شنبه 08 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 56353 19:28 1395/12/18
بنگاه‌های کوچک و متوسط موتور محرکه اقتصاد کشور است

بنگاه‌های کوچک و متوسط موتور محرکه اقتصاد کشور است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
بنگاه‌های کوچک و متوسط موتور محرکه اقتصاد کشور است

بنگاه‌های کوچک و متوسط موتور محرکه اقتصاد کشور است

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

در کنفرانس اقتصاد مقاومتی مطرح شد

گروه تولید-رئیس اتاق ایران در کنفرانس اقتصاد مقاومتی که با حضور نمایندگان اتاق اصناف، اتاق تعاون و کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران برگزار شد،راهکار محقق شدن اقتصاد مقاومتی را، جدا شدن وابستگی اقتصاد از نفت عنوان کرد. به گزارش جهان اقتصاد، غلامحسین شافعی موضوع اقتصاد مقاومتی را از اعتقادات دولت و بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: «یک مشکل برای رسیدن به هدف اقتصاد مقاومتی وجود دارد آن‌هم نبود درک هماهنگ و واحد از این مفهوم است. به همین دلیل است که در تدوین و رسیدن به اهداف برنامه‌ها کامیاب نمی‌شویم.» شافعی افزود: «موضوع اقتصاد مقاومتی فقط محدود به ایران نمی‌شود و در کشورهای توسعه‌یافته با عنوان تاب‌آوری اقتصاد در میان مقامات و فعالان اقتصادی معروف است.» غلامحسین شافعی، به آسیب‌پذیری ایران در برابر شوک‌های ناشی از شرایط خاص و از دست رفتن فرصت‌ها اشاره کرد و افزود: «باید کانون آسیب‌پذیری اقتصاد را شناسایی کنیم، شوک‌ها می‌توانند مثبت یا منفی باشند مثلاً زمانی که قیمت نفت بالا رفت و درآمدهای رویایی را منجر شد، از فرصت موجود استفاده نکردیم.» وی افزود: «زمانی که تحریم‌ها افزایش پیدا کرد به دلیل نداشتن برنامه این شوک به بحران و سپس به تهدید تبدیل شد.» وی خاطرنشان کرد: «همواره تولید از سوی مقامات مورد تأکید قرارگرفته است اما در عمل جای سؤال دارد که چه‌کاری برای بهبود فضای کسب‌وکار، تقویت تولید یا گسترش سرمایه‌گذاری انجام‌گرفته است؟ باید جلوی کارهای غیر مولد که سود بیشتری نسبت به تولید دارند، گرفته شود.» شافعی بهبود فضای کسب‌وکار، شفافیت در کارهای اقتصادی، مبارزه با پول‌شویی، ثبات در قوانین و مقررات را ابزارهای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و افزود: «هرچقدر بذر اصلاح‌شده‌ای داشته باشیم، تا زمانی که زمین شوره‌زار باشد، زحمات کسانی که برجام و فرصت استفاده از نتایج آن را فراهم کرده‌اند، بی‌نتیجه خواهد ماند.»

بخش خصوصی باید ستاد اصلی اقتصاد مقاومتی باشد

در ادامه، رئیس کمیسیون معادن اتاق ایران با تشریح استراتژی برون‌گرا و درون‌گرا، سیاست جایگزینی واردات با کالاهای تولید داخل را برای تحقق اقتصاد مقاومتی مهم خاطرنشان کرد و افزود: «دولت‌های دنیا برای تحقق اقتصاد مقاومتی کمک‌های بسیاری به فعالان اقتصادی در زمینه بهبود کیفیت محصول و یا معافیت‌های مالیاتی، افزایش نرخ‌های گمرکی یا ممنوعیت واردات و از همه مهم‌تر مبارزه با قاچاق انجام داده‌اند.» بهرام شکوری افزود: «از دلایل عدم موفقیت سیاست جایگزینی واردات در کشور ما مقابله شرکت‌های بزرگ چندملیتی با دامپینگ و نهایتاً عدم‌حمایت جدی دولت یا اجرا نشدن این سیاست است و فسادی است که در رده‌های قانون‌گذاری و اجرایی به وجود می‌آید.» شکوری تصریح کرد: «برای توسعه صادرات و اجرا کردن سیاست برون‌نگر باید مقررات‌زدایی و حذف مقررات زائد، خصوصی‌سازی، کاهش ارزش پول ملی و حذف یارانه‌ها اجرایی شود.» وی افزود: «ارتباطات بین‌المللی، سرمایه‌گذاری، بهبود نظام بانکی از الزامات تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است.»

تنها راهکار نجات اقتصاد بیمار فعلی، اقتصاد مقاومتی است

رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران گفت: در نیم‌قرن اخیر بخش‌های خدمات، مستغلات و نظام بانکی در اقتصاد کشور بیشترین رشد را داشته‌اند ولی مجموع رشد اقتصاد کشور حدود نیم درصد بوده است. به‌طورکلی در تمام این سال‌ها بخش‌های مولد دچار رکود بوده‌اند و بخش‌های غیرمولد رشدهای خوبی داشته‌اند. ابوالفضل روغنی گلپایگانی افزود: در دهه ۸۰ از محل فروش نفت درآمد نسبتاً خوبی داشتیم. قیمت نفت طی این ده سال از حدود ۱۹ دلار به حدود ۱۱۸ دلار رسیده است و قاعدتاً درآمد حاصل از فروش نفت هم بیشتر شده اما این درآمد در این سال‌ها بیشتر به سمت بخش‌های غیر مولد رفته است و سهم بخش‌های مولد دچار انحراف شده است. رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در مورد رشد میزان واردات هم گفت: به استناد داده‌های داخلی در این سال‌ها، واردات رسمی ما از ۱۸ میلیارد دلار به ۶۲ میلیارد دلار افزایش پیداکرده است. روغنی در بخش دیگری از سخنانش در مورد نقش بنگاه‌های کوچک و متوسط در توسعه اقتصاد گفت: بنگاه‌های کوچک و متوسط به‌عنوان موتور محرکه اقتصاد کشور و رشد صنعتی کشور باید قلمداد شوند اما متأسفانه بعد از انقلاب کم‌تر موردتوجه قرارگرفته‌اند و اقتصاد ما به سمت بنگاه‌های بزرگ رفته است. وی در مورد سهم صنایع کوچک و متوسط از کل سهم صنایع کشور گفت: در دهه ۶۰ سهم صنایع کوچک و متوسط از اقتصاد ۶۹ درصد بوده در حال حاضر به ۲۱ درصد رسیده است که این نشان می‌دهد بنگاه‌های کوچک و متوسط روزبه‌روز کوچک می‌شوند درحالی‌که سهم بخش‌های بزرگ اقتصاد‌ از ۲۱ درصد به ۷۹ درصد رسیده‌ و بزرگ‌تر شده‌اند. روغنی تصریح کرد: هر چه بنگاه‌های بزرگ در اقتصاد رشد بیشتری کرده‌اند، روند ایجاد و حفظ شغل در کشور هم آسیب‌های جدی دیده است. رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران در مورد میزان نقدینگی در اقتصاد هم گفت: مشکل امروز اقتصاد ما نقدینگی نیست بلکه در بخش تقاضا مشکلاتی جدی وجود دارد و باید در این بخش تغییراتی به وجود آوریم. همچنین بیشترین اقدامات نظام بانکی به سمت اقدامات غیرمولد و سفته‌بازی رفته و نظام بانکی هم در حال حاضر دچار مشکل است. اگر نظام بانکی ما آسیب ببیند اقتصاد کشور هم دچار مشکل می‌شود. روغنی با نتیجه‌گیری از سخنان خود گفت: تنها راهکار برون‌رفت از وضعیت فعلی و  نجات اقتصاد بیمار کشور، تخصیص بهینه منابع و استفاده از اقتصاد مقاومتی است. وی شناسایی و تمرکز بر فعالیت‌ها و زنجیره‌های اقتصاد مزیت‌دار کشور، زنده‌ کردن تولید داخلی، پرهیز از واردات تضعیف‌کننده تولید داخلی، پرهیز از هدر دادن منابع مالی‌ای که پس از برجام باید وارد کشور شود، دانش‌بنیان شدن بخش‌های مهم و حساس اقتصادی را از مهم‌ترین راهکارها برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی عنوان کرد.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |