جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 21710 19:35 1394/09/28
وزیر راه‌وشهرسازی: بساط قیمت‌گذاری جمع می‌شود

وزیر راه‌وشهرسازی: بساط قیمت‌گذاری جمع می‌شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
وزیر راه‌وشهرسازی: بساط قیمت‌گذاری جمع می‌شود

وزیر راه‌وشهرسازی: بساط قیمت‌گذاری جمع می‌شود

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه امورزیربنایی- وزیر راه و شهرسازی با انتقاد شدید از تداوم نظام قیمت‌گذاری در اقتصاد ایران تاکید کرد: باید با داشتن یک شهامت بسیار بزرگ در برنامه ششم توسعه برای همیشه بساط سازمان‌هایی مانند سازمان حمایت و دیگر نهادهای که قیمت‌گذاری را پیگیری می‌کنند، جمع شود. عباس آخوندی در مراسم بزرگداشت هفته حمل‌ونقل با بیان اینکه تداوم نظام قیمت‌گذاری در اقتصاد ایران ناشی از یک نگاه سوسیالیستی و مارکسیستی است، اظهار کرد: متاسفانه با وجود اینکه امام راحل در نامه خود به رهبر وقت شوروی رسماً اعلام کردند نظام سوسیالیستی و مارکسیستی به تاریخ پیوسته هنوز در کشور ما کسانی هستند که می‌خواهند با استفاده از رژیم قیمت‌گذاری اقتصاد کشور را مدیریت کنند. وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه نمی‌توان بدون در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور اوضاع را مدیریت کرد، تاکید کرد: عده‌ای از دوستان تصور می‌کنند که می‌توانند با کردن دست‌هایشان در جیب مردم حمایت از مصرف‌کننده را مدیریت کنند. در شرایطی که این موضوع صحت نداشته و نتیجه عملکرد آنها در این سال‌ها مشخص است. وی ادامه داد: متاسفانه با وجود اینکه از برنامه نخست توسعه تاکنون تاکیدی ۲۵ ساله در لغو نظام قیمت‌گذاری صورت گرفته اما هنوز ما درگیر قیمت‌گذاری دولتی هستیم و مشکلات ما ادامه دارد.

متاسفانه با وجود اینکه امام راحل در نامه خود به رهبر وقت شوروی رسماً اعلام کردند نظام سوسیالیستی و مارکسیستی به تاریخ پیوسته هنوز در کشور ما کسانی هستند که می‌خواهند با استفاده از رژیم قیمت‌گذاری اقتصاد کشور را مدیریت کنند.

وی با تاکید بر نقش پررنگ توسعه ریلی در ایران عنوان کرد: قطعا ما نمی‌توانیم انتظار داشته باشیم توسعه کشور بدون توسعه ریلی اتفاق بیفتد. از این رو وزارت راه تلاش کرده با پیگیری این مساله راه‌آهن را به اولویت دولت تبدیل کند. آخوندی افزود: اتفاقات مثبتی که در طول این مدت برای راه‌آهن افتاده از جمله توجه ویژه به قطارهای حومه‌ای به خوبی نشان می‌دهد که اوضاع راه‌آهن بهبود یافته است البته ما برای عبور از مشکلات نیاز به یک عزم راسخ و صبری طولانی داریم که امیدواریم اتفاق بیفتد. آخوندی با بیان اینکه ایران از نظر جغرافیایی در چهارراه اصلی جهان قرار گرفته عنوان کرد: از این رو کشورهای شمالی مانند روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان علاقه دارند که به راه‌آهن ایران متصل شوند و از سوی دیگر نیز کشورهایی مانند چین و ترکیه خواهان اتصال به آسیای شرقی و اروپا هستند. وی با بیان اینکه جهان منتظر نمی‌ماند که ما تصمیم بگیریم، تصریح کرد: ما در طول سال‌های گذشته شک‌ها و تردیدهایی داشته‌ایم که برای کشور ضرراتی جبران‌ناپذیر به وجود آورده است. ما امروز هزینه بی‌تدبیری‌های گذشته را می‌دهیم و اگر امروز تصمیم نگیریم فردا دیر خواهد شد. آخوندی خاطرنشان کرد: قطعا رویکرد و هدف اصلی ما توسعه کشور است و این موضوع جزء با به وجود آوردن شرایط رقابتی سالم ایجاد نمی‌شود. دولت قطعاً حمایت‌های خود را انجام خواهد داد اما این بخش خصوصی و فعالان عرصه هستند که باید گام اصلی را بردارند.

 حمل و نقل ریلی یک دهه دیگر سودده می شود

مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران هم در این مراسم گفت: با تغییر ساختارهای سنتی و تعریف سازوکارهای نوین در یک بازه زمانی ۱۰ ساله باید شرکت های حمل و نقل ریلی سودده شوند. «محسن پورسیدآقایی» افزود: دولت نمی تواند به طور طولانی به شرکت های حمل و نقل ریلی کمک کند. وی گفت: در بیشتر کشورهای پیشرفته جهان راه آهن نقش محوری دارد و شرکت های تابع آن با برنامه ریزی مناسب به دنبال توسعه بخش های مختلف حمل و نقل ریلی هستند. معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در واقع راه آهن یک نهاد توسعه ای زیرنظر دولت است تا با هماهنگی های لازم بتواند زمینه های توسعه و ایجاد رقابت سالم را در بخش حمل و نقل ریلی به وجود آورد. مدیرعامل شرکت راه آهن افزود: قانون های مختلفی برای توسعه حمل و نقل ریلی به تصویب رسیده اما ساختارهای سنتی از اجرای قوانین این بخش جلوگیری می کند.  


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |