اصفهان در مسیر کنترل ناترازی انرژی؛ تمرکز بر بهره‌وری و اصلاح الگوی مصرف

شناسه خبر: 186306
اصفهان در مسیر کنترل ناترازی انرژی؛ تمرکز بر بهره‌وری و اصلاح الگوی مصرف

اصفهان در مسیر کنترل ناترازی انرژی؛ تمرکز بر بهره‌وری و اصلاح الگوی مصرف

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان در نودمین جلسه شورای انرژی استان، بر ضرورت استمرار مدیریت هوشمند مصرف و همگرایی دستگاه‌های اجرایی برای عبور از شرایط ناترازی انرژی تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان اصفهان، ابراهیم محسنی هماگرانی در نودمین جلسه شورای انرژی استان که به میزبانی این شرکت برگزار شد، با اشاره به وضعیت تأمین گاز در کشور اظهار داشت: استمرار پایداری شبکه گاز نیازمند مدیریت مصرف در تمامی بخش‌ها و همراهی جدی دستگاه‌های اجرایی است.

وی با بیان اینکه اقدامات انجام‌شده در حوزه مدیریت مصرف نتایج مؤثری به همراه داشته است، افزود: مصرف گاز استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۲۰ میلیون مترمکعب کاهش یافته که نشان‌دهنده اثربخشی برنامه‌های اجرایی و همراهی مشترکین است.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با تأکید بر نقش شورای انرژی استان در ایجاد هماهنگی بین‌بخشی تصریح کرد: مشارکت فعال بخش‌های صنعتی، کشاورزی و خدماتی در اجرای سیاست‌های مدیریت مصرف، نقش مهمی در کنترل شرایط ناترازی انرژی دارد.

وی با اشاره به ضرورت اولویت‌بندی مصرف در بخش‌های مختلف خاطرنشان کرد: تدوین سناریوهای بهره‌برداری و مدیریت هدفمند مصرف، به‌ویژه در بخش‌هایی مانند گلخانه‌ها و واحدهای تولیدی، از الزامات مهم عبور از دوره‌های اوج مصرف است.

محسنی هماگرانی ادامه داد: برنامه مدیریت گاز در فصل سرد بر چهار محور جایگزینی و بهینه‌سازی مصرف، محدودیت و سهمیه‌بندی هوشمند، اولویت‌بندی مصرف و اقدامات فرهنگی استوار است که اجرای دقیق آن به پایداری شبکه کمک خواهد کرد.

وی همچنین توسعه شرکت‌های کارور انرژی و بهره‌گیری از گواهی‌های صرفه‌جویی در بورس انرژی را از ابزارهای نوین ارتقای بهره‌وری عنوان کرد و افزود: استفاده از این ظرفیت‌ها زمینه مشارکت بخش خصوصی و افزایش کارایی مصرف انرژی را فراهم می‌کند.

مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان با تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی در حوزه مصرف بهینه انرژی تصریح کرد: همکاری نهادهای فرهنگی، آموزشی و رسانه‌ای در ترویج الگوهای صحیح مصرف، نقش تعیین‌کننده‌ای در مدیریت تقاضای انرژی دارد.

وی در پایان تأکید کرد: عبور موفق از شرایط پیش‌رو مستلزم همگرایی استانی، اصلاح الگوی مصرف و مشارکت فعال همه بخش‌ها در مسیر تحقق عدالت انرژی است.

کوروش خسروی در این نشست با قدردانی از اقدامات شرکت گاز استان در شرایط ویژه کشور اظهار داشت: در جریان جنگ تحمیلی اخیر، شرکت گاز استان با اجرای اقدامات فنی و مدیریتی مؤثر، نقش مهمی در حفظ پایداری خدمات ایفا کرد؛ به‌گونه‌ای که با همکاری دستگاه‌های مرتبط، تمامی نانوایی‌های سطح استان برای تأمین سوخت جایگزین به کپسول‌های گاز مجهز شدند که این اقدام از بروز اختلال در تأمین نان مردم جلوگیری کرد.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی انرژی در پایداری فعالیت‌های اقتصادی افزود: در شرایط محدودیت تأمین انرژی، مدیریت هوشمند مصرف و حرکت به سمت بهره‌وری حداکثری در بخش‌های تولیدی، صنعتی و کشاورزی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

خسروی با تأکید بر نقش شورای انرژی استان در ایجاد هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی تصریح کرد: تحقق اهداف کلان حوزه انرژی نیازمند هماهنگی کامل بخش‌های اقتصادی، اجرایی و نظارتی است و باید با رویکردی یکپارچه، الگوی مصرف در واحدهای پرمصرف اصلاح شود.

وی همچنین با اشاره به ضرورت استمرار تولید در کنار مدیریت مصرف خاطرنشان کرد: باید ضمن حفظ پایداری تولید، برنامه‌های مشخصی برای کاهش شدت مصرف انرژی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های جایگزین و بهینه‌سازی فرآیندها تدوین و اجرا شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان در پایان افزود: استفاده از ابزارهای نوین اقتصادی و مشارکت بخش خصوصی در حوزه انرژی می‌تواند به ارتقای بهره‌وری و کاهش فشار بر شبکه تأمین انرژی استان کمک کند.

ارسال نظر