شنبه 08 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 73327 18:55 1396/08/30
برای ۶۱۰ دشت کشور نمی‌توان یک نسخه آب صادر کرد

برای ۶۱۰ دشت کشور نمی‌توان یک نسخه آب صادر کرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
برای ۶۱۰ دشت کشور نمی‌توان یک نسخه آب صادر کرد

برای ۶۱۰ دشت کشور نمی‌توان یک نسخه آب صادر کرد

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

وزیر کشاورزی در پنجمین کنگره سراسری خانه کشاورز:

 مشکلات مصرف آب کشاورزی با تعامل حل می‌شود، نه داغ و درفش!

گروه تولید-وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که مساله مصرف آب در بخش کشاورزی اگر هم وجود دارد باید با گفت‌وگو و تعامل حل شود و داغ و درفش جواب نمی‌دهد. باید برای هر یک از ۶۱۰ دشت ایران یک نسخه جداگانه به کمک کشاورزان در راستای تعادل‌بخشی نوشت. محمود حجتی روزسه‌شنبه درپنجمین کنگره سراسری خانه کشاورز اظهار کرد: در بخش کشاورزی مشکلات و درخواست‌های بسیاری وجود دارد که یکی از این مسائل پایداری در تولید محصولات کشاورزی بوده است که عمدتا به مساله آب بر می‌گردد. اما همیشه در طول تاریخ در ایران کم‌آبی و خشکسالی وجود داشته و اجداد ما در این سرزمین زندگی می‌کردند و اقتصاد آنها بر مبنای کشاورزی بوده است که البته نه تنها هیچ وقت ملت ایران فقیر نبودند بلکه با محدودیت‌های موجود در طول تاریخ سربلند زندگی کردند و به سایر ملت‌ها هم کمک کردند.

**کشاورزان بیشتر از همه قدر آب را می‌دانند

وی با بیان این که قنات بهترین سیستم بهره‌برداری از منابع آبی با حفظ تعادل‌بخشی منابع زیرزمینی بوده است، افزود: اینکه برخی مسائلی را مطرح می‌کنند که کشاورزان قدر آب را نمی‌دانند به هیچ وجه صحیح نیست و اتفاقا کشاورزان از آن دسته از کسانی هستند که بیشتر از همه قدر آب را می‌دانند و شخصا معتقدم که با امکانات، علم، دانش و تکنولوژی امروز می‌توان با همین منابع آبی محدود دیروز و امروز مشکلات و نگرانی‌های موجود را حل کنیم به شرط آنکه درست، به موقع و براساس منافع مشترک و ملی تصمیم‌گیری و عمل کنیم. وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: درست است که امروز نسبت به دیروز تقاضا بیشتر شده است اما تکنولوژی نیز به مراتب بیشتر و جلوتر از افزایش تقاضا حرکت کرده و اگر در جایی هم آب را بد مصرف می‌کنیم ناشی از قدرناشناسی از آب نیست بلکه به دلیل امکانات و ابزار محدود است و باید دست به دست هم و با تعامل و گفت‌وگو از دانش موجود کشور برای حل این مشکلات استفاده کنیم، چرا که دیگر داغ و درفش جواب نمی‌دهد؛ بنابراین با برگزاری جلسات متعدد بین متولیان و دستگاه‌های ذیربط از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و سازمان محیط زیست راه‌حل این مشکل را پیدا کنیم. حجتی تاکید کرد: برای ۶۱۰ دشت کشور نمی‌توان یک نسخه آب صادر کرد، بلکه هر دشتی نسخه خودش را می‌خواهد که باید با کمک بهره‌برداران آن بخش و منطقه این نسخه نوشته شود تا الزام اجرایی بیشتری پیدا کند و بتوانیم در سفره‌های آب زیرزمینی کشور تعادل‌بخشی را ایجاد کنیم. وی گفت: در بخش کشاورزی باید به این مساله توجه کرد که بخشی از تولیدات را باید به فضاهای بسته و گلخانه‌ها منتقل کنیم که می‌توان از ظرفیت و پتانسیلی که اخیرا با اختصاص ۱٫۵ میلیارد دلار تسهیلات ارزان قیمت در اختیار ما قرار داده شده، استفاده کرد که البته ۴۵ درصد آن به فعالیت‌های کشاورزی اختصاص دارد و تاکنون چنین نرخ تسهیلات ارزان قیمتی در اختیار کشاورزی قرار داده نشده است. حجتی با بیان این که در گذشته کمتر چنین منابعی در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گرفت، اظهار کرد: تاکنون ۲۲۰۰ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار بخش کشاورزی قرار گرفته است که در زمینه‌ مکانیزاسیون و آماده سازی زمین و سیستم های آبیاری نوین از جمله آبیاری تیت از آنها استفاده کرده‌ایم و تا امروز ۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات به کشاورزان پرداخت کرده‌ایم و اعتقاد داریم تسهیلات دراین بخش باید در حد قرض‌الحسنه، ارزان‌قیمت شود و به دنبال آن هستیم تا سرمایه سه میلیارد دلاری بخش کشاورزی را افزایش دهیم. وی تاکید کرد: امروز مشکل آب نداریم و تنها باید منابع آبی را درست مصرف کنیم که اگر این اتفاق نیفتد محدودیت‌های منابع آبی و مشکل بحران آب روز به روز بدتر می‌شود، اما امیدواریم با کمک کشاورزان بتوانیم مساله آب را حل کنیم. وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان نباید نگران تولید محصول‌شان باشند و تا بدون دغدغه تولید کنند، اما مساله‌ای که وجود دارد این است که چرا نباید کشاورزان تولیدکننده عمده چغندرقند کارخانه قند داشته باشند یا آنکه دامداران بزرگ صاحب کارخانه لبنیات باشند. باید این مساله را بیش از پیش جدی بگیریم و پیگیری کنیم.

**رتبه‌های اولی که ای کاش آنها را نداشتیم

دبیر کل خانه کشاورز هم در این کنگره اعلام کرد امروز چند رتبه اول داریم که کاش آن را نمی‌داشتیم و این رتبه‌ها شامل رتبه اول در فرسایش خاک، رتبه اول در بهره‌وری بی‌رویه در منابع آبی و رتبه اول در فرسایش پوشش گیاهی است که همه ما را با محدودیت‌های جدی روبرو کرده که امیدواریم در چهار سال پیش‌رو از این نظر وضعیت بهتری نسبت به گذشته پیدا کنیم. عیسی کلانتری خطاب به رییس جمهور اظهار کرد: امروز کشاورزان نمونه‌ای از سراسر کشور مقابل شما قرار دارند که تفکرشان حتی با پنج سال گذشته هم بسیار تغییر کرده است و آنها امروز تقاضای افزایش قیمت محصولات‌شان را ندارند بلکه می‌خواهند کشاورزی پایدار داشته باشند و نرخ تورم همچنان کاهش یابد، چرا که در دولت‌های نهم و دهم به دلیل ناپایداری در منابع تجدیدپذیر مانند آب مشکلات و بحران‌های بزرگی را دیدند. وی افزود: کشاورزان امروز چیزی غیر از کشاورزی پایدار با دانش سرمایه‌گذاری نمی‌خواهند و امیدواریم که با درایت و تلاش مجموعه دولت، سیاست‌گذاری‌ها به گونه‌ای باشد که وضعیت بهتری نسبت به چهار سال گذشته داشته باشیم. دبیر کل خانه کشاورز اظهار کرد: کارت شماره یک خانه کشاورز به مرحوم آیت‌الله رفسنجانی اختصاص داشت که به حقف پشتیبان واقعی خانه کشاورز و یار و یاور همیشه کشاورزان بودند و امروز از شما به عنوان رییس جمهور می‌خواهم که کارت شماره دو ما را برای همیشه داشته باشید و از کشاورزان حمایت کنید.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |