پنج شنبه 09 فروردین، 1403

کدخبر: 4067 15:23 1393/05/12
35 سال است که با سر کچل مي‌خواهيم اوستا شويم

35 سال است که با سر کچل مي‌خواهيم اوستا شويم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
35 سال است که با سر کچل مي‌خواهيم اوستا شويم

35 سال است که با سر کچل مي‌خواهيم اوستا شويم

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی


حجت‌الاسلام والمسلمين علي‌اکبر ناطق نوري اعلام کرد که قصد ندارد براي انتخابات آتي مجلس شوراي اسلامي کانديدا شود.
 به گزارش ايسنا، رئيس مجلس پنجم در هشتمين همايش اساتيد و دانشجويان ايراني خارج از کشور، در پاسخ به سوال يکي از دانشجويان شرکت کننده در همايش اساتيد و دانشجويان ايراني خارج ازکشور مبني بر اين که بايد چه کرد که مجلس آينده تبلور اراده‌ي مردم باشد و اين که آيا خود شما در انتخابات شرکت خواهيد کرد يا نه؟ گفت: بنده بنا ندارم در انتخابات شرکت کنم و نمي‌کنم و تشخيص مي‌دهم که تکليفي در اين زمينه ندارم.
وي با اشاره به اين که در چندين دوره مجلس حضور داشته و چندين سال رئيس مجلس بوده است، تصريح کرد: در نقاط مختلف دنيا اتاق‌هاي فکري وجود دارد که اين اتاق‌هاي فکر افرادي که سا‌ل‌ها کار سياسي کرده اند تجربه‌ي خود را در اختيار جوان‌هايي که تازه وارد عرصه‌ي سياست مي‌شوند، مي‌گذارند و من وقتي رياستم در مجلس تمام شد بر اين موضوع تاکيد کردم.
بايد به نسل‌هاي ديگر براي حضور در عرصه فرصت بدهيم
اين عضو جامعه روحانيت مبارز با بيان اين که من 20 سال نماينده بودم و 20 سال پوستر بنده در سطح ديوارهاي شهر زده شد و اين موضوع بس است، تصريح کرد: من اکنون 71 سالم است و از نسل اول انقلاب هستم. ما بايد به نسل‌هاي ديگر براي حضور در عرصه فرصت بدهيم.
وي ادامه داد: نگاه من اين بوده و هست و به همين دليل براي حضور در اين عرصه احساس تکليف نمي‌کنم.
ناطق نوري گفت‌: اميدوارم که در انتخابات آينده مجلس نيز چنان مسائل ساماندهي شود و پيش رود که تمام نيروهاي خدمتگزار بتوانند با انگيزه وارد اين صحنه شوند و انتخابات به صورت مناسب برگزار شود.
قوه قضاييه راست و دروغ نسبت‌هاي داده شده به من را بررسي کند
به گزارش ايسنا، ناطق نوري در ادامه در پاسخ به سوال دانشجوي ديگري مبني بر اين که از سوي احمدي‌نژاد به شما اتهام‌هايي وارد شد، چرا اين اتهامات را پيگيري نکرديد؟ تصريح کرد: ايشان تشخيص دادند و مطالبي را مطرح کردند، ولي اشکال اين است که چرا اين مطالب پيگيري نشد . خواسته‌ي من اکنون نيز از قوه قضاييه اين است که اين نسبت‌هايي که داده شد را پيگيري کند تا مشخص شود راست است يا دروغ است. اگر امثال من بردند و خوردند من صلاحيت ندارم که رئيس دفتر بازرسي مقام معظم رهبري باشم. در مجمع حضور داشته باشم و براي شما حرف بزنم.

اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود : ايشان يک نسبت‌هايي را دادند وگفتند بردند وخوردند ، من دو سه بار تاکنون گفته‌ام که چرا به اين مسائلي که مطرح شد، نمي‌رسيد من اين اشکال را دارم. نسبت‌هايي را به افراد داده مي‌شود بايد اين مسائل بررسي شود.
شکايت پسرم از احمدي‌نژاد تبديل به رنج نامه شد
وي همچنين خاطرنشان کرد: همان موقع ايشان اسم پسر من را نيز بردند.پسر من شکايت کرد، ولي نقص قانوني و حقوقي مانع از ادامه پيگيري شد و وکيل واردي گفتند که اين اندازه که ايشان گفته پيگيري ها راه به جايي پيدا نمي‌کند و خودتان را خسته نکنيد. به همين بابت آن شکايت تبديل به رنج نامه شد.
ناطق نوري در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود گفت: متاسفانه اين پرونده و اين مسائل ابتر مي‌ماند و در ذهن مردم شبهات ايجاد مي‌شود. من دلم براي خودم نمي‌سوزد ، وقتي کسي وارد مي‌شود بايد پي اين مسائل را نيز به تنش بمالد. اگر بخواهد زير بليط کسي نرود اين موضوع خرج دارد. البته اين به ضرر ما نشد و جامعه فهميد که چي به چي است، ولي من تاکيد دارم که بايد به اين قضايا رسيدگي شود.
رييس دفتر بازرسي مقام معظم رهبري ادامه داد:از همه بدتر در ارتباط با اين مسائل، اين موضوع است که فرهنگ ما خراب شود، ناطق نوري از بين برود و يا آبرويش برود چيزي نيست. متاسفانه بي‌اخلاقي، دروغ و تملق در فرهنگ ايراني در حال نهادينه شدن است و اين مسائل به فرهنگ ما ضربه وارد شد.از سويي ديگر جوانان ونسل جديد نسبت به مسئولان وروحانيت واسلام بد بين مي‌شود و اين ضرر را نمي‌توان جبران کرد.
صنعت و دانشگاه بايد به يکديگر پيوند بخورد
وي در پاسخ به سوال دانشجويي مبني بر اين که دانشجويان خارج از کشور بعد از بازگشت به وطن با معضل بيکاري روبرو هستند با تاييد اين موضوع گفت: برخي از بستگان من نيز که در خارج از کشور تحصيل کردند، در موقع بازگشت دغدغه شغل دارند و مسئولان بايد به اين موضوع توجه کنند و از اين دانشجويان به عنوان يک سرمايه استفاده کنند.
وي همچنين در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود ادامه داد: متاسفانه مراکز تحقيقاتي ما با مراکز صنعتي وغير صنعتي و عملياتي کشور بيگانه هستند و در واقع همپوشاني ندارد. برخي از تحقيقات تکراري هستند و و صرفا تحقيقات هستند و ما آنها را در صنعت و کار نمي‌بينيم. در حالي که صنعت و دانشگاه بايد به يکديگر پيوند بخورد.
جناح بندي‌هايي کنوني کشور را قبول ندارم
ناطق نوري در پاسخ به سوال دانشجوي ديگري مبني بر اين که ما بالاخره نفهميده‌ايم که شما عضو کدام جريان و جناح هستيد درابتدا به شوخي گفت: به اين زودي‌ها نمي‌فهميد.
وي در ادامه توضيح داد: من اين جناح بندي‌هايي که به معناي کنوني در کشور وجود دارد، را قبول ندارم. من معتقدم در کشور ما دموکراسي حاکم است. و مراجعه به آراي مردم است. و ما در طول 35 سال پس از پيروزي انقلاب اسلامي تاکنون نزديک به 36 الي 35 انتخابات داشته‌ايم، مراجعه به آراء مردم داشته‌ايم، ولي اشکال بر اين موضوع است که دموکراسي آورده‌ايم، ولي ابزار آن را نياورده‌ايم.
قاعده بازي را بلد نيستيم
اين فعال سياسي ادامه داد: ابزار دموکراسي در دنيا حزب است. در دنيا احزاب ، مرام‌نامه ، اساس‌نامه و مواضع شفاف و روشني دارند. شوراي مرکزي آنها، درآمد آنها و نحوه‌ي فعاليت آنها کاملا مشخص است، ولي در کشور ما احزابي که فعاليت دارند، حزب نيستند و به قول رهبري اينها قبيله هستند. پس يک مشکل همان طور که اشاره کردم اين است که ما ابزار دموکراسي نداريم. از سويي ديگر قاعده بازي را هم بلد نيستيم.
وي با بيان اين که نه چپ و نه راست و نه اصلاح طلب و نه اصولگرا اکثرشان قاعده بازي را بلد نيستند، اظهار کرد: درکشورهاي مختلف وقتي يک حزب پيروز مي‌شود به صورت طبيعي رئيس جمهور يا نخست وزير، وزرا و معاونين رئيس جمهور و حتي مشاوران، از آن حزب انتخاب مي‌شوند ، ولي بدنه‌ي کارشناسي حفظ مي‌شود و رده‌هاي پايين دست نمي‌خورد. يا به خاطر قانوني که دارند، اين کار را نمي‌کنند و يا به خاطر فرهنگي که دارند. به هر حال بدنه‌ي کارشناسي را حفظ مي‌کنند، ولي در کشور ما چپ سر کار مي‌آيد قلع و قمع مي‌کند، حتي فراش فلان مدرسه در فلان جا را نيز عوض مي‌کند. موقعي هم که راست بر سر کار مي‌آيد آن هم همين گونه عمل مي‌کند. ما 35 سال است که با سر کچل مي‌خواهيم اوستا شويم. من اين عملکرد را قبول ندارم.
ناطق نوري ادامه داد: من سال 60 در عين حال که عضو حزب جمهوري بودم، وزير کشور بودم و اکنون بعد از 33 سال، ماهي يک دفعه با استانداران زمان خودم جلسه دارم. شما تحقيق کنيد که ترکيب استانداران من درسال 60 چگونه بود و اين که آنها اکنون در کجا مشغول به کار هستند. هم اصولگرا ، هم اصلاح طلب و معتدل در بين آنها هستند.
وي با اشاره به دوران رياست خود در مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: درسال 76 وقتي انتخابات برگزار شد، من هم کانديداي شکست خورده انتخابات بودم و هم رئيس مجلس ، ولي سعي کردم تعامل خوبي با قوه مجريه داشته باشم. از ايشان(محمد خاتمي) بپرسيد که برخورد مجلس پنجم با دولت شما چگونه بود؟ ايشان(محمد خاتمي) تاکنون چندين بار گفته‌اند که مجلس پنجم بيشترين کمک را به دولتش کرده است. فرداي انتخابات دوم خرداد 76 هنوز آراء به طور کامل شمرده نشده بود، من به ايشان (محمد خاتمي)تبريک گفتم. خبرنگاري بعدها از من پرسيد که چرا بلافاصله تبريک گفتيد و مثلا 48 ساعت معطل نکرديد. من به او گفتم که اگر صبر مي‌کردم، معلوم نبود که چه اتفاقي بيافتد و بايد آبي بر آتش ريخته مي‌شد. درروز يک شنبه در همان موقع در مجلس گفتم که ما تا ديروز رقيب بوديم، ولي اکنون بايد رفاقت داشته باشيم.
ناطق نوري در ادامه حضور خود در جمع دانشجويان درپاسخ به سوالي مبني بر اين‌که به نظر شما نحوه‌ي برخورد با فرقه‌هاي انحرافي در کشور بايد چگونه باشد گفت: اين يک سوال کلي است و ما بايد بر اساس آنچه که اسلام و مکتب و سيره‌ي پيامبر اسلام (ص) مي‌گويد و امام نيز بر اساس آن عمل کرد، رفتار کنيم.
وي ادامه داد: گاهي جريانات و گروه‌هاي انحرافي و فکري و اعتقادي هستند. بايد با آنها بحث و مجادله کرد.
پيشنهاد تشکيل کرسي‌هاي آزاد انديشي را من خدمت مقام معظم رهبري ارايه کردم
اين عضو مجمع تشخيص مصلح نظام افزود : يک زماني در دفتر بازرسي پيشنهادي را خدمت مقام معظم رهبري دادم. البته با توجه به حکم مشاوره‌اي که دارم اين پيشنهاد مشورتي را خدمت ايشان دادم. که ايشان نيز در مقطعي بر روي آن دستور دادند و تاکيدکردند که پييگري شود و بحث کرسي‌هاي آزاد انديشي از آنجا منشاء گرفت. گرچه تاکنون آنچه مد نظر ما بوده انجام نشده است.
اين فعال سياسي ادامه داد:در دانشگاه برخي از اساتيد اعتقاداتي دارند ممکن است انحرافاتي داشته باشند و چون استاداست بر سر کلاس حرف خود را مي‌زند و ممکن است روي دانشجواين حرف اثر بگذارد.
وي ادامه داد:پيشنهاد داديم که دارالحکمه‌اي که همان کرسي‌هاي آزاد انديشي است، تشکيل شود. در واقع جايي درست شود که افراد عقايد مختلف خود را بيان کنند.البته امنيت کساني که مي‌خواهند حضور پيدا کنند نيز حفظ شود، زيرا آنها عقيده‌هاي مختلفي دارند، حال ممکن است اين عقيده الهادي ، کمونيستي و غير ديني باشد و يا در مورد اسلام عقيده‌ي خاصي داشته باشد، ولي بايد بتوانند اين عقيده‌ي خود را بيان کنند و افرادي نيز براي مناظره حضور داشته باشند و مستمعان نيز اساتيد و دانشجويان باشند و مذاکراتي را که صورت مي‌گيرد نيز هياتي بررسي کنند و سپس در مجله‌اي چاپ شود و در اختيار مستمعين گذاشته شود. ولي متاسفانه اين موضوع کامل اجرا نشد و ما اين نقض را داريم.
هر کسي نبايد به خود حق دهد که يک گروه را متهم به انحرافي بودن کند
ناطق نوري افزود: درمورد گروه‌هاي سياسي نيز ساز و کارهاي خاص خود وجود دارد. اگر يک جريان انحرافي باشد، اين مهم است که تشخيص اين که يک جريان انحرافي است با چه کسي باشد و نبايد اين گونه باشد که يک نفر صبح از خواب بيدار شود و بگويد فلان جريان انحرافي است و يا فلاني منحرف است. اين باعث مي‌شود که امنيت جامعه از بين برود. در واقع هر کسي نبايد به خود حق دهد که يک گروه را متهم به انحرافي بودن کند و بگويد فلان جريان انحرافي است. البته مسئولان اين مساله مشخص هستند. بررسي اين قضايا وتشخيص اين موضوع با شوراي عالي امنيت ملي است.
وي تصريح کرد: منافع ملي در شوراي عالي امنيت بررسي مي‌شود و اين مباحث نيز در آنجا مطرح مي‌شود که در راس اين شورا رئيس جمهور است و مسئولان ذي‌ربط نيز از زير مجموعه‌ي آنها هستند. و در واقع آنجاست که بايد بررسي شود و تشخيص دهند که کدام جريان انحرافي است و اگر انحرافي است چگونه بايد با آن برخورد شود يا برخورد نشود.
مسئوليت‌هاي مجمع تشخيص مصلحت نظام محدود است
ناطق نوري در پاسخ به سوال يکي ديگر از دانشجويان در مورد کارکرد مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهارکرد: برخي چون اسم مجمع تشخيص مصلحت نظام، مجمع تشخيص است، خيال مي‌کنند که هر چه مصلحت بدانند يا مجمع مصلحت بداند مي‌تواند درآن مطرح کرد. در حالي که مجمع مسئوليت‌هايش محدود است و اين مسئوليت‌ها را مي‌توان در سه مورد خلاصه کرد. وقتي بين شوراي نگهبان و مجلس اختلاف نظر ايجاد مي‌شود و آنها به نتيجه نمي‌رسند اين مجمع تشخيص مصلحت است که بايد در مورد آن موضوع جلسه بگذارد و بر اساس مصلحت نظام در مورد آن تصميم گيري کند.
وي همچنين با بيان اين که مجمع تشخيص مصلحت نظام براي مقام معظم رهبري يک بازوي مشورتي است، ادامه داد: اين مجمع در مورد سياست‌هاي کلي و کلان نظام نظر مشورتي خود را به مقام معظم رهبري اعلام مي‌کند و ايشان نيز بعد از بررسي اگر اصلاحاتي لازم باشد آن را اصلاح و سپس آن را ابلاغ مي‌کند.
ناطق نوري همچنين کار سوم مجمع تشخيص مصلحت را حل گرفتاري‌هاي کشور عنوان کرد و گفت: هر جايي در کشور مساله و گرفتاري ايجاد شود که مجلس نتواند آن را حل کند و شوراي نگهبان نيز در چارچوب وظايفش نباشد که در آن وارد شود ، براي اين که نظام به بن بست نخورد، بر اساس قانون اساسي اين معضل و مشکل را رهبري تشخيص مي‌دهند و و ايشان ارائه راهکار را براي حل اين معضل به مجمع مي‌سپارد و مجمع نيز براي حل معضل راهبرد و راهکار ارائه مي‌دهد، اما ما در مجمع حق قانون‌گذاري نداريم.
ناطق نوري همچنين پيش از پاسخ به سوالات دانشجويان در سخناني با تشکر از برگزار کنندگان نشست، گفت: عذر خواهي مي‌کنم؛ چراکه من اول قول داده بودم که روز اول اين اجلاس خدمت شما برسم، ولي از سوي ديگر متوجه شدم که طبق روال در اولين شنبه‌ي پس از ماه مبارک رمضان جلسه مجمع تشخيص برگزار مي‌شود. و به خاطر اين تداخل اعلام کردم که در روز دوم در همايش حضور پيدا مي‌کنم. البته از سويي ديگر مجمع هم به خاطر بار ترافيکي که در اين تعطيلات به تهران و جاده ها وارد شد و برخي از اعضا بعضا نتوانستند، خود را به تهران برسانند، جلسه برگزار نکرد و ما هم از خرماي بغداد افتاديم و هم از گندم ري.
وي در ادامه با اشاره به اين که اهل علم و تحقيق در اين جلسه حضور دارند و ترجيح مي‌دهد که در اين جلسه متکلم وحده نباشد گفت: در جلسات معمولا از افراد دعوت مي‌کنند که سخنراني کنند و در نظام ما نيز خوشبختانه سخنران کم نداريم و همه اهل سخن و صحبت هستيم. من در اين جلسه ترجيح مي‌دهم که بيشترين فرصت در اختيار شما باشد تا شما سئوالات خود را مطرح کنيد.
ناطق نوري همچنين درسخنان خود با اشاره به تاکيد اسلام بر فراگيري علم و دانش اظهارداشت: چرا اسلام دعوت به کسب علم و دانش بکند؟ چون باکي ندارد که جامعه بفهمد و درک والايي پيدا کند. چون دچار انحرافات و مباحث غير منطقي و غير عقلايي نيست و نمي‌ترسد که مردم بهفمند و آگاه باشند چراکه معتقد است هر چه مردم بيشتر بفهمند بيشتر به حقانيت اسلام پي مي‌برند.
وي با طرح اين سوال که علمي که اسلام مي‌گويد دنبال آن برويد کدام علم است؟، گفت: برخي محدود نگر و تنگ‌نظر مباحثي را مطرح مي‌کنند و مي‌گويند منظور اسلام از پيگيري علم، علم احکام، علم دين، علم حرام و حلال ، و علم واجبات و محرمات است. در حالي که حتما مراد اسلام اين نيست و اسلام منظورش اين نيست و محدود به اين موضوع نمي‌شود؛ چرا که اين موضوع فضيلت نيست.
وي ادامه داد:هر مکتب ضد علمي نيز در تاريخ تلاش مي‌کند خود را حفظ کند و ديگري را بکوبد. اين فضيلت نيست. در دوران مسيحيت و تفتيش عقايد اين همه دانشمند از بين رفت. آنها در حاليکه دانشمندان را به جرم داشتن ايده‌هاي علمي محاکمه مي‌کردند مي‌گفتند آن چه را که ما مي‌گوييم بايد نگه داشته شود ولي دنبال علم ديگري نرويد.
وي به سخنان شهيد مطهري در ارتباط با نگاه اسلام به علم اشاره کرد و افزود: آقاي مطهري مي‌گويند علمي که اسلام مي‌گويد دنبال آن برويم همه علومي است که مي‌تواند به نوعي به سود بشر باشد، در واقع هر علمي که مي‌تواند به سود انسان‌ها باشد مراد اسلام است حال اين علوم ممکن است انساني وغير انساني، رياضي و طبيعي و فيزيکي و شيمي و يا مسائل ديگر باشد. هر علمي که مي‌تواند در خدمت بشر باشد و بشر بتواند از آن استفاده کند مورد تاييد اسلام است.
ناطق نوري ادامه داد: اسلام تاکيد مي‌کند که مسلمانان بايد علم را بياموزند ولو حتي از يک دانشمند نامسلمان و مشرک.
وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود يادآور شد: در دوراني که رياست مجلس را بر عهده داشتم لازمه‌ي آن سفر به کشورهاي مختلف بود و در هر کجا که مي‌رفتيم، مي‌ديديم دانشجويان و اساتيد ما نوعا يک سر و گردن از ديگران دانشجويان واساتيد بالاتر بودند. استعداد خوبي داشتند و نوعا معتقد و پايبند به نظام بودند و بر روي ايراني بودن خود تاکيد داشتند.
وي ادامه داد : زماني خبرنگاري با من مصاحبه مي کرد و مي‌گفت چقدر شما تعصب ايراني داريد. من در جواب گفتم که من ايراني هستم و بايد تعصب ايراني داشته باشم. تازه مازندراني نيز هستم و ايراني‌تر هستم .
حب به وطن مورد تاييد اسلام و شرع است
اين عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين که حب به وطن مورد تاييد اسلام و شرع است، با بيان روايتي از پيامبر اسلام (ص) ادامه داد: وقتي پيامبر (ص) مي‌خواستند مکه را ترک کنند، در هنگام خروج از مکه ايشان بسيار ناراحت بودند؛ چرا که مي‌خواستند جايي را ترک کنند که سال‌ها درآن زندگي کرده بودند و متولد شده بودند.
ناطق نوري در بخش ديگري ازصحبت‌هاي خود با بيان اين‌که دانشجويان و اساتيد ايراني خارج از کشور سرمايه‌هاي نظام هستند، گفت: امروز ديگر دردنيا پول را سرمايه نمي‌دانند آنچه که امروز براي يک ملت سرمايه است نيروي انساني و متفکر آن است. انديشه سرمايه و ثروت است و ما بايد از اين نيروي انساني به نحو احسن استفاده کنيم. اگر اين دوستان به کشور برگشتند، چه بهتر ، ولي اگر شرايط براي آنها به گونه اي بود که آنجا در دانشگاهي مشغول به آموزش و تدريس شدند اين هم براي کشور افتخاراست که چهار دانشمند بزرگ در فلان دانشگاه و فلان کشور ايراني هستند. اين باعث افتخار است.
وي تاکيد کرد: اين دانشجويان عشقشان به کشور و نظام و وطن وصف ناپذير است و هر کجا که باشند پيوند معنوي با وطن دارند.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |