همکاری گهرزمین و مادکوش برای تأمین سالانه یک میلیون تن کنسانتره و تولید گندله

قرارداد بلندمدت دو شرکت سنگ‌آهن گهرزمین و فولاد مادکوش با هدف تأمین سالانه یک میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن و تبدیل آن به گندله، گامی در راستای تقویت پیوند حلقه‌های زنجیره فولاد و بهره‌برداری مؤثرتر از ظرفیت‌های موجود صنعتی به شمار می‌رود.

شناسه خبر: 191042
همکاری گهرزمین و مادکوش برای تأمین سالانه یک میلیون تن کنسانتره و تولید گندله

شرکت سنگ‌آهن گهرزمین و شرکت فولاد مادکوش در قالب یک قرارداد بلندمدت، همکاری خود را برای تأمین سالانه یک میلیون تن کنسانتره سنگ‌آهن و تبدیل آن به گندله آغاز کرده‌اند؛ توافقی که می‌تواند علاوه بر ایجاد ثبات در تأمین مواد اولیه، زمینه افزایش ارزش افزوده در زنجیره فولاد کشور را فراهم کند.
بر اساس این همکاری، گندله تولیدشده می‌تواند خوراک مورد نیاز برای تولید بیش از ۵۰۰ هزار تن شمش فولادی در شرکت فولاد کاوه جنوب کیش را تأمین کند. همچنین این محصول ظرفیت تأمین مواد اولیه مورد نیاز سایر فولادسازان بزرگ کشور، از جمله صبا فولاد خلیج فارس و فولاد هرمزگان را خواهد داشت.
اهمیت این قرارداد در شرایطی دوچندان می‌شود که صنعت فولاد کشور با چالش‌هایی همچون محدودیت‌های انرژی، نوسانات قیمت مواد اولیه و تغییرات بازارهای داخلی و صادراتی مواجه است. در چنین شرایطی، توسعه قراردادهای بلندمدت میان شرکت‌های فعال در حلقه‌های مختلف زنجیره می‌تواند به تثبیت جریان تأمین مواد اولیه، کاهش ریسک تولید و افزایش قابلیت برنامه‌ریزی بنگاه‌های صنعتی کمک کند.
از سوی دیگر، طی سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی در بخش‌های مختلف زنجیره فولاد، از استخراج سنگ‌آهن و تولید کنسانتره تا گندله‌سازی، احیای مستقیم و فولادسازی انجام شده است. با این حال، بهره‌وری اقتصادی این سرمایه‌گذاری‌ها تا حد زیادی به میزان هماهنگی و ارتباط عملیاتی میان ظرفیت‌های ایجادشده وابسته است.
از این منظر، همکاری گهرزمین و مادکوش را می‌توان نمونه‌ای از تلاش برای تکمیل ارتباط میان حلقه‌های زنجیره فولاد و استفاده بهینه از زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های موجود دانست؛ رویکردی که در صورت تداوم و گسترش به سایر شرکت‌های معدنی و فولادی، می‌تواند بدون نیاز فوری به ایجاد ظرفیت‌های جدید، به افزایش تولید، بهره‌وری و ارزش افزوده در این صنعت کمک کند.
در مجموع، قرارداد سالانه یک میلیون تنی گهرزمین و مادکوش فراتر از یک توافق تجاری برای خرید و فروش مواد اولیه، می‌تواند الگویی از هم‌افزایی میان شرکت‌های بزرگ معدنی و صنعتی باشد؛ الگویی که در آن رقابت بنگاه‌ها در کنار همکاری‌های راهبردی قرار می‌گیرد و کیفیت ارتباط میان حلقه‌های زنجیره، به عاملی تعیین‌کننده در تقویت توان تولیدی صنعت فولاد کشور تبدیل می‌شود.

ارسال نظر