شنبه 08 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 67056 19:06 1396/05/27
از اتهام قحط الرجالی تا اعطای لقب پدر کشاورزی ایران

از اتهام قحط الرجالی تا اعطای لقب پدر کشاورزی ایران

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
از اتهام قحط الرجالی تا اعطای لقب پدر کشاورزی ایران

از اتهام قحط الرجالی تا اعطای لقب پدر کشاورزی ایران

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

بررسی سیاه و سفید برنامه های محمود حجتی درصحن علنی

گروه تولید-روزپنجشنبه و درادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی حسن روحانی برای کابینه دولت دوازدهم هنگامی که نوبت به محمود حجتی وزیر پیشنهادی جهادکشاورزی رسید، مخالفان با همه توان و موافقان نیز با تمام نیروی خود به میدان آمدند؛ مخالفتهایی که در برخی موارد به حمله ای بی محابا با چشمان بسته شباهت داشت و موافتهایی که اغراق در آن موج می زد. به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، در ابتدای این بخش، نمایندگان مخالف و موافق، اظهارات خود را مطرح کردند تا پس از آن وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی نیز از برنامه های خود برای دولت دوازدهم در مدت زمان تعیین شده دفاع کند. مهرداد باهوج لاهوتی، نماینده لنگرود به عنوان اولین مخالف با مدرک تحصیلی وزیر پیشنهادی شروع کرد و انتخاب چندباره وی را برای این پست به قحط الرجال درحوزه کشاورزی نسبت داد.وی با ذکر این جمله که  برای من جای سوال بوده که آیا مهندس راه و ساختمان در بحث عمران که بتن، قیر و آسفالت می شناسد، می تواند بخش کشاورزی کشور را اداره کند تاکید کرد: آیا قحط الرجال بوده و بعد از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب دکتری رشته کشاورزی وجود ندارد که بخش کشاورزی را بشناسد که از آقای حجتی در این پست استفاده می شود. لاهوتی در بخش دیگری از اظهاراتش مسائل جزئی تری را مزرح کرد و گفت: آیا پول سرمازدگان برف را در مازندران و گیلان پرداخت کرده اند. خیر به جای آن به راحتی از کشوری همانند مصر پرتغال وارد کشور شد.

تشکیک در خودکفایی گندم!

وی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرده که در بخش گندم به خودکفایی رسیده ایم، افزود: آیا خودکفایی گندم واقعیت دارد. همه می دانند که برخی آدم های صاحب منافع که در دستگاه های دولتی نفوذ دارند و برخی افراد در دستگاه های دولتی که منافع داخلی را بر منافع ملی ترجیح می دهند، گندم را با قیمت پایین وارد کشور کرده و به وزارت جهاد کشاورزی فروخته اند.لاهوتی با طرح پرسشی مبنی بر اینکه سیلوهایی که با میلیاردها تومان سرمایه گذاری در بنادری همانند امیرآباد ساخته شده، ادامه داد: چرا این سیلوها خالی است، اگر به خودکفایی رسیده ایم چگونه این سیلوها خالی از گندم است؟ سید احمد علوی، نماینده سنندج دومین مخالف حجتی بود که نگرانی اش از فضای مبهم کشاورزان را در این جملات بازگو کرد: کشاورزان در فضایی کاملا مبهم و بدون برنامه مشغول فعالیت هستند. برخی موارد آنچنان محصول سیب زمینی زیاد می شود که آن را امحا می کنند،  در موردی دیگر آنچنان محصول پیاز در بازار زیاد می شود که آن را امحا می کنند و در نهایت ممکن است در یک سال قحطی یکی از این دومحصول رخ بدهد.

برنج آلوده همچنان وارد می شود!

وی تصریح کرد: برنج آلوده به آرسنیک همچنان وارد کشور می شود، اما وزارت جهادکشاورزی اقدامی در جهت جلوگیری از واردات انجام نمی دهد. وی بیان داشت: بیمه کشاورزی یک بحث پرغصه است؛  کشاورزان پول می دهند و برای بیمه کشاورزی هزینه می کنند ، اما در نهایت به ما نامه می نویسند که پول بیمه کشاورزی مسترد شود.وی خاطرنشان کرد: با بی برنامگی وزارت جهاد کشاورزی، کشاورزان نابود شده اند. محمد حسینی، نماینده تفرش و آشتیان به عنوان مخالفت سوم ادعای جدید مطرح کرد؛ او مدعی شد که وزارت جهاد کشاورزی ۸۰۰ میلیون یورو بابت واردات جو، ذرت و سویا دریافت کرده‌، اما در جای دیگری مصرف شده است. وی بیان کرد: وزارت جهاد کشاورزی نیازمند مدیری مدبر و با تجربه است که با در نظر گرفتن مشکلاتی مانند خشکسالی های اخیر و منابع آبی کشور و خشک شدن چاه‌ها و قنوات، فعالیت‌های کشاورزی را دچار تنگنا کرده و مشکلات آبی سبب شده بخش کشاورزی با ناپایداری مواجه شود.

وعده سرخرمن کشاورزان را هم بر باد دادید!

نماینده مردم تفرش و آشتیان با اشاره به سوابق حجتی، اظهار کرد: سال گذشته جشن خودکفایی گندم را برگزار کردید، رکورد خرید ۱۱ و نیم میلیون تن گندم را در سال های پس از انقلاب را تجربه کردید، اما وعده سر خرمن کشاورزان که از دیرباز در ذهن کشاورزان وجود داشت را بر باد دادید و به علت عدم پرداخت پول به موقع، به جز یک بدهی چیزی برای کشاورزان نماند. وی ادامه داد: قول دادید که ۵۰ درصد از پول گندم را پس از ۱۰ روز پرداخت کنید، اما متاسفانه بیش از ۳۰ روز طول کشیده است. حسینی با بیان اینکه خالی شدن روستاها و کاهش جمعیت روستایی کشور به ۲۵ درصد و رسیدن سن ساکنین روستایی به بالای ۴۰ سال، سیاست مزرعه تا سفره شما سبب شده که این قسمت از جامعه  سفره هایشان کوچک تر شده، علی رغم اینکه خدمات خوبی به روستاها ارائه شده، اما به علت عدم درآمد مشکلات عدیده ای وجود دارد. نماینده مردم تفرش و آشتیان با بیان اینکه با اجرای قانون اراضی ملی و اصلاحات بعدی و اجرای فرمان رهبری مبنی بر زمین خواری نه تنها مقابل زمین خواران حومه تهران، اوشان فشم، لواسانات، حاشیه رودخانه جاجرود و چالوس را نگرفته‌اید؛ بلکه اگر سری به دادگاه های شهرستان های کوچک بزنید، کشاروزان را خواهید دید که به جای کار در مزرعه، در راهروهای دادگاه دنبال آرای قضائی هستند و عملکرد شما موجب کوچ مردم به حاشیه شهرها شده است. جلال محمودزاده، نماینده مهاباد اولین موافق حجتی بود و با بیان اینکه کشور نیازمند مدیران پاک دست است، گفت: در سال های گذشته کشور با مشکلاتی مانند خشکسالی و کم آبی روبه رو شده که این موضوع با امنیت غذایی کشور در ارتباط است، بنابراین باید با اتخاذ تصمیمات صحیح تلاش کرد تا استقلال کشور در همه زمینه ها حفظ شود.

این همه خدمات به اندازه یک لیسانس کشاورزی نیست؟

محمودزاده تصریح کرد: این موضوع را مخالفان اشاره می کنند که مدرک تحصیلی حجتی در رشته متفاوت با کشاورزی است، این در حالی است که احداث سد و بتن ریزی کانال و صدها مورد دیگر به رشته کارشناسی عمران ارتباط دارد و نکته دیگر اینکه حجتی از سوابق فراوانی برخوردار است که این پرسش را مطرح می کند که آیا این سوابق ارزشمند به اندازه یک مدرک لیسانس دانشگاهی نیست. وی ادامه داد: حجتی قانونی را ابلاغ کرده که در زمینه رفع تداخلات کاری است، زمینه اصلاح سندهای زمین های کشاورزی فراهم شده، بنابراین باید عادلانه درباره عملکردها قضاوت کرد و این موضوع نباید فراموش شود که بخشی از مشکلات در حوزه کشاورزی، مربوط به مسائل فرابخشی است.

به تداوم موافقت افتخار می کنم

رسول خضری، نماینده سردشت و پیرانشهر،دومین موافق حجتی بود که با اعلام افتخار تکرار موافق صحبت کردن برای وزیر پیشنهادی سخنان خود را آغاز کرد و گفت: در بحث حوزه کشاورزی، افتخار من این است که در کابینه یازدهم در سال ۹۲ پشت همین تریبون از آقای حجتی دفاع کردم. وی به ارائه آمار و ارقام پرداخت و ادامه داد: بحث رشد حوزه کشاورزی ۵,۳ بوده است که این رقم قابل قبول و چشمگیر است و بحث تولیدات کشاورزی در عرض ۴ سال بالغ بر ۲۱ میلیون تن افزایش پیدا کرده است و کمتر حوزه‌ای را می‌توان یافت که با این شدت روند رو به جلو داشته باشد و در بحث اقتصاد مقاومتی، محورهای ششم، هفتم و همچنین محور دوم سیاست های کلی کشاورزی و ماده ۳۱ برنامه ششم که همکاران من تصویب کردند؛ در واقع "حجتی" با اهداف بلندمدت، میان مدت و کوتاه مدت برنامه‌های دقیق خود علی‌الخصوص در رابطه با محصولات استراتژیک کشاورزی مانند چغندر قند، گندم، جو، نخود، دانه‌های روغنی و بحث لبنیات، گوشت، مرغ و تخم مرغ قدم‌های بسیار مهمی برداشتند. وی ادامه داد: دوستان دقت نظر داشته باشید که نام وزارتخانه را جهاد کشاورزی گذاشتند و آیا شخصی که بالغ بر ۳۰ سال در حوزه کشاورزی کار کرده است، نمی‌تواند مدرک کشاورزی داشته باشد و خیلی جالب است، تجربیات ارزنده ایشان بسیار بالاتر از مدارک تحصیلی ایشان است.

سیاسی ضد سیاسی کاری!

فریدون احمدی، نماینده زنجان و طارم هم به عنوان موافق اظهارکرد: با وجود اینکه وزیر پیشنهادی دارای خط و خطوط سیاسی است، اما سیاسی کار نیست و کسی وی را به عنوان سیاسی کار نمی تواند متهم کند، افزود: وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی به حوزه کاری خود بسیار مسلط است و کار خود را به خوبی می شناسد. نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اینکه چرا بنده از کمیسیون صنایع و معادن مجلس در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی صحبت می کنم، به دو دلیل است. دلیل نخست اشکالی است که در آئین نامه داخلی مجلس وجود دارد، چرا که قاعدتا حداقل یکی از موافقان و مخالفان باید از بین کمیسیون های تخصصی انتخاب شود و یک نفر دیگر از افراد عادی در جمع مجلس؛ اما متاسفانه آئین نامه داخلی این اجازه را به ما نمی دهد، وگرنه اعضای کمیسیون کشاورزی همچون دکتر کیخواه، بنا داشتند به عنوان موافق صحبت کنند، اما قواعد قرعه کشی این اجازه را به آن ها نداد.

حجتی پدر کشاورزی ایران است

شهباز حسن‌پور، نماینده مردم سیرجان هم درجلسه علنی بعدازظهر روزچهارشنبه در موافقت با وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی گفت: با توجه به حساسیت مسائل مربوط به وزارت کشور، اطلاعات، رفاه و جهاد کشاورزی بهتر بود مخالفی برای این وزرای پیشنهادی ثبت‌نام نمی‌کرد. وی افزود: قریب به اتفاق اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس و اکثریت مجلس قبل از معرفی اعضای دولت نگران بودند چند چهره تاثیرگذار را در دولت دوازدهم نداشته باشیم که یکی از آنها آقای حجتی بود. ایشان پدر کشاورزی ایران است و خدماتش را باید از کشاورزانی پرسید که دستشان پینه بسته است. وی در پایان با تاکید بر اهمیت اقتصاد مقاومتی خواستار این شد که بالاترین رای نمایندگان به وزیر جهاد کشاورزی اختصاص یابد.

از کودکی کشاورز بوده و هستم!

در نهایت وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی، در دفاع از خود پشت تریبون رفت و گفت: اگر بنده دفاع یا پاسخی می دهم خدای ناکرده این امر تداعی نشود که نقاط ضعفی وجود ندارد و امیدوارم اگر تقدیر بود با حمایت دولت و مجلس بتوانیم قدمی در راه رفع مشکلات فراگیر بخش کشاورزی و کشاورزان برداریم. وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی دولت دوازدهم با بیان اینکه برنامه تقدیم شده دو بخش دارد، ادامه داد: بخش اول شامل رویکردها و مسیرها است و بخش دوم پروژه های اقتصادی و آورده شده در برنامه ششم توسعه در راستای اقتصاد مقاومتی که شرط وقوع آنها تامین منابع مالی است، با توجه به ظرفیت ها در بخش عملکرد مشکلی وجود نداشته اما امیدواریم در آینده  از کمبود منابع مالی رنج نبریم. این وزیر پیشنهادی کابینه دوازدهم ادامه داد: هیچ گاه از کودکی تا به الان از کشاورزی فاصله نداشته ام و کشاورز نیز بوده ام، داشتن لیسانس عمران در میزان فعالیت در عرصه های مختلف این بخش تاثیری ندارد، مگر قرار است کار تخصصی، ریز و بالینی انجام دهم، این امورات کار معاونین و کارشناسان است و نتیجه عملکرد آن ها را نیز باید در شاخص‌ها پیگیری کنیم. حجتی با تاکید بر اینکه ما هم دغدغه پول کشاورزان را داریم، گفت: از ابتدا امر دغدغه و دلهره کار وجود داشته است، ۸ هزار میلیارد تومان پول کشاورزان در ردیف های  پیش بینی شده که همه ما از وضعیت خزانه مطلع هستیم و بخش دیگری از آن نیز باید توسط بانک ها و بخش دیگر آن از فروش گندم تامین می شد؛ امروز ۵۰ درصد از پرداخت ها به روز است و اگر موردی خلاف این وجود دارد گفته شود آرام آرام برگشته‌ایم و در حال پرداخت ۵۰ درصد دوم  هستیم. وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شده است، گفت: با توجه به محدودیت منابع خزانه تلاش می‌شود مابقی مطالبات چایکاران نیز هر چه زودتر پرداخت شود. وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی با اشاره به خودکفایی در تولید گندم گفت: در زمینه تولید گندم با افزایش بهره وری و کاهش سطح به خودکفایی رسیدیم، حجم آبی که در تولید گندم استفاده می‌شود به مراتب کمتر از آبی است که ۴ سال قبل در اختیار زراعت گندم بوده است. حجتی با تأکید بر اینکه ما در کشاورزی زنجیره تولید از مزرعه تا سفره باید داشته باشیم، گفت: بنده چه در برنامه‌های اجرایی و چه در برنامه‌های تقدیمی به این موضوعات اشاره داشتم و به جد پیگیر آن هستم. وی افزود: در ارتباط با صنایع غذایی و صنایع تکمیلی معتقد به ایجاد صنایع در مراکز دهستان‌ها و روستاهای پرجمعیت به خاطر ارزش افزوده در مناطق روستایی هستیم و با استقرار جمعیت بتوانیم این صنایع را در مراکز دهستان‌ها یا روستاهای پرجمعیت ایجاد کنیم. وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه نمی گویم در تولید، عرضه و تقاضای محصولات کشاورزی اما در طول ۴ سال گذشته نوسانات به مراتب کمتر بوده است، البته ما هیچ نوسانی را نمی پذیریم و نباید این نوسانات وجود داشته باشد.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |