شنبه 01 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 43935 11:54 1395/08/12
۷۷درصدواحدهای قیرسازی کشورغیراستانداردند!

۷۷درصدواحدهای قیرسازی کشورغیراستانداردند!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
۷۷درصدواحدهای قیرسازی کشورغیراستانداردند!

۷۷درصدواحدهای قیرسازی کشورغیراستانداردند!

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

صنعت قیر و آسفالت درچنگال برندهای بی اعتبار

گروه تولید-رئیس سازمان راهداری با اشاره به وجود ۶۲ واحد قیرسازی در کشور گفت:از این تعداد فقط ۱۴ واحد قیرسازی مورد تائید وزارت راه است و بخش عمده واحدها، قیر و آسفالت غیراستاندارد تولید می‌کنند. داود کشاورزیان در اولین روز از هشتمین همایش ملی قیر و آسفالت کشور گفت: در حال حاضر ۹۰۰ کارخانه تولید آسفالت در کشور وجود دارد که ظرفیت نصب شده آنها ۱۵۰ میلیون تن است در حالی که نیاز کشور به آسفالت در بیشترین حالت ۳۰ تا ۳۵ میلیون تن است. معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با توجه به آمار ارائه شده ظرفیت نصب شده آسفالت در کشور ۴ برابر ظرفیت مورد نیاز است که این موضوع اهمیت صادرات محصولات قیر و آسفالت را دوچندان می کند. وی با اشاره به فاصله بین اعتبار مصوب با اعتبار تامین شده در حوزه راهسازی گفت: در حال حاضر ۴۰۰ واحد تولیدی در بخش قیر و آسفالت موفق به دریافت گواهینامه معتبر از مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی شده‌اند. به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، با توجه به اهمیت کیفیت قیر و آسفالت تولید شده در تامین امنیت راه‌ها، مرکز تحقیقات راه، مسکن‌وشهرسازی در ارائه گواهینامه به شرکت‌های سازنده باید سختگیری بیشتری نشان دهد و در این زمینه نیازی به بازنگری در استانداردهای گذشته احساس نمی شود. رئیس سازمان راهداری‌وحمل‌ونقل‌جاده‌ای در ادامه اظهار داشت: با وجود فعالیت ۶۲ واحد قیرساز در کشور که تنها ۱۴ واحد آن مورد تایید وزارت راه و شهرسازی است، برند معتبری در زمینه قیر و آسفالت نداریم. وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از کارخانه های سازنده قیر و آسفالت محصول غیراستاندارد عرضه می کنند که این موضوع علاوه بر ایجاد مشکل در امنیت راه ها، اقتصاد کشور را هدف قرار داده است. کشاورزیان افزود: اگرچه باید در زمینه ارائه گواهینامه معتبر به شرکت های سازنده قیر و آسفالت سختگیری‌های لازم انجام شود اما نباید در این زمینه دچار انحصارگرایی شد و سازمان راهداری از حضور شرکت های سازنده نوآور که کیفیت لازم را در محصولات خود رعایت می‌کنند، استقبال می‌کند.

بخش خصوصی در نگهداری راه‌ها فعال شود

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی هم دراین همایش با اشاره به اهمیت حضور و مشارکت بخش خصوصی در نگهدای راه‌ها، بهره گیری از نتایج سیستم PMS در بودجه بندی سال ۹۶ را مهم دانست. محمد شکرچی‌زاده افزود: باید زمینه حضور بخش خصوصی در نگهداری راه‌ها فراهم شود زیرا دوران طلایی حضور محصولات نفتی کم شده و دولت ها باید از منابع مالی بخش خصوصی در نگهداری راه‌ها بهره ببرند. وی ادامه داد: در تخصیص بودجه سال آینده باید از نتایج سیستم PMS (سامانه مدیریت روسازی راه‌ها) استفاده شود. ضمن اینکه نتایج این سامانه با تحقیقات دانشگاهی منطبق شود. بهره گیری از این سیستم موجب کاهش هزینه‌ها خواهد شد.رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار داشت: دوره بازخورد سیستم PMS سه تا پنج سال است و پس از آن باید کاستی‌های این سیستم رفع شود. شکرچی‌زاده با اشاره به همکاری خوب سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی افزود: در سال گذشته شاهد عزم جدی سازمان راهداری به مقوله کیفیت مصالح مورد استفاده بودیم که این موضوع موجب شد علاوه بر توجه بر کمیت، کیفیت مصالح مورد استفاده در راه‌سازی هم مورد توجه قرار گیرد. در سال گذشته بحث دو جداره کردن تانکرهای حمل قیر هم از جمله اقداماتی بود که برای افزایش کیفیت مصالح از سوی سازمان راهداری اجرا شد. به گفته وی توجه به فناوری های نو در راه‌سازی هم در دستور کار مرکز تحقیقات قرار گرفته است.رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: پس از صدور بخشنامه وزیر در زمینه کیفیت راه‌ها، بعد از آزمایش‌های لازم از جمله اندازه‌گیری ضریب ناهمواری، شاهد بهبود کیفیت در راه‌ها بودیم.

نقش کمرنگ بیمه ها در ساخت و نگهداری راه ها

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش کمرنگ بیمه‌ها در ساخت و نگهداری راه‌ها اظهار داشت: ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای ساخت راه‌ها در کشور هزینه شده و برای نگهداری راه ها هم ۸ هزار میلیارد تومان باید به صورت سالانه هزینه شود. در حالی که این رقم طی سال های گذشته حدود ۲ هزار میلیارد تومان بوده است. هادی بهادری در این همایش گفت: بیمه ها باید در ساخت و نگهداری راه ها حضور فعال داشته باشند زیرا مشارکت بیمه ها در این زمینه می تواند به کیفیت راه های کشور کمک کند. وی با اشاره به تخصیص قیر رایگان در بودجه بندی سال ۹۴ گفت: با این اقدام بسیاری از پروژه های راه‌سازی فعال شدند و تعدادی از شرکت های راه‌سازی نیز جان دوباره ای گرفتند. بر همین اساس قرار است بودجه سال ۹۴ که اختصاص نیافته در سال جاری پرداخت شود و منبع ۲ میلیون تنی نیز به ۳ میلیون تن افزایش یابد. بهادری در پایان افزود: با توجه به ظرفیت بالای تولید سیمان در کشور یک سوال از سازمان راهداری قابل پیگیری است که آیا می توان به سمت روسازی بتی حرکت کنیم و به مرور زمان قیر اضافی تولید شده در کشور را صادر کنیم و از رویه های بتنی در راه‌سازی استفاده کنیم؟


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |