسازی و افزایش دهند.

نایب رییس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به برخی محور‌های مورد مذاکره در این جلسه عنوان کرد: صحبت‌ها در این دیدار بیشتر حول علاقه‌مندی دو طرف برای تقویت همکاری‌ها و اعلام آمادگی برای افزایش سطح مناسبات اقتصادی بود، در این جلسه همچنین به مشکلات پیش رو برای افزایش همکاری‌ها اشاره شد که دو طرف با آگاهی از این مشکلات، قول پیگیری و رفع موانع را دادند. در این دیدار عموما شرکت‌های آلمانی به سابقه همکاری طولانی و مثبت خود با ایران اشاره کردند.

سلطانی همچنین از برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور خبر داد و گفت: در این جلسه توافق شد که به زودی پنجمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در ایران برگزار شود، پیش از این آخرین جلسه این کمیسیون در سال 2002 برگزار شده بود. از سوی دیگر بین اتاق‌های بازرگانی دو کشور مذاکراتی انجام شد و اتاق بازرگانی آلمان دعوتی را از اتاق بازرگانی ایران به عمل آورد و قرار است هیات اقتصادی از ایران در پاییز امسال به آلمان برود. از سوی ما نیز به اتاق بازرگانی آلمان پیشنهاد شد تا یک شبکه تجاری بین شرکت‌های کوچک و متوسط ایرانی و آلمانی برقرار شود.

وی درباره جدیدترین تعاملات دو کشور در حوزه انرژی گفت: به دلیل اینکه در این جلسه میزبان وزیر آلمان، وزیر نفت کشور مان بود، تمرکز زیادی بر برنامه‌های ایران در توسعه میادین نفت و گاز، صنعت پتروشیمی،توسعه ذخیره سازی، بهینه سازی مصرف انرژی و موضوعاتی از این دست شد و به طور کلی شرکت‌های آلمانی در این جلسه با توجه به اینکه در حضور وزیر نفت کشورمان صحبت می‌کردند سعی داشتند توانمندی‌های خود را معرفی کنند.

سلطانی با بیان اینکه باید در آینده منتظر سفر هیات‌های اقتصادی کشور‌های اروپایی به ایران باشیم، گفت: هیات‌های دیگری در حال برنامه‌ریزی هستند که به ایران بیایند، البته هفته‌های پیش رو تعطیلات تابستانی در اروپا است که عموما فعالیت و کار جدی اقتصادی انجام نمی‌شود اما از ماه سبتامبر می‌توانیم شاهد حضور پی در پی هیات‌های اروپایی درکشور‌مان باشیم.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با بیان اینکه هدفگذاری 10 میلیارد دلاری در زمینه حجم مبادلات اقتصادی بین ایران و آلمان انجام شده گفت: حداکثر همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور در بخش کالا در سال گذشته دو میلیارد و 800 میلیون دلار بود که از این میزان 350 میلیون دلار صادرات کالا صورت گرفته است.

مجتبی خسروتاج اظهار کرد: مهم ترین اقلام صادراتی ما به آلمان در سال گذشته شامل فرش، زعفران، پسته و خرما و در بخش دام صادرات روده بود. همچنین در سال گذشته دو میلیارد و 450 میلیون دلار واردات کالا از آلمان داشتیم که بخش عمده‌ای از آنها گندم بود.

خسروتاج با اشاره به سفر یکروزه وزیر اقتصاد و انرژی آلمان به ایران گفت: وزیر اقتصاد آلمان اظهار امیدواری کرد که همکاری‌های بانکی و پوشش بیمه‌ای بین دو کشور افزایش یابد و با لغو تحریم‌های بانکی تا پایان سال میلادی مشکلات موجود بر سر راه بنگاه‌ها برداشته شده تا شرکت‌ها بتوانند از تسهیلات بانکی و پوشش بیمه‌ای برخوردار شوند.

معاون وزیرصنعت همچنین تاکید کرد: در جهت حذف یارانه در اقلام انرژی گام بر می‌داریم و در تلاشیم تا هر ساله یارانه مربوط به انرژی را کاهش دهیم. بنابراین باید با واحد‌های تولیدی آلمانی که صاحب تخصص هستند همکاری کنیم.

وی با بیان اینکه آلمان در زمینه‌ی افزایش بهره‌وری و نوآوری فعالیت‌های زیادی انجام داده و یکی از کشورهای پیشتاز در بهره‌وری و نوآوری است تصریح کرد: صنعت ما به دلیل کهنه‌بودن برخی ماشین‌آلات با مشکلاتی مواجه است، بنابراین بالا رفتن بهره‌وری به دنبال افزایش تحقیق و توسعه بسیار مهم است.

خسروتاج همچنین با اشاره به بخش خدمات و اینکه در حدود 10 سال گذشته در بخش بانک، بیمه و ترانزیت بسیار عقب ماندیم گفت: در بخش خدمات، آلمانی‌ها تجربه‌ی خوبی دارند و ما می‌توانیم تعامل خوبی با آنها داشته باشیم و از طرفی حوزه ترانزیت نیز برای آنها بسیار مهم است و ما نیز در اسناد بالادستی خودمان به این موضوع پرداختیم و به آلمانی‌ها گفتیم که بیایند و در زیرساخت‌های ترانزیتی ما فعالیت کنند چون یکی از محورهای توسعه صنعتی در آلمان با استفاده از خط آهن است و آنها سرمایه‌گذاری سنگینی در این حوزه انجام دادند و این در حالی است که حمل‌ونقل ریلی سهم ناچیزی در بخش حمل‌ونقل ما دارد.

وی با بیان این اینکه آلمانی ها در زمینه زیرساخت‌های بنادر و ترانزیت می‌توانند سرمایه‌گذاری کنند، گفت:‌از سرمایه‌گذاری‌های خارجی که با هدف توسعه صادرات باشد استقبال می‌کنیم و با شناختی که ایرانی‌ها نسبت به آلمانی‌ها دارند و معافیت‌های مالیاتی که مطرح شده آنها می‌توانند در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند.

قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در بخش های نفت، گاز و معدن کمبودهای زیادی داریم،بنابراین اگر بتوانیم زنجیره ارزش این سه محصول را کامل کنیم مورد استقبال آلمانی‌ها قرار می‌گیرد که این موضوع به صادرات کمک خواهد کرد.

خسروتاج با اشاره به اینکه وزیر اقتصاد و انرژی آلمان، صنایع ماشین‌سازی، خودروسازی، پتروشیمی، انرژی‌های سنتی، بهینه‌سازی بهره‌وری از انرژی، محیط زیست و بازیافت زباله را از زمینه‌های همکاری با ایران عنوان کرده است، گفت: وی توصیه کرد که شرکت‌های آلمانی جهت فروش و تجارت با ایران آماده شوند و به ایرانی‌ها به عنوان همکار اقتصادی نگاه کنند و در این زمینه آلمانی‌ها مایل به انتقال دانش فنی و همچنین آموزش به ایران هستند.

وی گفت: اهم نکات مطرح شده در این سفر یکروزه این بود که آلمانی ها می‌خواستند به ما اعلام کنند که آماده هستند همکاری های خود را با ما آغاز کنند و وزیر اقتصاد و انرژی آلمان به صراحت اعلام کرد که معتقد است دیپلماسی مذاکره امروز بیشتر از هر چیزی برای امنیت منطقه و کشور لازم است و سیاست‌گذارانی که باید پاسخگوی مردم باشند به دنبال زندگی صلح‌آمیز هستند .

معاون وزیر صنعت‌، معدن و تجارت در عین حال بیان کرد: نگاه آلمانی‌ها عمدتا در جهت توسعه همکاری‌های اقتصادی است و بنده محورها و سیاست‌های مورد نظر را به آنها عرضه کردم همچنین در این جلسه تاکید شد که موارد مطرح شده در بحث توافقات هسته‌ای باید هر چه زودتر اجرایی و وادر مرحله عملی شود.

وی با بیان این‌که به دنبال آن هستیم روابط‌مان را در همه بخش‌ها با کشورهای مختلف آغاز کنیم، گفت: وزیر اقتصاد و انرژی آلمان اظهار علاقه‌مندی کرد تا پایان سال جاری و اوایل ژانویه سال 2016 میلادی پنجمین کمیسیون مشترک بین دو کشور را داشته باشیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |