پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 113809 19:05 1399/07/08
« LPGسوز‌‌ها»، بمب‌های متحرک منسوخ

« LPGسوز‌‌ها»، بمب‌های متحرک منسوخ

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
« LPGسوز‌‌ها»، بمب‌های متحرک منسوخ

« LPGسوز‌‌ها»، بمب‌های متحرک منسوخ

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش درباره استمرار استفاده ازگازمایع در خودروها هشدار داد :

گلناز پرتوی مهر-

در کشور از زمان افزایش قیمت بنزین تمایل برای استفاده از دیگر سوخت ها در ناوگان حمل و نقل بیشتر به چشم می خورد و با توجه به  برخورداری از ذخایر عظیم نفت و گاز، تمایل به استفاده از سی ان جی و همینطور سوخت ال پی جی افزایش یافته است تا با استفاده از این سوخت ها بتوانند کمی در هزینه‌های حمل و نقل خود صرفه‌ جویی کنند. اما سوالی که پیش می آید این است که از بین دو گاز پرمصرف که در ایران بسیار معروف هستند کدام یک بهتر است و مزایای بیشتری دارد. 

محمد رضایی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در گفتگو با خبرنگار جهان اقتصاد اظهار کرد: خودروهای CNG به صورت کارخانه ای، ترکیبی و استاندارد وجود دارد اما در مورد خودروهای LPGسوز تنها به صورت محدود تبدیل استاندارد صورت گرفته است، که همان تعداد محدود نیز از رده خارج شدند و تنها تاکسی‌هایی محدود باقی مانده است به طوری که می توان گفت تقریبا خودرویLPG  سوز استاندارد در کشور وجود ندارد.

وی ادامه داد: تبدیل خودروهای غیراستاندارد به LPG سوز آسانتر از خودروهای CNGدوگانه سوز است و البته فوق‌العاده ناایمن است و حوادث مختلفی را ایجاد کرده است، این موضوع آنچنان حائز اهمیت است که بسیاری از کارشناسان معتقدند در اختیار قراردادن یک لیتر گاز مایع برای یک مورد از این خودروها «حرام» است، از سوی دیگر،استانداردسازی آن، راه اندازی مخزن سازی، ایجاد کارگاه و... هم هزینه بسیاری به دنبال دارد و به صرفه نیست.

وی با تاکید بر اینکه تمامی خودروهای LPG سوز، غیرمجاز هستند خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان مخازن و تجهیزات خودروهای LPG سوز زیرپله ای هستند و به کارگاه های مجاز و کارخانه‌ای تبدیل نشدند که این موضوع هم تاکیدی دیگر بر این نکته است که خودروهای LPG سوز بسیار خطرناک هستند و با کوچک ترین تصادف فاجعه می آفرینند.

وی افزود: در خصوص سوختLPG، چهار جایگاه در کل کشور وجود دارد که تا چند سال دیگر جمع آوری می‌شود.

رضایی تصریح کرد: در اروپا در دهه های گذشته ابتدا بنزین را با گازوییل جایگزین کردند اما پس از مدتی و به دلیل اینکه بنزین در حوادث، اشتعال زایی بالایی داشت دوباره تمایل به سمت خودروهای گازوئیلی بیشتر شد و خودروهای گازوییلی به دلیل دارا نبودن حالت انفجار جایگزین بنزینی ها شدند اما پس از چندی، به دلیل بحث های محیط زیستی، خودروهای‌های بنزینی کم مصرف و هیبریدی جای گازوئیلی ها را گرفت.

وی با اشاره به اینکه در صنعت خودروی کشور باید به سمت سوخت گازی روی آورد تاکید کرد: آمار آتش سوزی خودروهای دارای مخزن سوختCNG در تصادفات صفر مطلق بوده است اما در مقابل در خودروهای بنزین سوز انفجار و آتش سوزی مشاهده شده است،چراکه در تصادفات اگر مخزن، CNG باشد به دلیل سبک بودن گاز طبیعی از هوا، تنها مخزن سوراخ شده و گاز به هوا می رود و جرقه و وقوع اتفاقی را به دنبال ندارد و فرد سالم می ماند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |